Τα πολιτικά οφέλη από τη σύλληψη Μαζιώτη

Τα πολιτικά οφέλη από τη σύλληψη Μαζιώτη

Για «αναμφίβολα πολύ μεγάλη επιτυχία» μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας - Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε και συνεχάρη στον τραυματία αστυνομικό που έδωσε μάχη με τον αρχιτρομοκράτη 

Τα πολιτικά οφέλη από τη σύλληψη Μαζιώτη
Βαθιά επικοινωνιακή ανάσα πήρε η κυβέρνηση με τη σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ. του φυγόδικου αρχιτρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη και τον ευνοϊκό αντίκτυπο που είχε διεθνώς έπειτα από ένα συνεχές διπλωματικό «πρέσινγκ» που δεχόταν τελευταία η Αθήνα για να εντείνει τις προσπάθειες αντιμετώπισης του νεοτρομοκρατίας.

Κυβερνητικά στελέχη δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για την πολύ θετική, όπως τη χαρακτήριζαν, εξέλιξη, ενώ εκθείαζαν τον επαγγελματικό τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν οι διωκτικές αρχές και είχε ως αποτέλεσμα να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες από τη μάχη που, όπως απεδείχθη, ήταν αποφασισμένος να δώσει ο αδίστακτος τρομοκράτης.   

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, όπου βρισκόταν ενημερώθηκε για τη θετική έκβαση της επιχείρησης από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και του ζήτησε να μεταφέρει τα συγχαρητήρια του, όπως και όλης της κυβέρνησης, στην ηγεσία της Αστυνομίας, ενώ την ίδια ώρα κινητοποιήθηκαν τα υπουργεία Υγείας και Τουρισμού για να τύχουν κάθε διευκόλυνσης οι δύο άτυχοι τουρίστες που τραυματίστηκαν, ευτυχώς, ελαφρά από το πυρ που άνοιξε ο Μαζιώτης στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη.

Επίσης, ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε ο ίδιος στον τραυματία αστυνομικό, τον συνεχάρη και του υποσχέθηκε να τον επισκεφθεί όταν επιστρέψει από τη βελγική πρωτεύουσα.
Κλείσιμο

Για «πολύ μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας», που «δείχνει ότι διαθέτουμε στην Ελλάδα έναν μηχανισμό του κράτους δικαίου που μπορεί να προστατεύσει την ασφάλεια των πολιτών και τη δημοκρατία» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.
Κικίλιας: Ξεκάθαρο μήνυμα
Ο αρμόδιος υπουργός Δημόσιας Τάξης, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε «αναμφίβολα πολύ μεγάλη επιτυχία» τη σύλληψη που, όπως είπε, επιτεύχθηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΔΙ.ΑΣ. ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση «Θησέας» στο κέντρο της Αθήνας. 

«Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, ο Πρωθυπουργός μού ζήτησε να εντατικοποιηθούν οι επιχειρήσεις για την πάταξη κάθε μορφής παραβατικότητας και κυρίως τη σύλληψη των καταζητούμενων τρομοκρατών με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών» επεσήμανε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε, εξάλλου, ότι με αυτή την αφορμή «οφείλει το πολιτικό σύστημα και τα πολιτικά κόμματα στο σύνολο τους να δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά της τρομοκρατίας και της βίας, μιας και το διακύβευμα είναι η ίδια η δημοκρατία». 

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας διότι η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία είναι επίπονη και διαρκής και επιβάλλει από όλες τις πλευρές σοβαρότητα και επαγρύπνηση», πρόσθεσε.

Tweets με διεκδίκηση δόξας και αιχμές για τη Δικαιοσύνη
Μερίδιο από τη… δόξα, πάντως, έσπευσε να διεκδικήσει και ο προκάτοχος του κ. Κικίλια, νυν υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, με δύο αναρτήσεις του στο Twitter. Στην πρώτη εξ αυτών έστειλε συγχαρητήρια στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αλλά αμέσως μετά έσπευσε να υπενθυμίσει ότι κατά την παράδοση του υπουργείου πριν από 35 ημέρες είχε πει ότι «αν το πρόγραμμα που έχει τεθεί ακολουθηθεί, θα έχουμε απτά αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Μέσω του Twitter, εξάλλου, παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης για να αφήσει αιχμές για τη στάση της Δικαιοσύνης, η οποία είχε παλαιότερα αφήσει προσωρινά ελεύθερο τον Ν. Μαζιώτη με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί και να συνεχίσει τη δράση του. «Η ΕΛΑΣ και το υπουργείο έπραξαν για άλλη μία φορά το καθήκον τους. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα παρέλθει άπραγο το 18μηνο», ανέφερε στην αιχμηρή ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης