Νικολόπουλος: Θα καταψηφίσω το πολυνομοσχέδιο - Καμμένος: Να παραδώσεις την έδρα σου

Νικολόπουλος: Θα καταψηφίσω το πολυνομοσχέδιο - Καμμένος: Να παραδώσεις την έδρα σου

«Συνένοχος στο έγκλημα δεν γίνομαι» δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ - «Γνώριζε τα προαπαιτούμενα όταν εξελέγη βουλευτής» απαντά ο Καμμένος - Δεν παραδίδει την έδρα του

Νικολόπουλος: Θα καταψηφίσω το πολυνομοσχέδιο - Καμμένος: Να παραδώσεις την έδρα σου
Την πρόθεσή του να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα εξέφρασε εκ νέου την Πέμπτη ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νίκος Νικολόπουλος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο κ. Νικολόπουλος είπε πως δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος «σε αυτό το έγκλημα», τονίζοντας ότι θέλει να σέβεται τους πολίτες που εκπροσωπεί.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι χθες, Τετάρτη, του τηλεφώνησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή.

Κλείσιμο
Ωστόσο, υπογράμμισε ότι αν και δεν ηγείται κάποιας «εσωτερικής αντίστασης», κάποιοι μπορεί να βλέπουν διαφορετικά στη στάση του και έτσι, «από σήμερα μπορεί να καταστώ από ανάγκη ανεξάρτητος...».

Μετά τις συνεχείς δηλώσεις του κ. Νικολόπουλου ο Πάνος Καμμένος εξέδωσε δήλωση με την οποία ζητά από τον βουλευτή του κόμματός του σε περίπτωση που «εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό» να παραδώσει την έδρα του.

Η δήλωσή του κ. Καμμένου έχει ως εξής:

«Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους Ανεξάρτητους Έλληνες γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα. Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του».

Απάντηση Νικολόπουλου σε Καμμένο

Σχετικά με την δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου και την σημερινή ψηφοφορία στην Βουλή

«Η πολιτική μου άποψη, θέση και στάση είναι γνωστή. Και δεν άλλαξε ποτέ: Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Δηλαδή, αυτό που λέγαμε όλοι προεκλογικά, με πρώτο τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο στις ομιλίες του. Τώρα, λέει, ήταν γνωστά τα  «προαπαιτούμενα». Ωστόσο λησμονεί ο ίδιος, ότι τόσο  προεκλογικά σε ομιλία του στην Πάτρα (13 Σεπ 2015 Π. Καμμένος στην Πάτρα: Είμαστε εγγυητές της Α κατοικίας όλων των Ελλήνων https://youtu.be/qOyodQFXemQ), όσο και μετεκλογικά μετά από συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό (22.07.15 - Καμμένος: Η πρώτη κατοικία θα εξακολουθεί να προστατεύεται https://youtu.be/JLLQFno_S7s), διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί τους πλειστηριασμούς. Κι ας γνώριζε τα «προαπαιτούμενα».

Η στάση μου στη Βουλή ήταν, είναι και θα είναι ξεκάθαρη. Δεν πρόκειται να ψηφίσω, γα να μην εξαπατήσω τον ελληνικό λαό! Όσο για το ποιος εξαπατά ποιον, ο Ελληνικός Λαός το γνωρίζει πολύ καλά.

Εμένα από την πρώτη μέρα που με γνώρισαν οι πολίτες της Αχαΐας ως πολιτευόμενο έως και σήμερα -σχεδόν 30 χρόνια- μένω αμετακίνητος και απαράλλακτος, ασυμβίβαστος. Αυτό για άλλους είναι προτέρημα για άλλους ελάττωμα. Όπως και να έχει έτσι είμαι, έτσι με ξέρουν οι συμπολίτες μου.

Τώρα σχετικά με την έδρα μου. Αυτήν, τη δίνουν και την αφαιρούν μόνον οι πολίτες. Άλλωστε έτσι ακριβώς έπραξε ο Πάνος Καμμένος όταν έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία και είχε δίκιο.

Θα είχε και σήμερα δίκιο αν όντως είχαμε εκλεγεί με ατό το πρόγραμμα που φέρνει το Ν/Σ, τότε ΝΑΙ, θα έπρεπε να παραδώσω την έδρα μου. Όμως εμείς εκλεχτήκαμε υποσχόμενοι την προστασία της πρώτης κατοικίας, την ενίσχυση των αδυνάτων και την μη επιβολή νέων φόρων. Αυτά δεν τα κάναμε .....

Έχω ήσυχη την συνείδηση μου.

Όσο για τα άλλα: Μεγαλοστομίες χωρίς αντίκρισμα. Η δική μας στάση είναι σαφής: Αρχή άνδρα δείκνυσι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης