WSJ: Δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό χρέος

WSJ: Δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό χρέος

«H πρόταση του ΔΝΤ για την Ελλάδα στήνει τη μάχη με τη Γερμανία», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Η Ελλάδα δεν πρέπει να πληρώσει τίποτα μέχρι το 2040, είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Suddeutsche Zeitung» σχολιάζοντας την πρόταση του ΔΝΤ προς την Ευρώπη να απαλλάξει την Αθήνα από τις πληρωμές για τα δάνεια διάσωσης μέχρι το 2040

WSJ: Δύσκολη η επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό χρέος
Δύσκολη θα είναι η επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό χρέος, όπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα «WSJ», η οποία σχολιάζει πως το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης εξελίσσεται για το Ταμείο και την επικεφαλής των πιστωτών της Ελλάδας, τη Γερμανία, σ΄έναν αγώνα bras de fer. 

«Ο Σόιμπλε
Κλείσιμο
, ο οποίος δεν θέλει ελάφρυνση του χρέους, είναι πεισματάρης. Το ίδιο και το ΔΝΤ», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung».  

Wall Street Journal 


«H πρόταση του ΔΝΤ για την Ελλάδα στήνει τη μάχη με τη Γερμανία», γράφει η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal» και προσθέτει: 

«Το ΔΝΤ ζητά από την Ευρώπη να μην αποπληρώσει τους τόκους μέχρι το 2040, γεγονός που μαθηματικά οδηγεί σε αγώνα επίδειξη δύναμης του Ταμείου με την Γερμανία. Η νέα πρόταση του ΔΝΤ προχωρά πέρα απ' αυτά που είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι πιστωτές της Ελλάδας, με επικεφαλής τη Γερμανία, προκειμένου να τη βοηθήσουν να αποκτήσει την οικονομική της ευρωστία».



Από την πλευρά τους, γράφει το δημοσίευμα, «οι Γερμανοί ηγέτες είναι πεπεισμένοι πως το ΔΝΤ θα μαλακώσει τη στάση του σε ό,τι αφορά στο ελληνικό θέμα, σύμφωνα με πηγές που είναι κοντά στις διαπραγματεύσεις».

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος, η WSJ επισημαίνει σε άλλο σημείο: «.. Αλλά μια συμφωνία χρέους θα ήταν σε πολιτικό επίπεδο πιο δύσκολη εν όψει των γερμανικών εκλογών του 2017 , όπως επισημαίνουν ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στις συνομιλίες. Αποτυχία επιστροφής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του ρόλου του Ταμείου ως δανειστή των Ελλήνων.  Αυτό θα ήταν μεγάλη αμηχανία για τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ».

Suddeutsche Zeitung


Η Ελλάδα δεν πρέπει να πληρώσει τίποτα μέχρι το 2040, είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Suddeutsche Zeitung» σχολιάζοντας την πρόταση του ΔΝΤ προς την Ευρώπη να απαλλάξει την Αθήνα από τις πληρωμές για τα δάνεια διάσωσης μέχρι το 2040.



«Στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος για τη διάσωση της οικονομίας, η διαμάχη μεταξύ των Ευρωπαίων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) είναι βίαιη.... Το Ταμείο εξακολουθεί να επιμένει ότι πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κατά την διάρκεια του υφιστάμενου προγράμματος διάσωσης, δηλαδή μέχρι το 2018 και όχι μετά. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ,ο οποίος αντιτίθενται στην ελάφρυνση του χρέους, παραμένει πεισματάρης. Το  ίδιο και το ΔΝΤ», προσθέτει το σχετικό δημοσίευμα. 
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης