Τσακαλώτος: Ανησυχώ ότι θα εμποδίσουν τη συζήτηση για το χρέος «εχθρικοί» δανειστές

Τσακαλώτος: Ανησυχώ ότι θα εμποδίσουν τη συζήτηση για το χρέος «εχθρικοί» δανειστές

Ότι θα δυσχεράνουν ιδιαίτερα την πρώτη αξιολόγηση, ώστε να καθυστερήσει ιδιαίτερα η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, πιστεύει ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της προηγούμενης κυβέρνησης

Τσακαλώτος: Ανησυχώ ότι θα εμποδίσουν τη συζήτηση για το χρέος «εχθρικοί» δανειστές
Την ανησυχία του ότι κάποιοι από τους δανειστές της Ελλάδας, «εχθρικοί» προς αυτή, θα εμποδίσουν το φθινόπωρο την συζήτηση για την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, τονίζει σε συνέντευξή του στο αμερικανικό MarketWatch o  πρώην υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της προηγούμενης κυβέρνησης επισημαίνει ότι κάτι τέτοιο θα γίνει ενδεχομένως με την έννοια ότι θα δυσχεράνουν ιδιαίτερα την πρώτη αξιολόγηση στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, με αποτέλεσμα να καταστεί πρακτικά αδύνατη η συζήτηση για το χρέος. «Αυτό με ανησυχεί και θα ήταν κακόπιστο», λέει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και τονίζει ότι «η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους είναι το κλειδί για το μέλλον της οικονομίας».

Οι παλιές κυβερνήσεις έκαναν για το χρέος, ό,τι υπόσχομαι εγώ μερικές φορές στα παιδιά μου και τελικά δεν το κάνω ποτέ, είπε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ενώ τόνισε ότι οι ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις δεν ήθελαν να δουν μια αριστερή κυβέρνηση να επιτυγχάνει.

Κλείσιμο
Ο άνθρωπος που υπέγραψε τη συμφωνία για να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη, πιστεύει ότι μια επαναδιαπραγμάτευση για το χρέος είναι το «κλειδί» για το μέλλον της οικονομίας της, αναφέρει η ιστοσελίδα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που αντικατέστησε τον Γ. Βαρουφάκη και διαπραγματεύτηκε το αμφιλεγόμενο μνημόνιο – μαμούθ των 86 δισ. ευρώ με αντάλλαγμα νέα μέτρα λιτότητας, έκανε λόγο για «αφόρητες πιέσεις» από τους «εχθρικούς» πιστωτές που θα μπορούσαν να τινάξουν στον αέρα την επαναδιαπραγμάτευση για το χρέος.

Μαζί με τον Γ. Χουλιαράκη, τωρινό υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος θεωρείται από τους Έλληνες πολιτικούς αναλυτές ως ένας από τους επικρατέστερους υποψηφίους για τη θέση του ΥΠΟΙΚ, σημειώνει το άρθρο. Όπως λέει ο πρώην υπουργός μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δέσμευση από πλευράς πιστωτών να ξεκινήσουν οι συνομιλίες για επαναδιαπραγμάτευση επί του χρέους μετά την επαναξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν για να δοθεί βοήθεια. Η αξιολόγηση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Οκτώβριο.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης