ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Μάρδας: Από Δευτέρα όλες οι τράπεζες θα είναι ανοιχτές

Μάρδας: Από Δευτέρα όλες οι τράπεζες θα είναι ανοιχτές

Διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται πρόβλημα λειτουργίας των θυρίδων

Μάρδας: Από Δευτέρα όλες οι τράπεζες θα είναι ανοιχτές
Τις πληροφορίες που υπήρχαν περί ανοίγματος των τραπεζών την ερχόμενη Δευτέρα, έπειτα και από την αύξηση του ELA, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του το βράδυ της Πέμπτης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι από τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν στα γκισέ των τραπεζών όλες τις δοσοληψίες, τονίζοντας ότι το ημερήσιο όριο ανάληψης καταθέσεων θα παραμείνει στα 60 ευρώ.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι εάν ένας πολίτης δεν πάρει 60 ευρώ τη Δευτέρα από το ΑΤΜ, θα μπορεί να πάρει 120 ευρώ την Τρίτη, ενώ υπογράμμισε ότι εξετάζεται αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου ανάληψης. Όσον αφορά στους συνταξιούχους ο κ. Μάρδας είπε πως θα παίρνουν πάλι τα 120 ευρώ, αλλά σημείωσε ότι αφού ανοίγουν τα ταμεία, η ταλαιπωρία τους θα είναι μικρότερη.

Την ίδια ώρα, διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται πρόβλημα λειτουργίας των θυρίδων. 

«Δεν υφίσταται πρόβλημα λειτουργίας των θυρίδων. Μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει με τη θυρίδα του», είπε χαρακτηριστικά ο  αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, σημειώνοντας παράλληλα ότι στις 22 Ιουλίου αναμένεται να περάσει μία οδηγία για την εγγύηση των καταθέσεων που θα και «νόμος του κράτους».
Κλείσιμο

Τέλος, γνωστοποίησε πως οι Έλληνες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάρτα τους στο εξωτερικό, αλλά όχι να πάρουν χρήματα.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι, με Υπουργική Απόφαση, παρατείνεται έως και 19 Ιουλίου 2015 η διάρκεια της τραπεζικής αργίας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης