Κομισιόν: «Ευκαιρία καταγραφής της προόδου» το Eurogroup της Δευτέρας

Κομισιόν: «Ευκαιρία καταγραφής της προόδου» το Eurogroup της Δευτέρας

Η Ανίκα Μπράιτχαρτ είπε πως η δουλειά συνεχίζεται σε τεχνικό και σε πολιτικό επίπεδο

Κομισιόν: «Ευκαιρία καταγραφής της προόδου» το Eurogroup της Δευτέρας
Ως «ευκαιρία για την καταγραφή της προόδου» χαρακτηρίζει το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η εκπρόσωπος του Πιέρ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ, ερωτηθείσα αναφορικά με την κατάσταση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους Θεσμούς, δήλωσε πως «υπάρχει πρόοδος» και ότι το Eurogroup της Δευτέρας θα είναι μια ευκαιρία για καταγραφή προόδου.
 
Κλείσιμο
«Η δουλειά συνεχίζεται σε τεχνικό και σε πολιτικό επίπεδο και γίνεται πρόοδος σε όλα τα επίπεδα κάθε μέρα καθώς οι Θεσμοί βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης της εξέτασής τους. Έπειτα τα κράτη-μέλη θα αποφασίσουν. Το Eurogroup της Δευτέρας αποτελεί μια ευκαιρία για καταγραφή της προόδου», είπε χαρακτηριστικά η Ανίκα Μπράιτχαρτ.
 
Σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η εκπρόσωπος Τύπου δεν άνοιξε τα «χαρτιά» της Επιτροπής, τονίζοντας πως «υπάρχει πρόοδος», όμως, δεν προχώρησε σε περαιτέρω σχολιασμό.
 
Από τη πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε ερώτηση δημοσιογράφου για φημολογούμενη επικοινωνία του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ με τον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε πως «ο Πρόεδρος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους ομόλογους τους».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης