Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Νέες δουλειές, μείωση φόρων, στήριξη αδυνάτων

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Νέες δουλειές, μείωση φόρων, στήριξη αδυνάτων

Κάλεσε την κυβέρνηση Τσίπρα «να κάνει στην άκρη» - «Νέα συμφωνία αλήθειας με την κοινωνία, καλύτερη συμφωνία με τους εταίρους μας» - «Ναι στους επιχειρηματίες πατριώτες, όχι στους λαθρεπιβάτες του παρασιτικού καπιταλισμού» - «Εμβληματικές» οι επενδύσεις σε Ελληνικό και Σκουριές - Μείωση ΕΝΦΙΑ 30% σε δύο χρόνια - «Οι νόμοι Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου καταργούνται»

«Είµαστε εδώ για να δηµιουργήσουµε µια νέα Ελλάδα υγιή, δυνατή, υπερήφανη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας το όραμά του για την Ελλάδα του αύριο, είπε ότι περιλαμβάνει δουλειές για τους πολλούς, μείωση φόρων και προστασία των αδυνάτων.

«H Ελλάδα που εγώ οραµατίζοµαι είναι ένας κόσµος που ανατέλλει, όχι µια χώρα που δύει.Δεν έχω στο νου µου µόνο αριθµούς και δείκτες. Έχω πρώτα από όλα ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες, που απαιτούν οι πολιτικοί να λένε την αλήθεια».

«Είμαστε εδώ για να κάνουμε όσα χρειάζονται, ώστε οι άνθρωποι να μην είναι θεατές μιας πραγματικότητας που τους αποκλείει. Το ξέρω πως μέσα μας όλοι το πιστεύουμε. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Αμερική μέχρι Αυστραλία» υπογράμμισε.

«Οι Έλληνες δεν αξίζει να ζούμε στη μιζέρια, την απογοήτευση και τη διαρκή φτωχοποίηση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τους ανθρώπους της κυβέρνησης να κάνουν στην άκρη, καθώς «δεν ξέρουν, δεν θέλουν και δεν μπορούν».«Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι θερμοκήπιο ανικανότητας και αναξιοκρατίας» προσέθεσε, ενώ σχολίασε με νόημα ότι «η νέα Ελλάδα δεν μπορεί να είναι το κακέκτυπο μίας λατινοαμερικάνικης δημοκρατίας».

«Η διαφύλαξη της ασφάλειας είναι προϋπόθεση ελευθερίας» ανέφερε σχετικά με τα ζητήματα του ποινικού εγκλήματος, της τρομοκρατίας και του «άβατου των Εξαρχείων», όπως το χαρακτήρισε, την ώρα που την ομιλία του παρακολουθούσαν, πλην των παραγωγικών φορέων, οι πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, καθώς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«"Βλέπω τη ζωή μου να περνά μπροστά μου σαν ταινία και να μην μπορώ να κάνω τίποτα, μου είπε ένας άνεργος στο Περιστέρι"» είπε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας του δημόσια από το βήμα του Βελλιδείου ότι «είμαστε εδώ για να κάνουμε ακριβώς ό,τι χρειάζεται, ώστε οι άνθρωποι να μην είναι θεατές στην ίδια τους τη ζωή». 

«Δεν μας αξίζει να πληρώνουμε τα ψέματα και τις αυταπάτες των μαθητευόμενων μάγων. Εκείνοι που έταζαν να σκίσουν τα μνημόνια τώρα τάζουν επενδύσεις. Όσο ήταν αλήθεια το ένα τόσο θα είναι και το άλλο» είπε χαρακτηριστικά.«Οραματίζομαι μια ευημερούσα χώρα»

Μιλώντας για το σχέδιό του για την Ελλάδα, τόνισε: «Αυτή δεν είναι η Ελλάδα που θέλουμε, που αξίζουμε που εγώ οραματίζομαι. Οραματίζομαι μια ευημερούσα χώρα. Με πραγματική ελευθερία. Σε αυτή την Ελλάδα οι άξιοι επιβραβεύονται και οι αδύναμοι υπερασπίζονται. Όταν λέω για μεταρρυθμίσεις, έχω στο νου μου τη δημόσια υπάλληλο που μου είπε: "Γιατί να δουλέψω περισσότερο, όταν ο μισθός μου θα είναι ο ίδιος;". Αυτούς έχω στο μυαλό μου όταν μιλάω για αξιοκρατία παντού».

Και ανέπτυξε τις τρεις προτεραιότητες της διακυβέρνησής του. Όπως είπε, αυτές είναι: 

- Να δημιουργήσουμε πολλές νέες δουλειές
- Να μειώσουμε τα φορολογικά βάρη 
- Να σταθούμε κοντά στους νέους 

Υπογράμμισε παράλληλα ότι προτεραιότητα θα είναι η «έκρηξη» επενδύσεων, η μείωση φορολογικών βαρών και ο εξορθολογισμός του κράτους.

«Πιστεύουμε -και δεν το κρύβουμε- στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ.

Όπως είπε, το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, όταν αναλάβει την εξουσία, θα είναι εκείνο για την αναδιοργάνωση της λειτουργίας της κυβέρνησης και της ανώτατης διοίκησης.

«Δεσµεύοµαι για δραστική απλοποίηση φορολογικής νοµοθεσίας, µε εγγύηση ότι ο νέος φορολογικός νόµος δεν θα αλλάξει για τουλάχιστον µία πενταετία» είπε, ενώ το τρίτο νομοσχέδιο θα αφορά στην απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης επιχειρήσεων και επενδύσεων.«Ναι στους επιχειρηματίες πατριώτες, όχι στους λαθρεπιβάτες του παρασιτικού καπιταλισμού» 

«Απόλυτη προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση θα είναι η ταχύτατη υλοποίηση των σχεδιασµένων ιδιωτικοποιήσεων, ειδικά των εμβληματικών επενδύσεων στο Ελληνικό και στις Σκουριές» υπογράμμισε.

Ειδικά για το ζήτημα των Σκουριών, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Θέλουµε εξορυκτική δραστηριότητα στη χώρα µας, πάντα µε σεβασµό στο περιβάλλον και στο αυστηρό κοινοτικό πλαίσιο».

«Ναι στους επιχειρηματίες πατριώτες, όχι στους λαθρεπιβάτες του παρασιτικού καπιταλισμού» υπογράμμισε, μιλώντας για το είδος της επιχειρηματικότητας που οραματίζεται για τη χώρα.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύθηκε ακόμη για αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομικές δραστηριότητες για τρία χρόνια.

«Έχουµε σχεδιάσει τις απαραίτητες παρεµβάσεις στον Πτωχευτικό Κώδικα, προκειµένου να παρέχεται ουσιαστική "δεύτερη ευκαιρία". Όταν μιλώ για δεύτερη ευκαιρία, δεν εννοώ τους επιχειρηματίες που αφήνουν τις επιχειρήσεις τους να χρεοκοπούν, έχουν τα χρήματά τους στην Ελβετία, κάνουν βόλτες με σκάφη στο Αιγαίο και ζητούν κούρεμα δανείων. Με αυτούς θα είμαι αμείλικτος» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι νόμοι Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου καταργούνται»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε την κατάργηση των νόμων Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου για την Παιδεία, καθώς και την επανίδρυση της φοιτητικής παράταξης της ΟΝΝΕΔ, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία, όπως είπε, «δεν θα κολλήσει ξανά ούτε μία αφίσα και δεν θα συμμετέχει σε φοιτητικές εκλογές, που θα αφορούν λίγους».

Είπε ακόμη ότι η ΝΔ λέει τολμηρά «ναι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. «Τα πανεπιστήµια θα αξιολογούνται από Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας. Μέρος της χρηµατοδότησής τους θα εξαρτάται από την απόδοσή τους» ανέλυσε το σχέδιό του.

«Αμείλικτοι έναντι των εργοδοτών που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία»

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διακήρυξε ότι η κύρια μορφή κοινωνικής πολιτικής, στη νέα Ελλάδα, θα είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας. «Θα είμαστε αμείλικτοι έναντι των εργοδοτών που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία και εκμεταλλεύονται το προσωπικό τους» διαμήνυσε.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ

Οι τρεις προτεραιότητες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι απλές: 

Πρώτον, να δημιουργήσουμε πολλές νέες δουλειές μέσα από μια έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων.

Δεύτερον, να μειώσουμε τα φορολογικά βάρη και να εξορθολογίσουμε τη λειτουργία του Κράτους.

Τρίτον, να σταθούμε κοντά στους νέους και στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν αμέσως μετά τις εκλογές, τονίζοντας: «Το νομοσχέδιο για τη νέα οργάνωση της Κυβέρνησης και της ανώτατης διοίκησης είναι έτοιμο και θα είναι το πρώτο που θα ψηφιστεί.

Το δεύτερο νομοσχέδιο αφορά μια τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση. Δεσμεύομαι για μια δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας με εγγύηση ότι ο νέος φορολογικός νόμος δεν θα αλλάξει για τουλάχιστον μία δεκαετία. Και θα προσπαθήσω να οικοδομήσω την ευρύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση για αυτό. Όπως και επιπλέον μείωση φορολογίας ανάλογα με τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται.

Το τρίτο νομοσχέδιο αφορά στην απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης. Κόντρα στην λογική της γραφειοκρατίας, εμείς αντιστρέφουμε το βάρος της απόδειξης της συμμόρφωσης από τον ιδιώτη στο Κράτος». 

Αναφερόμενος ειδικότερα στο δεύτερο νομοσχέδιο, υπογράμμισε ότι θα αφορά μια τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση που θα περιλαμβάνει μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5% και αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στις 25.000 ευρώ, θέσπιση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή 9% μέχρι τις 10.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα, με επιπλέον αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και θα παραμείνει σταθερός για τουλάχιστον μια πενταετία. Πρόσθεσε ακόμη ότι η φορολογία πρέπει να ενθαρρύνει και τις επενδύσεις μέσω υπεραποσβέσεων για επενδύσεις κεφαλαίου, μεταφορά φορολογικών ζημιών για περίοδο δέκα ετών, παροχή φορολογικών κινήτρων για επενδύσεις σε έρευνα και καινοτομία, όπως και επιπλέον μείωση φορολογίας ανάλογα με τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται. Ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης με χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ανάλυση κινδύνου των μέγα - δεδομένων (big data) που σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας, με ανασχεδιασμό των ελέγχων και εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων του ΣτΕ σχετικά με το χρόνο παραγραφής των αξιώσεων του Δημοσίου. 

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη σημερινή πραγματικότητα και τις σχέσεις με τους εταίρους μας τόνισε, ανάμεσα στα άλλα: «Η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει ήδη εξανεμιστεί. Η μεσαία τάξη διαλύεται. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες αφανίζονται. Η αλήθεια είναι σκληρή. Η Κυβέρνηση που μας λέει ότι θα μας βγάλει από τα μνημόνια το 2018 έχει δεσμεύσει τη χώρα σε μακροχρόνια λιτότητα. Είμαι αποφασισμένος να πείσω τους εταίρους μας ότι αυτό είναι και προς το δικό τους συμφέρον. Γιατί κανείς δεν κερδίζει τελικά από μια Ελλάδα που καρκινοβατεί και κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Και θα το πετύχω γιατί είμαστε σοβαροί και αξιόπιστοι.  

Κάποιοι παρίσταναν τους σκληρούς διαπραγματευτές για να κρύψουν την ανικανότητα και την έλλειψη σχεδίου. Και για να κερδίσουν χρόνο στην εξουσία. Αυτό έκανε τους Ευρωπαίους εταίρους να πιστεύουν ότι αυτή είναι η Ελλάδα.  Όχι κύριοι, δεν είναι αυτή η Ελλάδα. Εμείς θα υλοποιήσουμε όλες τις αλλαγές για τις οποίες μιλώ γιατί τις πιστεύουμε και γιατί ξέρουμε να τις κάνουμε. Αλλά δεν μπορώ και να αποδεχτώ την φορολογική εξόντωση της ελληνικής κοινωνίας. Όπως προτείνω μια νέα συμφωνία αλήθειας με την κοινωνία έτσι θα προτείνω και μία καλύτερη συμφωνία με τους εταίρους μας. Θα προτείνω μια νέα ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων. Να μας επιτρέψει σε πρώτο χρόνο να μειώσουμε σημαντικά όλες τις ασφαλιστικές εισφορές. Εργαζομένων και εργοδοτών.

Να εισάγουμε κατώτατο φορολογικό συντελεστή 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, με 1.000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί. Έτσι στηρίζουμε τα κατώτερα εισοδήματα και βάζουμε ένα λιθαράκι στη στήριξη της οικογένειας και στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας. Και να καταργήσουμε το φόρο διαμονής στα ξενοδοχεία. Και όταν η οικονομία θα αναπτύσσεται γοργά, μπορούμε να καταργήσουμε την εισφορά αλληλεγγύης εξορθολογίζοντας την κλίμακα φόρου εισοδήματος. Και να καταλήξουμε σε 2 συντελεστές Φ.Π.Α. 11% και 22%.

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές θα γίνουν ο κανόνας. Η χρήση μετρητών θα περιοριστεί δραματικά. Όλες οι συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και με το Κράτος θα γίνονται ηλεκτρονικά. Και, υπό αυτήν την προϋπόθεση μόνο, μπορούμε να προχωρήσουμε σε μερικώς ακατάσχετο λογαριασμό που θα τροφοδοτεί μόνο συγκεκριμένες λειτουργίες, όπως η πληρωμή υποχρεώσεων στο Δημόσιο και η καταβολή μισθοδοσίας».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προσέλκυση νέων επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Ξεκινώντας από τις στρατηγικές επενδύσεις, κάθε δημόσια αρχή θα έχει αποκλειστική προθεσμία για την άσκηση της αρμοδιότητάς της.  

Απόλυτη προτεραιότητα για τη νέα Κυβέρνηση θα είναι η ταχύτατη υλοποίηση των σχεδιασμένων ιδιωτικοποιήσεων. Και η προώθηση εμβληματικών επενδύσεων, όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές. Για λόγους και ουσιαστικούς αλλά και συμβολικούς. 
 
Το μήνυμα είναι σαφές. Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Εμείς εγγυόμαστε φορολογική σταθερότητα, αδειοδοτική απλοποίηση και ασφάλεια δικαίου».  

Εξειδικεύοντας το σχέδιό του για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε:

«Οι επενδύσεις χρειάζονται πολιτική βούληση. Χρειάζονται όμως και χρηματοδότηση. Και αυτό μας φέρνει αντιμέτωπους με τρεις μεγάλες προκλήσεις. Την καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων. Την γρήγορη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Και την αποκατάσταση της ρευστότητας από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. 

Εισάγουμε το λευκό μητρώο επιχειρήσεων, προσφέροντας κίνητρα με μειωμένες εισφορές για τις συνεπείς ασφαλιστικά επιχειρήσεις που σέβονται τους εργαζομένους και δεν έχουν εργασιακές παραβάσεις. Όταν μιλάω για δεύτερη ευκαιρία δεν αναφέρομαι στους επιχειρηματίες που αφήνουν τις επιχειρήσεις τους να χρεοκοπούν, έχουν τα χρήματά τους στην Ελβετία, κάνουν βόλτες με σκάφη στο Αιγαίο και διεκδικούν κούρεμα δανείων. Με αυτούς θα είμαι αμείλικτος.

Όχι στην επιχειρηματικότητα που λειτουργεί βασιζόμενη σε προνομιακές σχέσεις με τις τράπεζες, στη φοροδιαφυγή και στην μαύρη εργασία. Που δεν σέβεται το περιβάλλον και δεν στηρίζει τους εργαζόμενους. Ναι στην επιχειρηματικότητα που καινοτομεί, εξάγει, αναλαμβάνει κίνδυνους. Που διατηρεί τη ρευστότητα και την έδρα της στην Ελλάδα, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την πατρίδα με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς στον τόπο.

Ναι στην επιχειρηματικότητα που μοιράζει το μέρισμα της επιτυχίας στους εργαζόμενους. Ναι στους επιχειρηματίες πατριώτες, όχι στους λαθρεπιβάτες του παρασιτικού καπιταλισμού». 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας αναφέροντας ότι για το σκοπό αυτό θα κινηθεί σε τρείς άξονες: Την Καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, τη γρήγορη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, την αποκατάσταση της ρευστότητας από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, με αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων».  Πρόσθεσε επίσης ότι θα υπάρχει επιβράβευση της συνέπειας και της τήρησης των νόμων που θα γίνει με την εισαγωγή λευκού μητρώου επιχειρήσεων και την θέσπιση κινήτρων με μειωμένες εισφορές για τις συνεπείς ασφαλιστικά επιχειρήσεις που σέβονται τους εργαζομένους και δεν έχουν εργασιακές παραβάσεις.

Ξεχωριστή αναφορά ο κ. Μητσοτάκης έκανε στη Βόρεια Ελλάδα. Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε:

«Στην Βόρεια Ελλάδα διαθέτουμε μια ακόμα ανεκμετάλλευτη πηγή πλούτου. Και αναφέρομαι στον ορυκτό μας πλούτο, καθώς η Μακεδονία και η Θράκη προσφέρουν ευκαιρίες για επενδύσεις δισεκατομμυρίων και δημιουργία δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Θέλουμε εξορυκτική δραστηριότητα στη χώρα μας, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και στο αυστηρό κοινοτικό πλαίσιο. Άλλες Σκουριές δεν πρόκειται να έχουμε. Αν μια εταιρία σέβεται την περιβαλλοντική νομοθεσία και δικαιώνεται δικαστικά θα συνεχίζει τη δραστηριότητά της κανονικά. Οι δουλειές που χάνονται σήμερα στη Χαλκιδική θα ανακτηθούν. Και αυτό αποτελεί προσωπική μου δέσμευση.

Να ολοκληρώσουμε τα έργα υποδομής που πραγματικά χρειαζόμαστε. Τις κάθετες διασυνδέσεις με την Εγνατία για να βγουν από την απομόνωση πόλεις, όπως η Δράμα και τα Γιαννιτσά. Και τις σιδηροδρομικές διασυνδέσεις των λιμανιών μας».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Μητσοτάκης στην αναβάθμιση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων: «Δίνουμε γενναία κίνητρα για να ανακαινισθεί το απόθεμα των παλιών ακινήτων, να γίνουν πιο “πράσινα” και φιλικά στο περιβάλλον, να ομορφύνουν οι πόλεις και τα χωριά μας, να αυξηθεί ο πλούτος των Ελλήνων. Εκτός από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, αναστέλλουμε τον Φ.Π.Α. στις νέες οικοδομές και το φόρο υπεραξίας για τρία χρόνια και απλουστεύουμε τη διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων. Ταυτόχρονα, παρέχουμε έκπτωση φόρου ίση με το 40% της δαπάνης που - με όλα τα νόμιμα παραστατικά - κατέβαλλε ο ιδιοκτήτης για λειτουργική, αισθητική, αντισεισμική και ενεργειακή αναβάθμιση, συντήρηση και αξιοποίηση υφιστάμενων κατοικιών». 

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε επίσης τις προθέσεις του για το Κράτος, υπογραμμίζοντας: «Χωρίς περαιτέρω εξοικονόμηση δαπανών δεν μπορούμε να μειώσουμε όσο θέλουμε την φορολογία. Εισάγουμε και λειτουργούμε ένα καινοτόμο σύστημα για τον έλεγχο και την αξιολόγηση των κρατικών δαπανών, λειτουργιών και προσωπικού. Και τασσόμαστε απερίφραστα υπέρ της παραχώρησης περισσότερων λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα μέσω Συμπράξεων του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα.  Όχι μόνο για υποδομές, αλλά και για υπηρεσίες. Μια ψηφιακή επανάσταση διαφάνειας που θα απλοποιήσει την επαφή του πολίτη με το Κράτος. Και θα έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την έκδοση νέας ταυτότητας σε κάθε πολίτη με δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής».

Ο κ. Μητσοτάκης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νέα γενιά και την Παιδεία, που  - όπως τόνισε - αποτελεί τον τρίτο πυλώνα του σχεδίου του. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Αξίζουμε αυτόνομα και δημιουργικά σχολεία. Με ελευθερία στην οργάνωση, τη διαχείριση πόρων, την επιλογή διδακτικού προσωπικού. Αλλά και ελευθερία στην κατάρτιση προγράμματος σπουδών και επιλογή διδακτικών μεθόδων. Με αξιολόγηση παντού. Με νέα αντικείμενα. Να διδάσκουν προγραμματισμό, τη γλώσσα του μέλλοντος.  Αλλά και δεξιότητες, όπως η ομαδική δουλειά, αντί για στείρα παπαγαλία. Επιβραβεύουμε τον αγώνα να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι. Αυτό είναι αριστεία, αξιοσύνη, προκοπή. Αξίζουμε σχολεία που ο επαγγελματικός προσανατολισμός δεν θα είναι κενό γράμμα, αλλά μια πραγματική προσπάθεια να καταλάβουμε τις δεξιότητες, τα ταλέντα, τις επιθυμίες των νέων μας.  

Ιδρύουμε ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα, ξεκινώντας από τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Για τους καλύτερους μαθητές. Αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικό σχολείο. Οι νόμοι Μπαλτά - Φίλη - Γαβρόγλου καταργούνται. Τα Πανεπιστήμια θα αξιολογούνται από Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας. Και μέρος της χρηματοδότησής τους θα εξαρτάται από την απόδοσή τους.

Το άσυλο θα αποκτήσει ξανά το πραγματικό του νόημα. Και το δημόσιο Πανεπιστήμιο θα σταματήσει να είναι άντρο βίας και ανομίας. Και οι φοιτητοπατέρες θα βγουν από τα Πανεπιστήμια. Οι φοιτητές δεν θα ψηφίζουν στις εκλογές των πρυτανικών οργάνων. Η Δ.Α.Π. θα επανιδρυθεί σε άλλη λογική. Δεν θα ξανακολληθεί καμία αφίσα σε κανένα Πανεπιστήμιο. Η Δ.Α.Π. θα σταματήσει να συμμετέχει σε εκλογές που αφορούν λίγους και διώχνουν τους πολλούς. Η έμφαση θα δοθεί στη δημιουργία ενός Εθνικού Συμβουλίου Φοιτητών, όπου οι εκλογές θα γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Στόχος μου είναι μέσα σε μια δεκαετία να δημιουργήσουμε τα καλύτερα Πανεπιστήμια της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Και από πρωταθλητές στην εξαγωγή φοιτητών να γίνουμε ένα διεθνές ανταγωνιστικό κέντρο εκπαίδευσης και κατάρτισης. Όπου τα κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου θα θέλουν να έχουν παράρτημα.  Θέλω σε συνεργασία με τις εργοδοτικές οργανώσεις να υλοποιήσουμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μαθητείας για απόφοιτους πανεπιστήμιων εξάμηνης διάρκειας. Παρότι η ανεργία στους νέους και τις νέες αγγίζει το 50%, ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων δυσκολεύεται να βρει σήμερα το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό. Και είναι έγκλημα να υπάρχουν διαθέσιμοι σημαντικοί ευρωπαϊκοί πόροι για κατάρτιση και να λιμνάζουν. Γι’ αυτό δίνουμε σημαντική ώθηση σε προγράμματα ριζικής επανειδίκευσης σε ειδικότητες με υψηλά ποσοστά ανεργίας. Αλλά και στοχευμένα προγράμματα επανειδίκευσης για εργαζόμενους και στελέχη.

Όχι στην παλιά λογική των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα οποία απέτυχαν οικτρά. Αλλά αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία και προσφέροντας ταχύρρυθμα προγράμματα κατάρτισης με πιστοποίηση σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Όπως η ταχύρρυθμη εκπαίδευση ανέργων με πτυχία θετικών επιστημών (μαθηματικών, φυσικών) σε δεξιότητες προγραμματισμού. Αντί να ελπίζουν να διοριστούν σε 10 χρόνια μέσω ΑΣΕΠ σε κάποιο σχολείο ως καθηγητές, να βρουν δουλειά τώρα ως προγραμματιστές. Θα πω μόνο το εξής: Η κρίση άλλαξε τις προτεραιότητες της νέας γενιάς.  Περισσότεροι νέοι θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες και λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι και εισοδηματίες. Δίνει ευκαιρίες σε όλους και δεν αφήνει πίσω κανέναν».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η πρόταση που κατέθεσε είναι «ρεαλιστική αλλά συνάμα οραματική» και πρόσθεσε «μια πρόταση που σπάει τις αλυσίδες που κρατούν τη χώρα μας καθηλωμένη στο παρελθόν. Σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω δυνατά. Δώστε μου τη δυνατότητα να οδηγήσω την πατρίδα μας μακριά από τον κακό της εαυτό.  

Πιστέψτε μαζί μου ότι υπάρχει ένα διαφορετικό μέλλον, ένα καλύτερο μέλλον μιας Ελλάδας στην οποία θα χαιρόμαστε να ζούμε και να δημιουργούμε σε συνθήκες ελευθερίας, ευημερίας και ισονομίας. Κυρίως όμως πιστέψτε στις δικές σας δυνατότητες. Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε μαζί το μεγάλο άλμα στο μέλλον. Διότι οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Και μπορούμε καλύτερα. Ας προχωρήσουμε με το κεφάλι ψηλά. Ας γράψουμε την δική μας ιστορία».

 

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 82η ΔΕΘ


ΣΧΟΛΙΑ (235)

Aris

Απευθύνω μία έκκληση στην αντιπολίτευση και κυρίως στην Ν.Δ,κάνω τον κόπο να γράψω με την ευχή το μήνυμα στο μπουκάλι να βρει πολλούς αποδέκτες ψηλά.Σήμερα παρατηρήσαμε πως ο κ.Τζανακόπουλος κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Είναι νέος και ευπαρουσίαστος,το ίδιο και η κ Αχτσιόγλου στην γενιά της εξαθλίωσης, με ανεργία 40%. Ένας άνδρας,μία γυναίκα και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, "περνάει η μπογιά τους". Όποια άλλη κυβέρνηση με τέτοια υπερφορολόγηση σήμερα,τόσα άλλα προβλήματα,πυρκαγιές και Σαρωνικό, ΔΕΝ αντέχει ο κόσμος άλλο,στις δημοσκοπήσεις θα ήταν κάτω από το 10%. Μην γελιόμαστε. Η φωνή σας,το έχει ο κόσμος ανάγκη να ακούγεται καθαρή και δυνατή.Οπως μιλήσατε χτες. Όταν η αριστερά,όχι του (απολειφάδι κλπ, όπως το αποκαλούσαν) έντιμου ΚΚΕ,έστηνε το επικοινωνιακό της δίκτυο στην εποχή της επανάστασης του διαδικτύου,εσείς είχατε άλλες οπτικές. Το ΠΑΣΟΚ με τα τεράστια σκάνδαλα.Η Ν.Δ δεν κατάφερε να συμβαδίσει με τις μεγάλες απαιτήσεις της εποχής στην επικοινωνιακή δράση και παρέμεινε στην συνείδηση πολλών, ως η αναφορά του συντηρητισμού με την κακή της έννοια.Έχετε ευθύνες.Όταν στο διαδίκτυο στηνόταν αμέτρητα πόρταλ για την προστασία της κάθε άνω Ραχούλας,αδικίας με εισαγωνικά και μη και επαναστάτη,βρισκόσασταν ακόμη πάνω στα δέντρα. Όπως από τα γνωστά.. με τα Πανεπιστήμια. Ο έλληνας θυμάται την Ραχήλ στα κάγκελα της ΕΡΤ και αμφιβάλλω αν κατάλαβε ποτέ,ούτε το παιχνίδι με τις καθαρίστριες. Σήμερα πληρώνουμε ΕΡΤ, αλλά αν βλέπατε και ποιους δημοσιογράφους της.Στα βιογραφικά τους ευτυχώς έχουν ακόμη αναρτημένα "πρώην μπλόγκερ", σηκώνεται..η τρίχα κάγκελο.Διορίστηκαν παντού, παράλληλα όμως με ανώνυμα προφίλ ελέγχουν και πατρονάρουν.Λένε ότι βολεύει με τον μανδύα της επιστημονικής σοβαρότητας και με το όπλο της ανωνυμίας ότι θέλουν χωρίς όρια.Βρίσκονται έμπρακτα μπροστά, υποστηρίζοντας το (καταστροφικό άλλοτε) έργο της κυβέρνησης με επιχειρήματα. Τα πρότζεκτ είναι αξιοζήλευτα με ομιλίες, συναυλίες, συγκεντρώσεις.Αναρχικοί που έχουν αποσχολήσει την δικαιοσύνη,είναι και ομιλητές υπέρ του δίκαιου, φορώντας τα συνθήματα της κάθε περίστασης. Πείθουν τη νέα γενιά και όχι μόνο,χωρίς να βρίσκουν αντιστάσεις. Αριστερά των ΑΝΤΑΡΣΥΑ,αλλυλέγγυων,Ρουβίκωνα, ως και του ΚΚΕ που κατάλαβαν πως με αυτό το αμάξι δεν πας μπροστά, όλοι ΣΥΡΙΖΑ. Το Grinvest δεν ήταν τυχαίο, ούτε ο διορισμός του πατέρα Παππά. Πρωταθλητές σήμερα, η τρολιά, η βρισιά και το μίσος Ενας γραφικός Άδωνις έμεινε περίπου,που τους λες και ήρωες. (Σην μνήμη του έντιμου φίλου Άρη.)

ΣΑΚΗΣ

Aν ηξερες τι θα πει ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΦΤΩΧΕΙΑ. δεν θα μιλουσες ποτε για μειωσει φορων και στηριξη αδυνατων

Τζο

Μετά τον Άβερελ και ο Κούλης έπιασε στόχο!

Μπα

Ωσ τωρα τετοιες παπαζες τις ελεγε ο μικρος χαρουμενος πετρελαιοσωστης. Τωρα κολλησες κι εσυ;

ΨΑΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΕΟΣ 326 ΔΙΣ.---------------ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 180 ΔΙΣ ----------------------- Η Ν.Δ. ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕ 140 ΔΙΣ -ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΡΕΖΙΛΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ------------------- ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΜΕ ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΡΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ

2 χρονια 100 δις ψαριαααααααα

βαιοςδτ

ίδιο επιχείρημα με Σαμαρά Έχουμε άλλη συνταγή για την αντιμετωπιση της κρισης Οταν ο Σαμαρας έγινε πρωθυπουργός εφάρμοσε ίδια μνημονιακη πολιτική με Παπανδρέου Ίδια βεβαίως έκανε και ο Τσίπρας που είπε μεγαλοστομίες "θα σκίσω μνημόνια και θα καταργήσω την τρόικα κλπ"

axaios

Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΟΥ Κ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΗΤΑΝ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ . ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ? ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ . Η ΑΝΟΜΙΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΚΑΤΣΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ , ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ . ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ,ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΑΚΟΥΣΑ ΜΕ ΧΑΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΙΣ ΜΚΟ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΛΗΘΟΥΝ ΑΦΙΣΕΣ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ . ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ,ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΦΙΣΟΚΟΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ . ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΑΡΚΕΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ''ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ '' ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ !!! Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΡΙΣΤΑ ,ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ . ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ,ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΑΛΑΝΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ !! ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ''ΠΑΡΤΙ '' ! ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ''ΧΩΝΟΝΤΑΙ'' ΒΑΘΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΝΤΟΝΗΔΕΣ ! ΟΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ !! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ ,ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ! ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΖΩ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ '' ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΤΕ ''' ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ . Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΕΙ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ .

Σαν εμφάνιση ειναι μακράν οι...καλύτεροι!

H παρουσία της Μαρέβα ομως δίπλα του σίγουρα τον ...αναβαθμίζει...!

Τι θα συμβεί

Ο Κουλης παρά το γεγονός ότι είναι δηθενας μέχρι αηδίας, θα βγεις γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Από εκεί και πέρα το παιδί προσπαθεί αλλά δεεεν. Εδώ έχει χωρίσει χρόνια με την γυναίκα του και τα βρήκε μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Έλεος. Η Ζήμενς πως είναι; Καλά; Οι ΜΚΟ; Η Ελντοράντο; Το σκάνδαλο Γεωργιάδη Κέρκυρας που η δική έχει πάρει πόσες αναβολες και το κουκουλωνουν ενώ βοα ο τόπος; Τον ΕΝΦΙΑ είπε αν θα τον καταργήσει; Με τους λαθροσαβουρες τι θα κάνει; Τους αντιγραφοντες της ΝΔΦΚ τους χαιρετιζε κάποτε σαν μελλοντικους γόνους. Αοριστολογίες και αναπάντητα ερωτήματα. Η ΧΑ ανεβαίνει, Τζημερος πάει για Βουλή στις επόμενες εκλογές, έχουν ανέβει τα ποσοστά Φαηλου και Ζωής και αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί σίγουρα θα μπούνε μέσα έστω και με μικρή ποσοστά. Ποτάμι, Λεβέντης, παραπαιουν και αμφίβολο αν θα μπουν όσο και αν σπρώχνει το Σύστημα. Το ΚΚΕ θα υπάρχει όσο υπάρχουν κάτι γεροαπολιθωματα που τους ψηφίζουν. Λίγα τα ψωμιά του. Ο Νταουλιερης Τσίπρας τυχερός θα είναι αν μπορεί να βγει στον δρόμο ο ανθελληνας, το σιχαμένο ΠΑΣΟΚ τελειωμένο, πήγαν όλοι οι βρωμοπασοκοι στους Ψυριζαιους, και Κυριάκος αμπαλος, ανοστος, αοσμος και αδιάφορος αλλά είπαμε, θα εκλεγεί υποχρεωτικά. Γενικά η Ελλάδα προκειμενου να αποτινάξει την ακροαριστερη περίοδο της Λαθρομεταναστοκρατιας που διανύουμε, θα γυρίσει σε ότι δεξιό βρει. Αλλά δεν γίνεται και άλλιως. Αυτό θα κρατήσει λίγο και τα λαμόγια υπό έλεγχο και ίσως σπάσει λίγο και το παρακράτος της αριστερας.

1970

Δεν είναι σίγουρο αν μπορέσει, τον αφήσουν να κάνει όλα αυτά που εξήγγειλε. Πάντως παρουσίασε μια εντελώς διαφορετική Ελλάδα. Δεν έχει διαφύγει της προσοχής μου, η σχεδόν μηδενική αναφορά του στην τωρινή κυβέρνηση, υποτιμώντας και υποβαθμίζοντας ετσι το έργο της . Έτσι το εξέλαβα εγώ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

akar

Αφού αμφισβήτησε ευθέως τον ελληνικό εναέριο χώρο ο  Τούρκος υπουργός Άμυνας κουνά τώρα το δάχτυλο στην Ελλάδα τονίζοντας  ότι οι προκλητικές ενέργειες δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο - Μίλησε εκ νέου για δικαιώματα που πρέπει να γίνουν «σεβαστά»

kalpes_ar

Στα «τυφλά» κινούνται οι δημοσκόποι για τους 17άρηδες, τους αλλοδαπούς και τους Ρομά -  Με τα γκάλοπ του προηγούμενου διαστήματος να δείχνουν μια παγιωμένη διαφορά στις 6-7 μονάδες μεσοσταθμικά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας ανοίγουν οι κάλπες της Κυριακής 26 Μαΐου για τις ευρωεκλογές

27