Στην κόπωση και στην απομόνωση των αγροτών ποντάρει η κυβέρνηση

Στην κόπωση και στην απομόνωση των αγροτών ποντάρει η κυβέρνηση

Οξύνεται το κλίμα στα μπλόκα μετά τα χθεσινά επεισόδια στην Θεσσαλονίκη - Η κυβέρνηση εξακολουθεί να καλεί τους αγρότες σε διάλογο, θεωρώντας ότι η άρνησή τους να δουν τον πρωθυπουργό λειτουργεί πολιτικά σε βάρος τους 

Στην κόπωση και στην απομόνωση των αγροτών ποντάρει η κυβέρνηση
Στην αγωνιστική κόπωση των αγροτών ποντάρει η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα εξετάζει ελαφρύνσεις στο πακέτο των φορολογικών μέτρων που θα δώσουν το πρόσχημα στις πιο διαλλακτικές δυνάμεις να αναδιπλωθούν. 

Το κλίμα οξύνθηκε μετά και τα χθεσινά επεισόδια στην Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια της Agrotika και ενώ οι αγρότες συνεχίζουν τους πολύωρους αποκλεισμούς των δρόμων. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι για τις επόμενες δύο εβδομάδες οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν καθώς όπως λένε
''εμείς δεν μπορούμε να στείλουμε τα ΜΑΤ ούτε να ξεφουσκώσουμε τα λάστιχα''. Ωστόσο θεωρεί ότι οι αγρότες δεν διαθέτουν κοινωνικές συμμαχίες, ενώ έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και ρωγμές μεταξύ τους καθώς επηρεάζονται από διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις, από το ΚΚΕ και από τη ΝΔ. 

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσει η κυβέρνηση το ότι μεταξύ των αγροτών διατυπώθηκε μειοψηφικά έστω η πρόταση να συναντηθούν οι αγρότες με τον πρωθυπουργό για να μπουν σε διάλογο. Συνέβαλε σε αυτό και η αρνητική θέση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στους αποκλεισμούς των δρόμων αλλά και η πρόταση της ΝΔ να συμψηφιστούν οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές με τις αγροτικές επιδοτήσεις που αφορά περίπου το 50% των αγροτών. 

Φυσικά η κυβέρνηση συνεχίζει τον επικοινωνιακό πόλεμο προκειμένου να φέρει τους αγρότες αντιμέτωπους με την πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Στο πλαίσιο αυτό αφού θύμισε τις παλιές αμαρτίες των χαμένων επιδοτήσεων επιχειρεί να εμφανίσει τις κινητοποιήσεις όπως δήλωσε χθες ο αρμόδιος υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου σαν υποκινούμενες:
''Οι αγρότες είναι άνθρωποι της δουλειάς και της προκοπής. Όχι της τυφλής και αδιέξοδης σύγκρουσης, στην οποία φαίνεται να πρωτοστατούν ή να υποκινούν προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς, αλλά και της ακροδεξιάς''ανέφερε χαρακτηριστικά. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να καλεί τους αγρότες σε διάλογο, θεωρώντας ότι η άρνησή τους να δουν τον πρωθυπουργό λειτουργεί πολιτικά σε βάρος τους καθώς φαίνονται να μην επιδιώκουν λύσεις μέσα από την αναζήτηση συμβιβασμού.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης