Βαρουφάκης: Παίρνω 60.000 ευρώ για ομιλίες μόνο από τράπεζες και πολυεθνικές

Βαρουφάκης: Παίρνω 60.000 ευρώ για ομιλίες μόνο από τράπεζες και πολυεθνικές

Απάντηση στις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» μέσω Cambridge - Αυγή και Times του Λονδίνου φιλοξενούν το θέμα που προκαλεί για άλλη μια φορά το κοινό αίσθημα της ελληνικής κοινωνίας

Με κακό χιουμοράκι, όπως άλλωστε ήταν περίπου όλη η υπουργική του θητεία, επιχειρεί να αντιπαρέλθει ο Γιάνης Βαρουφάκης τις αποκαλύψεις ότι αμείβεται με δεκάδες χιλιάδες ευρώ και άλλα προνόμια - όπως ταξίδια στην business class - για ομιλίες του στο εξωτερικό.

Και ως συνήθως τα έκανε μαντάρα - διόλου δηλαδή πρωτότυπο για τον άνθρωπο πήγε να εφαρμόσει στην πλάτη μιας χώρας και εκατομμυρίων πολιτών την περιβόητη θεωρία του περί παιγνίων, διακινδυνεύοντας την έξοδο από το ευρώ και συμβάλλοντας με τον τρόπο του και τις δήθεν διαπραγματεύσεις της... δημιουργικής ασάφειας στην έλευση του νέου σκληρού μνημονίου.

Φυσικά καμία πειστική απάντηση επί της ουσίας των αποκαλύψεων. Τουναντίον θόλωσε ακόμη περισσότερο τα νερά, επιβεβαιώνοντας μάλιστα την ύπαρξη τρελών αμοιβών για ομιλίες του. Καταφεύγει δε στον έωλο ισχυρισμό ότι ενώ ήταν ένας απλός και μάλλον μετρίου βεληνεκούς καθηγητής λάμβανε αμοιβές δεκάδων χιλιάδων ευρώ, τώρα που είναι από τους πιο διάσημους και αναγνωρίσιμους παράγοντες περί των οικονομικών, η αμοιβή του μόλις που ξεπερνάει τα... 1000 ευρώ! Για έναν άνθρωπο που διαβεβαίωνε ότι έκανε διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, όταν κανένας δεν του μιλούσε και διαβεβαίωνε από τον Φεβρουάριο ότι ήταν θέμα ημερών η συμφωνία με τους δανειστές, μάλλον οι έννοιες της αλήθειας και του... δημιουργικού ψεύδους έχουν πολύ λεπτές διαχωριστικές γραμμές.

Κατά τον Βηματοδότη, ο κ. Βαρουφακης... σπάει πλάκα στις ομιλίες του και ειδικά στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, όπου μίλησε τη Δευτέρα έλεγε ότι «ήρθα να σας κάνω μία ομιλία, να σας αρπάξω 55.000 λίρες και να φύγω».

Έλεγε κι άλλα ο κ. Βαρουφακης μετά το αποκαλυπτικό, όσο και συντριπτικό για το πώς εκμεταλλεύεται το δράμα που προκάλεσε στη χώρα, ο κύριος καθηγητής. Μιλούσε για τους «γνωστούς συκοφάντες του», φανερώνοντας ότι επιθυμεί ένα είδος ασυλίας για τα όσα έκανε και κάνει - ακριβώς όπως αλαζονικά συμπεριφερόταν από την αρχή της υπουργικής του καριέρας.

Ο κ. Βαρουφάκης που διακρίθηκε για την αλλοπρόσαλλη τακτική του απέναντι στους εταίρους όσο ήταν υπουργός Οικονομικών, ισχυρίστηκε ότι στις 20 ομιλίες που έκανε πρόσφατα εισέπραξε μόνο 1.100 ευρώ για την καθεμία. Υποσχέθηκε δε να δώσει στη δημοσιότητα τα ποσά που εισέπραξε, με αποδείξεις - αν αναλογιστεί κανείς ότι ήθελε να πληρώνει περίπου με μαύρα και πάντως χωρίς να δίνει λογαριασμό στη Διαύγεια για τους συνεργάτες του στο υπουργείο Οικονομικών, αντιλαμβάνεται κανείς τη σημασία των υποσχέσεων αυτών.

Εκεί που τα έμπλεξε όμως ήταν στην επισήμανση συνομιλητών του οτι υπάρχουν γραφεία που ισχυρίζονται ότι του κλείνουν ομιλίες προς 66.000 ευρώ τη μία, όπως αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα. Ομολόγησε λοιπόν ότι τέτοιες ομιλίες, που του έκλεισαν γραφεία, έκανε πριν γίνει υπουργός και βουλευτής και ότι πράγματι εισέπραττε μεγάλες αμοιβές (!!!), ισχυριζόμενος μάλιστα ότι αυτό «κάνουν όλοι οι καθηγητές άλλωστε»! Για να δώσει μάλιστα και μια... αίσθηση αντίστασης στο σύστημα, καθότι πλασάρεται ως βέρος... αντισυστημικός διευκρίνισε οτι τέτοιες αμοιβές είχε μόνο όταν τον καλούσαν από κάποια τράπεζα ή πολυεθνική εταιρεία - δηλαδή τις... τιμωρούσε βάζοντάς τες να πληρώσουν πανάκριβα τις ομιλίες του, μα πώς!

Times του Λονδίνου: Ελληνική οργή για τον Βαρουφάκη που χρεώνει πάνω από 60 χιλιάδες δολάρια για μία ομιλία

Για την οργή των Ελλήνων κάνουν λόγο οι Τimes του Λονδίνου σχολιάζοντας την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος, αναφορικά με την παχυλή αμοιβή που ζητά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, για να παραχωρήσει ομιλίες και διαλέξεις.  

«Ο ίδιος αυτοαποκαλείται ως ελευθεριακός μαρξιστής, ωστόσο ο τρόπος ζωής που ακολουθεί με τις ατελείωτες φωτογραφήσεις, τις βραδινές εξορμήσεις σε σικάτα μπαράκια και τις αποδράσεις του το Σαββατοκύριακο σε πολυτελείς βίλες, έχουν εξοργίσει την κοινή γνώμη της Ελλάδας αλλά και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στους κόλπους του οποίου ανήκε», γράφει η βρετανική εφημερίδα και προσθέτει: «Τώρα ο Γιάνης Βαρουφάκης εκπλήσσει την Ελλάδα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες χρεώνει πάνω από 60 χιλιάδες δολάρια για μία ομιλία του». 

Οι Times του Λονδίνου αναφέρονται επίσης στην πληροφορία που αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα ότι σύμφωνα με την ατζέντισσα του Γιάνη Βαρουφάκη, Τατιάνα Μαρίνκο, εκείνος ζητάει τα χρήματα της αμοιβής του να γίνονται με μεταφορά σε τραπεζικούς λογαριασμούς του «λονδρέζικου γραφείου London Speaker Bureau» στην τράπεζα HSBC του Ομάν. 

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης, αφότου έφυγε από την κυβέρνηση, έχει παραχωρήσει 10 ομιλίες και πάνω από 40 διαλέξεις για τις οποίες ο ίδιος ισχυρίζεται ότι εισπράττει το ποσό περίπου των 1.100 ευρώ», υποστηρίζουν οι Times του Λονδίνου επικαλούμενοι το σχετικό ελληνικό δημοσίευμα.

Αυγή: Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ διέψευσε απόλυτα τον Βαρουφάκη

Στην αποκάλυψη του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος αναφέρεται και η εφημερίδα «Αυγή» η οποία σχολιάζει ότι ο Γ. Βαρουφάκης «διαψεύδεται απόλυτα αναφορικά με την αμοιβή που παίρνει για τις ομιλίες του παρά την έκπληξη και το θυμό που είχε εκφράσει την προηγούμενη εβδομάδα όταν η Αυγή αναπαρήγαγε γαλλικό ρεπορτάζ το οποίο τον εμφάνιζε να ζητάει 55.000 ευρώ».

Το κείμενο της Αυγής έχει ως εξής: 

Διαψεύδεται απόλυτα ο Γ. Βαρουφάκης και μάλιστα από την ίδια την ατζέντισσα οτου Τατιάνα Μαρίνκο, αναφορικά με την αμοιβή που παίρνει για τις ομιλίες του παρά την έκπληξη και το θυμό που είχε εκφράσει την προηγούμενη εβδομάδα όταν η Αυγή αναπαρήγαγε γαλλικό ρεπορτάζ το οποίο τον εμφάνιζε να ζητάει 55.000 ευρώ. Τότε είχε αναφέρει στον "Βηματοδότη" ότι για κάθε μια από τις διαλέξεις και τις ομιλίες του είχε εισπράξει 1.100 ευρώ και δεν του πλήρωσαν ούτε το ταξί.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας απαντητικό e-mail της ατζέντισσάς του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών ζητάει να ταξιδέψει με business class αεροπορικά εισιτήρια, πλήρη κάλυψη διαμονής, γευμάτων και μετακινήσεων, καθώς και 60.000 δολάρια, δηλαδή περίπου το ποσό που είχε αναφέρει η Αυγή και τον εξόργισε, αν και για ευρωπαϊκά πανεπιστήμια κάνει εξαίρεση με 5.000 δολάρια ή ακόμη και με 1.500. Αξιοσημείωτο είναι ότι στις λεπτομέρειες που ρωτάει για το εκάστοτε συνέδριο (σκοπό, ακροατήριο κτλ.) περιλαμβάνεται και το dress code!!!

ΣΧΟΛΙΑ (92)

Αρχοντής θωμάς

Όλα τα (στραβά καρβέλια, η... νύφη τα κάνει...)

Χωριάτης

Τα δηλώνει τα λεφτά; Εγώ όταν έκανα ομιλίες επ' αμοιβή για να είμαι νόμιμος υπέγραφα συμβόλαιο με τον κάθε οργανισμό πριν την ομιλία. Μετά έκοβα απόδειξη η οποία περιλαμβάνει ΦΠΑ 23%, τον οποίο και πλήρωνα με τον λογιστή μου. Στη συνέχεια επειδή τα χρήματα είναι προφανώς πέραν του ορίου των 50.000 ευρώ καθαρό εισόδημα θα φορολογηθούν με συντελεστή 42% και προκαταβολή φόρου (100%) άλλα 42% και εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης 4%, δηλαδή 88%. Και επειδή έχω άχτι τον Γιάνη που μας έκλεισε τις τράπεζες και θα φταίει που θα κουρέψουν τα λεφτάκια μας ρωτώ: Δηλώνει τα χρήματα αυτά, πληρώνει καταρχήν τον ΦΠΑ ώστε να πληρώσει μετά και το 88% φόρο που ο ίδιος καθόρισε; Λιτός βίος για όλους

βασιλης

ξεφτιλα

Δεξιος

Τα παιρνω απο τους πλουσιους, που τα παιρνουν απο τους φτωχους. Αριστερη αναδιανομη κανω, τι φωναζετε? (τωρα, γιατι μου τα δινουνε μπολικα-μπολικα οι πλουσιοι ειναι αλλο θεμα: Ισως γιατι ειμαι ωραιος, λεβεντης και καραμπουζουκλης, ισως γιατι ειμαι και ο πρωτος, ισως-αν ειστε κακοι, αυτο θα σκεφτειτε,ειμαι βεβαιος- γιατι αυτα που λεω κι αυτα που κανω εχουν ως τελικο επακολουθο, ως net αποτελεσμα βρε παιδακι μου, το απολυτο ξεζουμισμα των φτωχων απο τους πλουσιους, οποτε πρεπει να μαθουνε απο μενα οι κυριοι αυτοι πως να παιζουν παιχνιδι χωρις να φαινεται οτι παιζουν παιχνιδι. Πώς, να το πουμε απλα, θα σου τα παρουνε και απο την αριστερη την τσεπη, με δανεικο, αριστερο χερι!

Απορία...

Απ' όλα αυτά τα χρήματα (όσα κι αν είναι) στην εφορία πόσα δηλώνει?

Εθνικος Καραγκιοζης

Λοιπον. Να κατασχεθουν ολες οι αμοιβες υπερ τωμ θυματων που προκαλεσε η ανεπαρκεια αυτου του,,,,

ιωάννης

τι θεωριες των παιγνιων πηγε να εφαρμοσει ρε τυχαρπαστε δημοσιογραφε;η θεωρια παιγνιων ειναι ενας ολοκληρος επιστημονικος τομεας.ειναι σαν να λες οτι πηγε να εφαρμοσει... πολιτικη οικονομια

lock

χαχαχαχαχαχαχαχα. και τι λεει στις ομιλίες στις τράπεζες? πως τις κλείνουν?

Δρ

Το πόσο γουστάρω που αυτός ο τυχάρπαστος προνομιούχος βουτυρομπεμπές έχτισε την καριέρα του πουλώντας αντιμνημόνιο στον μέσο ανόητο ψηφοφόρο, προκάλεσε ζημιά δισεκατομμυρίων ευρώ στο Ελληνικό δημόσιο και τώρα πλουτίζει δίνοντας διαλέξεις εις υγείαν των κορόιδων δεν λέγεται. Μας αξίζει οτι έχουμε πάθει στο ακέραιο!

!

ισχυει!

@ Μπαρουφοκονόμικς

Χτυπάει το.... κεφάλαιο! Γνήσιος μαρξιστής..........

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

anastasiadis-kipros

«Βασική καινοτομία της πρωτοβουλίας είναι να υπάρξει στην Κύπρο ένα φυσιολογικό κράτος, χωρίς εγγυήσεις, επεμβάσεις και με αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων» αναφέρει ο Κύπριος πρόεδρος

18246215

 Η Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασε την στήριξη της ΕΕ στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις και δήλωσε πως το ενδεχόμενο θετικής έκβασης «θα ήταν καθοριστικό, όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή και την ΕΕ»