Τσίπρας-Μητσοτάκης: Από τις βαριοπούλες στις... χαρούλες

Τσίπρας-Μητσοτάκης: Από τις βαριοπούλες στις... χαρούλες

Μετά την σκληρή αντιπαράθεση των δύο ανδρών στη Βουλή, ο φωτογραφικός φακός καταγράφει μια αναπάντεχη και ανάλαφρη στιγμή μεταξύ τους

Τσίπρας-Μητσοτάκης: Από τις βαριοπούλες στις... χαρούλες
Από την σκληρή αντιπαράθεση στα χαλαρά χαμόγελα. Και από την «βαριοπούλα» και τα καλάσνικοφ στο φιλικό χτύπημα στην πλάτη και την χαμηλόφωνη ανταλλαγή κάποιων φράσεων που λίγοι άκουσαν και κανείς δεν αποκαλύπτει.

Μπορεί η συνεδρίαση για θέματα ασφάλειας των πολιτών στην Βουλή να κινήθηκε σε πολύ υψηλούς τόνους, με έντονες τις προσωπικές αιχμές, όμως όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, μόλις έκλεισαν τα μικρόφωνα οι δύο μονομάχοι κατέβασαν αμέσως τα... τσεκούρια του πολέμου, και μίλησαν εκ του σύνεγγυς για κάτι που δεν θα μάθουμε ποτέ. 

Όπως παρακολουθούμε οι δύο άνδρες, με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, έρχονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλο, με τον κύριο Μητσοτάκη να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του πρωθυπουργού καθώς κατεβαίνει από το βήμα, και να σκύβει για να ακούσει κάτι που προσπαθεί να του πει, μέσα σε ένα γενικό κλίμα χαλαρότητας και εμφανούς ευθυμίας.

Όλα αυτά υπό κάποια έννοια θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως «πολιτικός πολιτισμός» (και ίσως έτσι να είναι σε ένα βαθμό...). Όπως και να έχει πάντως η σημερινή σκηνή μεταξύ των δύο ανδρών σχολιάστηκε έντονα εντός και εκτός Βουλής, τόσο για την σημειολογία του timing που έγινε όλο αυτό όσο και για την γλώσσα του σώματος των δύο ανδρών που ο καθένας από την δική του οπτική (και κομματική) γωνία εκτιμά με διαφορετικό τρόπο.

Κλείσιμο
Όπως και να έχει πάντως, η αναπάντεχη αυτή στιγμή μεταξύ των δύο ανδρών, δείχνει ξεκάθαρα ότι η πολιτική είναι σίγουρα μια τέχνη της εικόνας. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το έργο έχει πάψει προ πολλού να έχει ενδιαφέρον πέρα από το εγχώριο πολιτικό gossip μακριά από την κεντρική σκηνή της Ιστορίας.





















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης