Το περιστέρι του Τσίπρα και οι αντιδράσεις των διεθνών ΜΜΕ

Το περιστέρι του Τσίπρα και οι αντιδράσεις των διεθνών ΜΜΕ

Πώς σχολιάζουν οι ανταποκριτές των διεθνών ΜΜΕ την παρουσία του κ. Τσίπρα στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων - Δείτε το βίντεο, που έγινε viral στο διαδίκτυο, με τον οποίο τον τρολάρουν για τις δηλώσεις του ότι δεν θα πήγαινε «με κάμερες να ανάψει κερί»

 Το περιστέρι του Τσίπρα και οι αντιδράσεις των διεθνών ΜΜΕ
Στο καλό που θα κάνει στην εκλογική τύχη του Αλέξη Τσίπρα η φωτογραφία με τον ίδιο να ελευθερώνει ένα περιστέρι στον ουρανό κατά τη διάρκεια της τελετής Αγιασμού των Υδάτων στον Πειραιά αναφέρεται ο Economist σε άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοσή του.

Στο άρθρο σημειώνεται ότι όλη η σημειολογία που συνοδεύει την ημέρα των Θεοφανείων για τους Έλληνες όπου κι αν βρεθούν, αποτελούν ένα δίλημμα για τον Αλέξη Τσίπρα τον «φλογερό» ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μολονότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος και έχει βαφτίσει το παιδί του Ερνέστο προς τιμήν του Τσε Γκεβάρα με τελετή ονοματοδοσίας και όχι με κανονική χριστιανική βάπτιση, αυτό δεν τον έχει εμποδίσει να αποκτήσει φίλους στην Εκκλησία όπως ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σημειώνει ο Economist.

Κλείσιμο
Όσο για την παρουσία του στην τελετή ο συντάκτης σημειώνει με νόημα ότι αν και οι θρησκευτικές βαφτίσεις δεν είναι το φόρτε του, «έκανε το καθήκον του» σαν ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να απελευθερώσει ένα περιστέρι στο άκουσμα των λέξεων «...και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς».

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε φέτος να επισκεφτεί το πρώτο λιμάνι της χώρας, στην επίσημη τελετή του Καθαγιασμού των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα που πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Αποβάθρα που βρίσκεται μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Μετά την τελετή ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Σημαντική μέρα για την ορθοδοξία, λαμπρή γιορτή για τον ελληνικό λαό. Να ευχηθούμε το φως της δικαιοσύνης και της αλήθειας να ζεσταίνει από εδώ και μπρος την πατρίδα μας».

Ο παπά-Γιάννης, ο Αλέξης Τσίπρας και το περιστέρι της… ειρήνης για ΣΥΡΙΖΑ και εκκλησία

Ένας σαραντάχρονος ιερέας, που για χρόνια είναι στην ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου, ο παπά-Γιάννης ήταν εκείνος που πλησίασε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του έδωσε το περιστέρι, που άφησε ελεύθερο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την Τρίτη το πρωί στην τελετή αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά.

Η κίνηση ήταν μελετημένη από πολύ νωρίτερα, ώστε να μην γίνει κανένα μπέρδεμα, καθώς ο κ. Τσίπρας δεν έχει ιδιαίτερη εμπειρία από τέτοιες εκδηλώσεις -για την ακρίβεια μόνο από την τηλεόραση πρέπει να έχει δει τέτοιες σκηνές.

Η… «τεχνογνωσία» όμως της εκκλησίας είναι υψηλών προδιαγραφών, καθώς το πέταγμα του περιστεριού από τον πλέον επιφανή παρόντα πολιτικό παράγοντα είναι σαν έθιμο πλέον. Από το γραφείο του κ. Τσίπρα είχαν ενημερώσει από την προηγούμενη ημέρα συνεργάτες του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος παρέστη επίσης στη συγκεκριμένη εκδήλωση, ώστε να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί, αμηχανίες και άλλα τέτοια διάφορα. Με παρέμβαση της αρχιεπισκοπής όλα ετοιμάστηκαν στην εντέλεια και η κίνηση με το περιστέρι κύλησε απολύτως φυσικά και χωρίς παρατράγουδα -τα οποία δεν είναι και ασύνηθες φαινόμενο.

Χρειάστηκε πάντως ιδιαίτερη μέριμνα από την εκκλησιαστική ηγεσία: Ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ δεν είναι και ο πλέον φιλικός εκκλησιαστικός παράγοντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ: για την ακρίβεια είναι στην αντίπερα όχθη και μάλιστα δηλώνει θιασώτης του κόμματος «Ρίζες» του γνωστού Τάκη Μπαλτάκου -του πρώην στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Σεραφείμ δεν ενεπλάκη καθόλου στην τελετή και τις επαφές με το γραφείο του κ. Τσίπρα ή τον ίδιο -από μακριά κι ούτε καν αγαπημένοι. Επελέγη ο παπά-Γιάννης, γνωστός για την ικανότητά του στις διπλωματικές επαφές. Δεν επελέγη όμως και εντελώς τυχαία: Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν ιερωμένο με ισχυρές διασυνδέσεις στη μητρόπολη Πειραιά, καθώς διατηρεί στενές σχέσεις με τον διευθυντή του ιδιαιτέρου γραφείου του Σεραφείμ, δημοσιογράφο Δημήτρη Αλφιέρη.



Τρολάρουν τον Τσίπρα για τη σχέση του με τη θρησκεία

Την ίδια ώρα στο διαδικτύο κυκλοφορεί βίντεο από παλαιότερη συνέντευξη του κ. Αλέξη Τσίπρα να απαντά ότι «δεν είναι θρησκευόμενος και δεν του αρέσει να κοροιδεύει τον κόσμο και να φωτογραφίζεται σε εκκλησίες να ασπάζεται εικόνες»  όταν ρωτάται από τον δημοσιογράφο αν θα πήγαινε με τη συνοδεία κάμερας να ανάψει ένα κερί. Το βίντεο στη συνέχεια προβάλλονται στιγμιότυπα από το προσκήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Άγιο Όρος το οποίο καλύφθηκε εκτενώς από τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφους.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης