«Εκρηξη» στο Twitter για τις δηλώσεις Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων

«Εκρηξη» στο Twitter για τις δηλώσεις Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων

Tο  hashtag #filis_genoktonia είναι στην πρώτη θέση των trends, στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης -Ιδιαίτερα καυστικά κατά του υπουργού Παιδείας όλα τα σχόλια

«Εκρηξη» στο Twitter για τις δηλώσεις Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων
Σάλος στον πολιτικό κόσμο αλλά και στο Διαδίκτυο έχει ξεσπάσει με τις τελευταίες ώρες με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ότι η σφαγή των Ποντίων δεν ήταν γενοκτονία με την επιστημoνική έννοια του όρου.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως στο Twitter τα όσα είπε χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Star o κ. Φίλης είναι πρώτο θέμα συζήτησης μεταξύ των χρηστών, ενώ το hashtag #filis_genoktonia είναι στην πρώτη θέση των trends, στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Τα σχόλια που αναρτώνται τις τελευταίες ώρες στο Twitter είναι ιδιαίτερα καυστικά, ενώ άλλα περιέχουν ισχυρές δόσεις χιούμορ. Ωστόσο, όλα εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια των χρηστών του Διαδικτύου για τις δηλώσεις του υπουργού. 

«Μερικές φορές καλύτερα να μασάς πάρα να μιλάς. Φίλη συνέχισε να τρως. Ποιος ο λόγος να ανοίξει αυτό το θέμα τώρα;», διερωτάται ένας χρήστης, ενώ ένας άλλος τονίζει: «Την μόνη γενοκτονία που γνωρίζει ο Φίλης είναι αυτή με τα κεφτεδακια #filis_genoktonia».

«Σύμφωνα με τον Φίλη, οι Πόντιοι είναι απλά ήρωες σε πετυχημένα ανέκδοτα. Κάτι σαν τον Τοτό ας πούμε», τονίζει ένας άλλος.
Κλείσιμο

Δείτε μερικά από τα «τιτιβίσματα» για τον κ. Φίλη 




Και μια εικόνα για τον κ. Φίλη...


Σημειώνεται ότι ο κ. Φίλης δήλωσε την Δευτέρα «Στον Ενικό»: «Έκανα δήλωση πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος συμμεριζόμενος τις απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και στο φαινόμενο της γενοκτονίας». 

Ο υπουργός συμπλήρωσε πως «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία, με αυστηρή επιστημονική έννοια». «Εγώ δεν θέλω να επιβάλλω τις προσωπικές μου απόψεις ως κρατική πολιτική. Η κρατική πολιτική αναγνωρίζει Ημέρα Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού» τόνισε ο κ Φίλης υποστηρίζοντας όμως, πως «αν γίνει η συζήτηση ψύχραιμα και επαναλαμβάνω, επί επιστημονικού επιπέδου, είναι άλλο πράγμα η εθνοκάθαρση, όσο αιματηρή και αν είναι και άλλο πράγμα η γενοκτονία και το ολοκαύτωμα». 

Πηγές που πρόσκεινται στον υπουργό δήλωσαν μετά τις αντιδράσεις ότι όσα είπε ο κ. Φίλης αποτελούν «ήδη εκπεφρασμένη, προσωπική άποψη του κ. Νίκου Φίλη, αναφορικά με το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων, που πάντως δεν αμφισβητεί την επίσημη θέση της Ελλάδας στο ζήτημα αυτό». 

Ποντιακές ενώσεις εκφράζουν την οργή τους για τις δηλώσεις του υπουργού ενώ νομικοί κύκλοι εγείρουν προβληματισμούς για το αν η άρνηση του κ. Φίλη να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ποντίων ενεργοποιεί τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου. Αυτό γιατί η Γενοκτονία των Ποντίων αναγνωρίστηκε επισήμως από τη Βουλή των Ελλήνων το 1994, ενώ με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο που ψηφίστηκε πέρσι τον Σεπτέμβριο, προβλέπεται σειρά κυρώσεων, μεταξύ των οποίων ακόμα και η φυλάκιση, για όσους αρνούνται τις γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί και από το εθνικό μας κοινοβούλιο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης