Ο υφυπουργός Εξωτερικών «αδειάζει» τον Φίλη για τους Ποντίους

Ο υφυπουργός Εξωτερικών «αδειάζει» τον Φίλη για τους Ποντίους

«Η ιστορία του Πόντου ήταν και θα παραμείνει αδιαμφισβήτητα αληθινή», υπογραμμίζει ο Γιάννης Αμανατίδης

Ο υφυπουργός Εξωτερικών «αδειάζει» τον Φίλη για τους Ποντίους
«Η ιστορία του Πόντου ήταν και θα παραμείνει αδιαμφισβήτητα αληθινή», υπογραμμίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ότι η σφαγή των Ποντίων δεν ήταν γενοκτονία με την επιστημoνική έννοια του όρου αλλά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Σύμφωνα με τον κ. Αμανατίδη, οι επιστημονικές προσεγγίσεις μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα σε μια Δημοκρατία, ωστόσο, «η θέση της Κυβέρνησης είναι γνωστή και δημόσια εκφρασμένη τόσο με δήλωση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου στις 19.5.2015, όσο και στους χαιρετισμούς στις αντίστοιχες ημέρες μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων κατά το παρελθόν». 

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως η εσωτερική μάχη για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας «δεν μπορεί να γίνεται με όρους πατριδοκαπηλίας».

Κλείσιμο
«Θα βοηθούσε την πολιτική ζωή της χώρας αυτή να γίνεται με πολιτικούς όρους και θέσεις, γεγονός που δεν έχουμε δει να συμβαίνει», αναφέρει, σημειώνοντας πως «η ιστορία του Πόντου ήταν και θα παραμείνει αδιαμφισβήτητα αληθινή».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης