Αθανασίου: Ουδείς απαλλάσσεται για σκάνδαλα και καταχρήσεις

Αθανασίου: Ουδείς απαλλάσσεται για σκάνδαλα και καταχρήσεις

Σταθερή και αμετακίνητη βούληση της Κυβέρνησης είναι η δραστική και ως εκ τούτου αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαφθοράς σε όλο το φάσμα του Δημόσιου τομέα, είπε ο υπουργός

Αθανασίου: Ουδείς απαλλάσσεται για σκάνδαλα και καταχρήσεις
Σε σκληρή δήλωση προς πάσα κατεύθυνση προέβη ο υπουργός Δικαιοσύνης  Χαράλαμπος Αθανασίου με αφορμή την παραφιλολογία, που έχει αναπτυχτεί τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με «συγκαλύψεις», «ευνοϊκές μεταχειρίσεις» και «χαριστικές νομοθετικές ρυθμίσεις» για πρόσωπα εμπλεκόμενα σε σκάνδαλα, άλλα και για καταχραστές δημοσίου χρήματος.

Ο κ. Αθανασίου ξεκαθαρίζει ότι «ουδείς απαλλάσσεται ή θα τύχει οποιασδήποτε ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης»  και προκαλεί όποιον γνωρίζει οποιαδήποτε περίπτωση που έχει  τύχει ευνοϊκότερης αντιμετώπισης να το καταγγείλει δημόσια.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε κατ΄ αρχάς ότι «σταθερή και αμετακίνητη βούληση της Κυβέρνησης είναι η δραστική και ως εκ τούτου αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαφθοράς σε όλο το φάσμα του Δημόσιου τομέα».

Αυτό, μάλιστα, υπογραμμίζει ο κ. Αθανασίου,  «αποδεικνύεται από το μέχρι τώρα νομοθετικό έργο της  (κακουργηματοποιήθηκε η δωροδοκία – παθητική και ενεργητική – των πολιτικών αξιωματούχων και των δικαστικών λειτουργών και αυστηροποιήθηκε αυτή των υπαλλήλων κ.ά. βλ. ν. 4254/2014)».

«Με τις πρόσφατες και (οψίμως!) σχολιαζόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης» τονίζει ο κ. Αθανασίου,  «ουδείς υπάλληλος (πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος, μέλος Δ.Σ. κ.λπ.), που υπηρετεί όχι μόνο στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., αλλά και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που ιδρύθηκαν από το Δημόσιο (Ο.Τ.Ε. -υπόθεση SIEMENS-, Δ.Ε.Η., ναυπηγεία κ.λπ.) απαλλάσσεται ή θα τύχει οποιασδήποτε ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης».

Συνεπώς, υπογραμμίζει ο κ. Αθανασίου «ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να βρουν, πίσω από τις εν λόγω ρυθμίσεις, οποιαδήποτε σκοπιμότητα και καταλήγει: «Αν έχουν υπόψη τους οποιαδήποτε περίπτωση που μπορεί να τύχει ευνοϊκότερης αντιμετώπισης από τις εν λόγω ρυθμίσεις, ας την αναφέρουν δημοσίως, για να τύχουν ανάλογης απαντήσεως».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης