Πώς βλέπει ο Σταύρος Θεοδωράκης τη συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση

Πώς βλέπει ο Σταύρος Θεοδωράκης τη συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια αληθινή κυβέρνηση εθνικής ενότητας», υποστηρίζει, αποκλείοντας δική του συμμετοχή με τη φράση «ο στόχος μου δεν είναι οι υπουργικές καρέκλες»

Πώς βλέπει ο Σταύρος Θεοδωράκης τη συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση
«Τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα είναι πολύ βαριά για τις πλάτες ενός κόμματος», υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Χρειάζονται μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες και εθνική πολιτική ενότητα».

Σε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» επιμένει στην άποψή του ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια αληθινή κυβέρνηση εθνικής ενότητας». Και εξηγεί τη θέση του λέγοντας: «Να μπουν δέκα στόχοι και να υπάρξει μια αποφασισμένη ομάδα είκοσι ικανών προοδευτικών ανθρώπων που θα πουν “πάμε να το κάνουμε”».

Ερωτώμενος για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επισημαίνει: «Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή, συμφωνήσαμε να παραμερίσουμε τις διαφορές μας», Και προσθέτει: «Στη συνάντηση των αρχηγών του είπα ότι “παραμερίζουμε τις διαφορές μας – που είναι πολλές – και σε βοηθάω όσο μπορώ για να καταλήξεις σε συμφωνία με την Ευρώπη”».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δηλώνει ότι δεν έχει γίνει συζήτηση με τον πρωθυπουργό για ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία με το Ποτάμι: «Μα είχαμε σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε αυτές τις ώρες από το να μοιράζουμε μεταξύ μας καρέκλες. Το Ποτάμι αποφάσισε να στηρίξει την τελευταία μάχη της χώρας για να παραμείνει στην Ευρώπη και αυτό έγινε χωρίς παζάρια και ανταλλάγματα. Ο στόχος μου δεν είναι οι υπουργικές καρέκλες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης