Καμμένος σε σκοπιανό κανάλι: «Η Μακεδονία είναι ελληνική»

Καμμένος σε σκοπιανό κανάλι: «Η Μακεδονία είναι ελληνική»

«Για το όνομα θα πρέπει να μάθετε ότι θα πρέπει να σεβαστείτε την ιστορία της Μακεδονίας» είπε στην ανταποκρίτρια του σκοπιανού «Kanal 5» των Σκοπίων

Καμμένος σε σκοπιανό κανάλι: «Η Μακεδονία είναι ελληνική»
Κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων εμφανίστηκε, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την τελετή ορκωμοσίας, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. και νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Πάνος Καμμένος. Με δηλώσεις στην ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού σταθμού «Kanal 5» των Σκοπίων στην Αθήνα, ο κ.Καμμένος ζήτησε από τους γείτονες να σεβαστούν την ελληνική ιστορία επισημαίνοντας με νόημα : «Για το όνομα θα πρέπει να μάθετε ότι θα πρέπει να σεβαστείτε την ιστορία της Μακεδονίας. Η Μακεδονία είναι ελληνική». Στην ερώτηση της δημοσιογράφου Σάνιας Ρίστοβσκα, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφορετική άποψη και πως είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας, ο υπουργός Άμυνας -φανερά εκνευρισμένος- αρνήθηκε να απαντήσει.

Η θέση του κ.Καμένου είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή του πρωθυπουργού κ.Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επανειλημμένως έχει ταχθεί υπέρ σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Απόλυτα ταυτισμένη με τις θέσεις Καμμένου, είναι και η νέα υφ. Μακεδονίας – Θράκης κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, γνωστή για τις ευαισθησίες τις στο θέμα της διαφοράς με τα Σκόπια για το θέμα της ονομασίας και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης