Νέο σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων και νέα βιβλία για τα σχολεία

Νέο σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων και νέα βιβλία για τα σχολεία

Ο Νίκος Φίλης θα ανακοινώσει την Πέμπτη Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία - Πρόεδρος της Επιτροπής ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος «υποστηρικτής» των απόψεων Ρεπούση

Νέο σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων και νέα βιβλία θα είναι από τα βασικότερα ζητήματα του Εθνικού Διαλόγου για την παιδεία, την έναρξη του οποίου θα ανακοινώσει την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από τις συζητήσεις που θα γίνουν στα αρμόδια όργανα, ο καθένας θα μπορεί ηλεκτρονικά να καταθέσει την άποψή του. Οι αλλαγές που θα προκύψουν θα εφαρμοσθούν την επόμενη σχολική και ακαδημαική χρονιά.

Ο υπουργός θα παρουσιάσει το περιεχόμενο του Εθνικού Διαλόγου που θα ξεκινήσει και για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με κύρια βαρύτητα την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια.

Εξάλλου και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία, λέγοντας χαρακτηριστικά «Πολύ σύντομα ξεκινάμε έναν πλατύ κοινωνικό διάλογο με την εμπλοκή όλων των φορέων της κοινωνίας των πολιτών για μια μεγάλη δημοκρατική μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος».

Σε κάθε περίπτωση το χρονοδιάγραμμα θα είναι έως την Ανοιξη , προκειμένου να ετοιμαστεί πολυνομοσχέδιο που αφορά σε νέο σύστημα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και νέα προγράμματα στο δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο.

Ο ιστορικός Αντώνης Λιάκος, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος του ΟΠΕΚ του Ομίλου Προβληματισμού που είχε ιδρύσει ο Κώστας Σημίτης , αλλά και υποστηριχτής των ιδεών της Μαρίας Ρεπούσης θα είναι πρόεδρος της πρώτης Επιτροπής , που θα ασχοληθεί με τις αλλαγές στο δημοτικό και στο γυμνάσιο.

Διάλογος θα γίνει και στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με την προεδρία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, πανεπιστημιακού Κώστα Γαβρόγλου ενώ θα επανασυσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ ) με πρόεδρο τον καθηγητή του Παντείου Νίκο Θεοτοκά.

Ο τρίτος κύκλος θα οργανωθεί από επιτροπή στην οποία θα μετάσχουν άνθρωποι της εκπαίδευσης

Σήμερα πάντως ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μίλησε στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο του Συμβουλίου υπουργών της Ευρωπαικής Ενωσης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προέρχομαι από μια μικρή χώρα του Νότου που μόνο κατά το τρέχον έτος δέχτηκε στο έδαφος της 609.893 πρόσφυγες. Το εθνικό κέντρο κοινωνικής αλληλεγγύης έχει δεχτεί 1824 αιτήματα για στέγαση ασυνόδευτων ανηλίκων.

Η νήσος Λέσβος δέχεται σε καθημερινή βάση, αριθμό προσφύγων δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τον πληθυσμό της. Πολλοί εξ αυτών είναι νέοι και αναζητούν την ελευθερία και μια καλύτερη ζωή στη Δύση. Εξ ου και η μεγάλη ευαισθησία της Ελλάδας στο θέμα της σημερινής συζήτησης.

Το πρόβλημα της αθρόας μετανάστευσης δεν είναι όμως εθνικό ούτε ευκαιριακό ,αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα δραματικά γεγονότα στη Γαλλία ας μας προβληματίσουν για να δούμε τα κοινωνικά αίτια και να μιλήσουμε για τα κοινωνικά αδιέξοδα των νέων σήμερα, τις μεγάλες κοινωνικές ανισότητες και τους λόγους για τους οποίους η Τζιχάντ έχει διεισδύσει τόσο στη νεολαία και επηρεάζει ακόμη και μορφωμένους νέους στην Ευρώπη, όπως δείχνει η ταυτότητα των τρομοκρατών.

Αν δεν απαντήσουμε στο ερώτημα γιατί συμβαίνει αυτό, θα εγκλωβιστούμε σε απλές διακηρύξεις που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Η ρητορική για το πόλεμο των πολιτισμών, που αναπαράγεται από διάφορες πλευρές, οδηγεί στην ήττα του πολιτισμού.

Είναι καιρός η Ευρώπη και η Δύση εν συνόλω να αναλογιστεί κατά πόσο οι πολιτικές της, αρχής γενομένης από τον πόλεμο στο Ιράκ που είχε επενδυθεί με στόχο την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή, αποδείχτηκε ότι αναζωπυρώνει τη βίαιη ριζοσπαστικοποίηση.

Η Ελλάδα συμφωνεί και στη πράξη εφαρμόζει πολιτικές συμπερίληψης στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και ανάπτυξης κοινωνικο-μορφωτικών δραστηριοτήτων για νέους για την καλύτερη ένταξη των μεταναστών αλλά και την ευαισθητοποίηση όλων σε θέματα πολιτιστικής ετερότητας.

Προσφέρει δραστηριότητες τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης όπως εκμάθηση γλωσσών, διαπολιτισμική ευαισθητοποίηση, αθλητισμό και άλλες μορφές άτυπης μάθησης για μετανάστες και πρόσφυγες. Και όλα αυτά σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο δημοσιονομικής λιτότητας και οικονομικής ύφεσης που αντισταθμίζεται από το εθελοντικό κίνημα».

ΣΧΟΛΙΑ (29)

Ευα

Oλοι στα ΑΕΙ χωρις εξετασεις να γλυτωσεις την πισσα και τα πουπουλα, ετσι????

εεεεεεεε ψιτ φιληηηηηηηηηηηη

τα εμαθες τα νεα καλεεε ?! Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ θα αναγνωρισουν την ΓΕΝΕΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! κλαψε κλαψε γκριζε λυκε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! χααχχαχαχααχχαχα!

ΟΚ

Μέχρι το Μάρτιο (το πολύ) θα έχεις προλάβει ,ρε Φίλη, να τα κάνεις όλα αυτά; Μπα! Με τη χαρά στα δόντια θα μείνεις και εσύ και το συνάφι σου. Ο πανίβλαξ ,ο προκάτοχός σου, καρφώθηκε εξ αρχής με τις δηλώσεις του περί αριστείας. Εσύ το πας δια της πλαγίας οδού, τοποθετώντας μετά πυροτεχνημάτων ,τύπου "Εθνικός διάλογος " ,σε θέσεις κλειδιά καθοδηγητές της αποβλάκωσης. Τί κρίμα, που δεν έχεις χρόνο!

ROMFAIA

δεν θα προλαβει...

Σωτήρης Παπαδόπουλος

Κυριοι δεν εχετε το δικαιωμα να αλλοιώσετε την αληθινη ιστορία της Ελλάδας που γράφτηκε με το αιμα των ηρώων της, διαπράττοντας ηθικό και πολιτικό εγκλημα εναντι της αλήθειας. Προσοχή: ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟ...

Δημήτρης ό Κορίνθιος

Καλά αύτό τό ΤΕΡΑΣ ΜΕ ΙQ ΣΑΛΑΜΑΝΤΡΑΣ είναι άκόμα Ύπουργός ???μπράβο κύριε Τσίπρα τώρα θά μάθεις καί έσύ τήν χιλιομετρική άπόσταση αναμεσα στήν Λεσβο μέ την Μυτηλήνη μέ τά νέα σας βιβλία!!

Θοδωρος

Στην Ελλάδα,το μόνο σύστημα,η μόνη δομή που λειτουργούσε πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια,ήταν το σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων.Τώρα,πάνε να το σακατέψουν.Είναι σίγουρο ότι η πρώτη φορά αχρηστερά,θα τα κάνει σαν τα μούτρα της.

Καρυο-φίλης

Άλλη μια μπουλντόζα κατεδαφίσεως της Παιδείας. Μην ανησυχείτε. Τα παιδιά σας θα είναι στα χέρια του άθεου και χωρίς πτυχίο περαστικού Υπουργού. Έλεος!...

Θοδωρής

Έτσι! Απο την εποχή Τρίτση πρέπει να είναι η 20η φορά που αλλάζει. Κρίμα και παλι κρίμα.

Κωστάκι

Οι γονείς να επαγρυπνούν για τα θέματα αυτά, μην αφήνουν τα παιδιά να διαβάζουν ανθελληνικές αηδίες από ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ" (ΣΚΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑ) ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΝΑΙ ΝΑΙ

ΚΑΙ ΤΙ ΒΑΘΜΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ; ΤΩ ΑΓΝΩΣΤΩ ΘΕΩ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ; ΤΙ ... ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ; ΘΑ ΣΤΟ ΜΑΘΩ. ΠΑΡΑΚΜΗ, ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ .. ΤΟΤΕ, ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.... ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ.... ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.... ΔΕΣ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ , ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ.... ΠΡΟΤΙΜΩ ΟΛΙΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΑΛΘΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ..... ΖΗΤΗΜΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 500ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsiprass_arthroos1

«Αλλιώς τα περιμέναμε αλλιώς τα βρήκαμε» η ομολογία του Αλέξη Τσίπρα - «Σπουδαία μεταρρύθμιση» το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου - «Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές» - Είμαι ευτυχισμένος που βλέπω χαρούμενους τους χιλιάδες Ρομά στις συγκεντρώσεις μας

17
tsipras_atr

Προβληματισμός στην Κουμουνδούρου για τις ανοιχτές εκδηλώσεις του κόμματος - «Αφήστε τις ίσες αποστάσεις και συμπορευτείτε μαζί μας», είπε στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΝΔ από την Πάτρα - Κορυφώνονται οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών

42