Σαμαράς: Ανασύνταξη της ΝΔ και συγκρότηση πολιτικού συμβουλίου

Σαμαράς: Ανασύνταξη της ΝΔ και συγκρότηση πολιτικού συμβουλίου

Δεν φταίω εγώ για το πρόβλημα πρωτοκόλλου με την παράδοση-παραλαβή στο Μαξίμου - Νέα γραμματέας της ΚΟ η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου - Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Κυρ. Μητσοτάκης, Α. Γεωργιάδης και Γ. Βρούτσης

Σαμαράς: Ανασύνταξη της ΝΔ και συγκρότηση πολιτικού συμβουλίου
Την ανασυγκρότηση της παρατάξης της Νέας Δημοκρατίας με τη συγκρότηση άτυπου πολιτικού συμβουλίου στο οποίο θα μετέχουν βουλευτές, στελέχη του κόμματος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ.α. και επαναδραστηριοποίηση της ομάδας στρατηγικού σχεδιασμού ανακοίνωσε την Πέμπτη το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς.

«Πολύ σύντομα η παράταξη θα κληθεί να διαδραμματίσει τον ιστορικό της ρόλο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι η ΝΔ άντεξε στάθηκε όρθια έχασε μόνο 107.000 ψήσους σε σχέση με το 2012. 

Κλείσιμο
Ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε την ευθύνη για το ότι δεν παρέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. «Εγώ ήμουν εκείνος που του τηλεφώνησα για να τον συγχαρώ το βράδυ της Κυριακής» ανέφερε χαρακτηριστικά. Αντίθετα είπε κατά την προεκλογική περίοδο δεν είχε πει τίποτε εναντίον του νυν πρωθυπουργού ενώ ο κ. Τσίπρας ήταν που έβριζε τη ΝΔ.  «Δεν είχα καμία εικόνα για το αν θα πήγαινε ο Τσίπρας στο γραφείο του. Αν το γνώριζα, θα ήμουν παρών γιατί τον είχα πάρει ήδη τηλέφωνο για να τον συγχαρώ» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.



Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι νέα γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ θα είναι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, για αντιπρόεδρος θα προταθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης και τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων θα αναλάβουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης. Για υποψήφιο αντιπρόεδρο ανακοίνωσε τον Νικήτα Κακλαμάνη.

«Η δικαίωση της ΝΔ θα έλθει σύντομα» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόθεσε ότι την ημέρα των εκλογών υπήξε έλλειψη εκλογικών αντιπροσώπων στα εκλογικά τμήματα ενώ κατά την προεκλογική περίοδο δεν υπήρχε εκπροσώπηση στα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν προβλήθηκε αρκετά η μεταρρυθμιστική ανζέντα και ότι στο εξής θα επικεντρώσει στην στήριξη της μεσαίας τάξης που είναι η ραχοκοκαλιά της παράταξης αλλά και της ελληνικής κοινωνίας. «Θα την στηρίξουμε και θα στηριχθούμε στη μεσαία τάξη» είπε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στη νέα κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι «εμείς θέλουμε στέρεα την Ελλάδα στην Ευρώη και στο ΝΑΤΟ». Ο κ. Σαμαράς είπε ότι αν οι ιδεοληψίες τους υπονομεύσουν τις βασικές σταθερές τότε η ΝΔ θα αντιδράσει ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «οι εξελίξεις θα μας δικαιώσουν και ότι δεν δικαιολογείται ούτε χαλάρωση ούτε εσωστρέφεια». Σημείωσε ότι στην προεκλογική περίοδο το σύνθημά του ήταν «αλήθεια και ευθύνη» και τώρα είναι  η ενότητα ενώ πρόσθεσε ότι δεν επιτρέπεται ούτε χαλάρωση ούτε εσωστρέφεια. «Κέρδισαν προς στιγμήν με ψέμματα» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «αυτό δεν θα συνεχιστεί και πολύ σύντομα η παράταξη θα κληθεί να παίξει ξανά τον ιστορικό της ρόλο». Η αισιοδοξία είναι πλέον το σημαντικό στοχείο είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι εμείς μείναμε όρθιοι ενώ εκείνοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους και τις αντιφάσεις τους. 

Σημειώνεται ότι λιγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, ο τέως πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον επίτροπο της χώρας στην Κομισιόν Δημήτρη Αβραμόπουλο με τον οποίο και συνομίλησαν για το ενδεχόμενο ο κ. Αβραμόπουλος να προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης