Θέμα Γεωργίου ανοίγει ξανά ο Κοντονής: Δεν μπορεί να είναι προαπαιτούμενο για τη δόση

Θέμα Γεωργίου ανοίγει ξανά ο Κοντονής: Δεν μπορεί να είναι προαπαιτούμενο για τη δόση

Δεν έχει τέλος το σίριαλ της ΕΛΣΤΑΤ - Ο υπουργός Δικαιοσύνης «ξέχασε» ότι η κυβέρνηση τον Ιούνιο υπέγραψε τη δέσμευση καταβολής δικαστικών εξόδων στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για την αποδέσμευση της τελευταίας δόσης

Την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ φαίνεται ότι ανοίγει εκ νέου η κυβέρνηση αν και ήταν αυτή που τον Ιούνιο αποδέχθηκε ότι θα πρέπει να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα προκειμένου να λάβει το «πράσινο φως» για τη δόση των 7,7 δισ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη ο υπουργός Δικαιοσύνης
Σταύρος Κοντονής απαντώντας στο ερώτημα αν ζητήθηκε από την Κομισιόν στην ελληνική πλευρά να παρέμβει ώστε να πιστοποιηθεί ότι δεν υπάρχει θέμα με τα στοιχεία της περιόδου εκείνης και επομένως κακώς διώκεται ο πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου, τόνισε: «Να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι και δεν είναι προαπαιτούμενο για την τρίτη αξιολόγηση. Δεν μπορεί να είναι γιατί κανένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να επιβάλει σε ένα άλλο κράτος, είτε μία ομάδα κρατών ή κράτος ξεχωριστά σε ένα άλλο κράτος, να παρεμβαίνει η κυβέρνηση, η εκτελεστική εξουσία, στη Δικαιοσύνη».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real, υποστήριξε ότι δεν έχει γίνει αποδέκτης καμίας πίεσης προσθέτοντας ότι «θέμα παρέμβασης στις ενέργειες της ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία διερευνά μία συγκεκριμένη περίοδο και τις δράσεις συγκεκριμένων πολιτών, δεν μπορεί να υπάρξει».

Ο Σταύρος Κοντονής κατέληξε για το θέμα «από τη στιγμή που μία υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη δεν μπορούν να τρέχουν παράλληλα άλλα πράγματα. Η Δικαιοσύνη κυρίαρχα θα αποφασίσει για το αν υπάρχουν ευθύνες ή όχι στη συμπεριφορά και στις ενέργειες ενός πολίτη». 
Τι έχει προηγηθεί

Ήταν, όμως, η ίδια η κυβέρνηση που στο κείμενο του συμπληρωματικού Μνημονίου δεχόταν και υπέγραψε το κείμενο στο οποίο αναφερόταν ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί υλικά και ηθικά ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ. 

Όπως έγραφε το ΠΡΩΤΟ Θέμα στις 16 Ιουλίου η ιστορία δεν τελείωνε εκεί καθώς, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, παράγοντες των θεσμών και του Eurogroup επιμένουν ότι πρέπει να υπάρξει και μια δήλωση από την πλευρά της κυβέρνησης με την οποία θα αποκαθίσταται ο κ. Γεωργίου για την εγκυρότητα των στατιστικών στοιχείων που παρήχθησαν όσο ήταν πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (Αύγουστος 2010 - Αύγουστος 2015). 

Τρεις ημέρες μετά το δημοσίευμα αυτό και ένα μήνα μετά την αποδοχή της καταβολής αποζημίωσης του κ. Γεωργίου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κυρία Ξένη Δημητρίου, άσκησε αναίρεση στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον Ανδρέα Γεωργίου, σχετικά με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης.  

Όμως μια ημέρα μετά, στις 20 Ιουλίου στο κείμενο του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/881 και άλλες διατάξεις αναφέρεται ότι το ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει τα έξοδα υπεράσπισης του εκάστοτε προέδρου και του προσωπικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), σε περίπτωση δίωξης για πράξεις ή παραλείψεις τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

ΣΧΟΛΙΑ (29)

&

"Οσοι χαζοι δε το ακουσαν ισως μας ψηφισουν"

η

η επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει φυλακή σε όσους διαφωνούν μαζί τους είναι έκδηλη. Πρέπει να τους σταματήσουμε πριν είναι αργά.

ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΚ-3)

ΒΕΒΑΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΗΛΗ. ΟΡΕΞΗ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΤΕΜΠΕΛΗ ΚΟΥΤΟΜΟΓΙΑ.

ψαγμένος

Αν είχε μείνει ο ΓΑΠ στην εξουσία αυτά τα υποκείμενα που σήμερα κυβερνούν την Ελλάδα θα είχαν κάνει εμφύλιο πόλεμο ! Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα λογοδοτήσουν γιατί πρόκειται για συντεταγμένη προδοσία ! Ο Παυλοπουλος ευγνωμονουσε τους λαθρομετανάστες που αποφάσιζαν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα απ το 2007 ! Όταν ο ΓΑΠ έκανε το τείχος του Έβρου για εμποδίζει τις παράνομες εισροές λαθρομεταναστών οι σημερινοί κυβερνώντες μιλούσαν για ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΕΣΧΟΥΣ και επιχείρησαν πολλές φορές να το γκρεμίσουν ! Αυτό επιδίωκαν οι παγκόσμιοι Μασόνοι μαζί με τους εγχώριους ! Να γεμίσει η Ευρώπη μουσουλμάνους !

ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΚ-3)

Α, ΜΑΣΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥ Ε; ΦΑΤΕ ΣΑΝΟ ΖΩΑ ΦΑΤΕ. ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ. ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΛΕΞΗ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ. ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ.

ΜΑΡΙΑ

ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΡΑΒ ΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ..

Μουσαφίρης

Πόσο ηλίθιοι είναι οι υπουργοί του σύριζα; Τους έχουν πάρει είδηση τουλάχιστον οι ευρωπαίοι και ξέρουν με τι βλαμένους έχουν να κάνουν.

ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΚ-3)

ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΛΠ. ΔΙΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΧΑΠΑΤΑ ΚΑΙ ΡΕΖΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

Ρεζίλι

Τι έγινε ρε χάπατο, θα βολτάρουμε απόψε?????

Μαρία

Για να γίνεις υπουργός του Τσίπρα τι IQ πρέπει να έχεις ; Μήπως 12 για να πιθανής την βάση ;

ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΚ-3)

ΟΣΟ IQ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ. ΝΑΙ;

1ος ΟΡΟΦΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ(ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΜ-33)

Συνάδελφε τι γίνεται, και εσύ το έσκασες από το ίδρυμα?? σε ψάχνει ο μπόγιας, φόρεσε φόρμα παραλλαγής!!!

freeman

Αθώος Γεωργίου ΣΗΜΑΙΝΕΙ Αθώος Παπακωνσταντίνου , ΑΡΑ ΑΘΩΟΣ Γιώργος Παπανδρέου . . . ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΕΝΟΧΟΣ Κοντοπυράκης . . . ΕΝΟΧΟΣ Παπαθανασίου . . .ΕΝΟΧΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ-ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ! ! ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ΑντιΜνημονιακή ΜπουρδολογοΠροδοτολογία που ΕΚΑΝΕ Πρωθυπουργό τον Σαμαρά , Αντιπρόεδρο-Λακέ του τον προδότη Βενιζέλο , Πρωθυπουργό τον Τσίπρα , Αντιπρόεδρο-Στρατάρχη τον Καμένο , Κοινοβουλευτικά κόμματα τα skatoΝαζίδια και τους ΠοταμοΛεβέντες . . .ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ προδοτολογική Καμένη Λιακοπουλιακή ΠΑΡΑΜΎΘΑ Γεωργίου Gate με θεοποίηση της Αξιοπιστίας ΚΑΘΕ αυnanias της μισότρελης μαινάδας της ΕΛΣΑΤ που μιλάει για έλλειμμα 2008 στο 3% . . .

chrisAK

Αμφιβάλει κανείς ότι με τον ΓΑΠ θα είμασταν εκτός μνημονίων πριν 5 χρόνια;;;;;

ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΚ-3)

ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΕΓΩ. ΤΕΝΕΚΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ. ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Καίει Σταυρουλη;; ΚΑΙΕΙ;;;

Κάνουν κουμάντο ανίδεοι τεμπέληδες !

Ποιο άχρηστοι άνθρωποι δεν ξανάγιναν υπουργοί ! Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν το καταλαβαίνουν ! Ειδικά γι αυτόν εδώ στην Ζάκυνθο απορούν !

ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΚ-3)

ΘΕΛΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΥΠ.ΕΞ ΒΟΖΕΝΜΠΕΡΓΚ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΡΟΖΕΝΜΠΕΡΓΚ. ΑΜΥΝΗΣ ΤΟΝ ΨΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΤΡΑΓΑΚΗ. ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΑΚΗ ΣΤΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ. ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΙ Η ΦΩΦΗ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ. ΑΔΩΝΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΥ.

σουραυλω

ΤΕΛΕΙΟ!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mhtsotakis_ar

Συνέντευξη στον Γιάννη Πρετεντέρη - Για τις εκλογές: Το ματς ξεκινά από την αρχή, αν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση τότε η χώρα θα οδηγηθεί νομοτελειακά σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική -  «Διχαστικός ο ΣΥΡΙΖΑ - Η κουβέντα ότι το πρόγραμμά μας μυρίζει αίμα είναι πρωτοφανής. Δεν το έχω ξανακούσει, είναι αποκρουστική ως φράση» - Για ντιμπέιτ: Ο Τσίπρας δεν ήθελε να αντιπαρατεθεί με όλους - Για Αντετοκούνμπο: Μας έφτιαξε τη μέρα! 

45
tsipras-ekso

Προεκλογική καμπάνια με αμυντικά χαρακτηριστικά και αποφυγή κινήσεων, που θα εκθέτουν την αδυναμία του να συσπειρώσει και να φανατίσει την εκλογική του βάση, υλοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ

8
erdogan

Αθήνα και Λευκωσία προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες της ήττας του Μπιναλί Γιλντιρίμ, που στην πραγματικότητα είναι και προσωπική ήττα του Τούρκου προέδρου

dhmoskopisi_ar

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc, το 50,1% προτιμά κυβέρνηση της ΝΔ - Το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 28,7%. Συντριπτικά υπέρ της γαλάζιας διακυβέρνησης και οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ - Αυτοδυναμία της ΝΔ και διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τα ευρήματα της μέτρησης που μετέδωσε ο ΑΝΤ1

17