Τσίπρας στο Σικάγο: Greece is back...

Σε δεξίωση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σικάγο προς τιμήν του πρωθυπουργού στο National Hellenic Museum, ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τους ομογενείς ότι «η Ελλάδα επέστρεψε» και τους κάλεσε να βοηθήσουν - Αύριο η συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ 

Τσίπρας στο Σικάγο: Greece is back...
Πρόσκληση στην ελληνοαμερικανική κοινότητα, η οποία μπορεί να επενδύσει, να συνδράμει την προσπάθεια της χώρας να βγει από την κρίση, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τις πρώτες επαφές που είχε στο Σικάγο το Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ -και πριν μεταβεί απόψε στην Ουάσιγκτον όπου απόψε το βράδυ θα δει την Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ και αύριο Τρίτη τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε δεξίωση που παρέθεσε χθες βράδυ το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο προς τιμήν του στο National Hellenic Museum,
ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τους ομογενείς ότι «η Ελλάδα επέστρεψε» (Greece is back) και τους κάλεσε να βοηθήσουν: «Ειδικά σήμερα που η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, που η Ελλάδα επέστρεψε, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας, και πιστεύω ότι αυτή η δύναμη της ομογένειας, και στην οικονομία και στην πολιτική, θα είναι κινητήριος δύναμη και στη δική μας προσπάθεια να ξανακάνουμε την Ελλάδα δυνατή, ισχυρή και αυτοδύναμη» σημείωσε και τόνισε ότι «η χώρα πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια τα τελευταία χρόνια αλλά τώρα μπορεί να πατά ξανά στα πόδια της και να κοιτάζει με αισιοδοξία για τις επόμενες γενιές».

Κλείσιμο



Στο National Hellenic Museum




Με την Μπέτυ Μπαζιάνα στο National Hellenic Museum



Ο κ. Τσίπρας μετέφερε ένα αισιόδοξο μήνυμα, λέγοντας ότι «σήμερα στεκόμαστε δυνατοί ξανά. Η οικονομία μας ανακάμπτει και αναπτύσσεται. Τα σύνορά μας είναι ασφαλή. Η διπλωματία μας αναβαθμίζει τη δυναμική της και την παρέμβασή της όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα».



Ουσιαστικά οι συναντήσεις που είχε μέχρι τώρα ο κ. Τσίπρας στο Σικάγο είχαν επίκεντρο και στόχο την προσέλκυση επενδύσεων. Ακόμα και στο χώρο του κινηματογράφου!

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε στα Cinespace Film Studios και είχε συνάντηση με τον πρόεδρό τους στο Σικάγο, Alex Pissios, ο οποίος τον ξενάγησε σε ορισμένα πλατό μεγάλων παραγωγών.



Με την ευκαιρία αυτή συζητήθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για να λάβουν χώρα τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα, δεδομένου του νέου ευνοϊκού πλαισίου που υπάρχει στον τομέα των παραγωγών στη χώρα μας. Ο πρωθυπουργός με ανάρτηση του στο twitter σημείωσε ότι «η Ελλάδα μπορεί να γίνει χώρα υποδοχής επενδύσεων στην οπτικοακουστική βιομηχανία, αφού διαθέτει χαρακτηριστικά που την καθιστούν ελκυστική».

Σημειωτέον ότι τα κινηματογραφικά στούντιο «Cinespace» αποτελούν από τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ μετά από εκείνα που εδρεύουν στο Λος 'Αντζελες, διαθέτουν στις εγκαταστάσεις τους 30 σκηνές, ενώ διαθέτουν και 20 επιπλέον σκηνές στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Τορόντο του Καναδά. Μάλιστα ο πρόεδρος των Στούντιο στο Τορόντο, Στέλιος Μιρκόπουλος (σ.σ. θείος του Alex Pissios) ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για το πώς ξεκίνησε η «οικογενειακή επιχείρηση» των Cinespace Studios.

Το βράδυ του Σαββάτου ο κ. Τσίπρας παρακάθισε σε δείπνο με επιχειρηματίες που παρέθεσε προς τιμή του ο πρόεδρος της Calamos Investments, Τζον Κάλαμος. Η ελληνική αντιπροσωπεία παρουσίασε εκεί τις δυνατότητες και την προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα, αποσπώντας θετικά σχόλια.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με ομογενείς και Αμερικανούς επιχειρηματίες και απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με τη γραφειοκρατία, την πολυνομία και τα ζητήματα που προκαλούν εμπόδια στις επενδύσεις.

Στη συνάντηση συμμετείχαν δώδεκα επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας, της καινοτομίας, της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας, το real estate, τις αερομεταφορές, τα funds.

Νέες συναντήσεις και μετάβαση στην Ουάσιγκτον

Ο πρωθυπουργός και η ελληνική αντιπροσωπεία ολοκληρώνουν σήμερα τις επαφές στο Σικάγο και μεταβαίνουν στην Ουάσιγκτον.

Το σημερινό πρόγραμμα με ώρες ΗΠΑ / Ελλάδας:  

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου - Σικάγο και Ουάσιγκτον

16:30 / 08:30: Ομιλία στο Chicago Council on Global Affairs

18:00 / 10:00: Επίσκεψη στο 1871 Chicago’s Technology and Entrepreneurship Center και ξενάγηση από τον CEO, κ. Howard Tullman

19:00 / 11:00: Συνάντηση με τον Δήμαρχο του Σικάγο, κ. Rahm Emmanuel, και επίσκεψη στον χώρο αστικής ανάπλασης Riverwalk.

20:15 / 12:15: Συνάντηση με τον Κυβερνήτη της Πολιτείας του Illinois, κ.Bruce Rauner

23:40 / 16:40: Άφιξη του Πρωθυπουργού και της επίσημης αντιπροσωπείας στην Ουάσινγκτον

00:30 / 17:30: Συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, κα. Christine Lagarde

03:00 / 20:00: Δείπνο προς τιμήν του Πρωθυπουργού παρατιθέμενο από τις οργανώσεις ΑΗI και AHEPA

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου - Ουάσιγκτον

19:00 / 12:00: Υποδοχή του Πρωθυπουργού από τον Πρόεδρο Trump στον Λευκό Οίκο και υπογραφή βιβλίου επισκεπτών

19:10 / 12:10 : Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Trump και στη συνέχεια γεύμα εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση

20:30 / 13:30 : Κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Προέδρου των ΗΠΑ προς τα ΜΜΕ

22:30  / 15:30 : Συνάντηση με Γερουσιαστές

02:30 / 19:30 : Συνάντηση με επιχειρηματίες

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου - Ουάσιγκτον


16:30 / 09:30 : Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο Pence

19:00 / 12:00: Γεύμα εργασίας με επιχειρηματίες παρατιθέμενο από το Business Council for International Understanding

21:30 / 14:30 : Ομιλία στο Brookings Institution
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης