Πανούσης: Ο Κουβέλης μπορεί να γίνει ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Πανούσης: Ο Κουβέλης μπορεί να γίνει ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ολοκλήρωσε τον κύκλο του στη ΔΗΜΑΡ και μπορεί να συμβάλλει στο μέλλον με νέο ρόλο υποστήριξε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς

Πανούσης: Ο Κουβέλης μπορεί να γίνει ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι από την ανακοίνωση του Φώτη Κουβέλη ότι υποβάλλει την παραίτησή του μετά την εκλογική πανωλεθρία της ΔΗΜΑΡ ένας από τους αποκαλούμενους «προεδρικούς» βουλευτές του κόμματος διατύπωσε ποιο θα μπορούσε να είναι το επόμενο βήμα για τον κ. Κουβέλη.

Ο Γιάννης Πανούσης δεν αρκέστηκε, μάλιστα, μόνο στο να «δει» τον Φώτη Κουβέλη ως τον πρόεδρο της νέας κεντροαριστεράς αλλά τον «είδε» και ως τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Μιλώντας στο δελτίο του ALPHA o κ. Πανούσης εκτίμησε ότι με τη μεσημεριανή ανακοίνωσή του ο Φώτης Κουβέλης ολοκλήρωσε έναν κύκλο προσθέτοντας ότι «θα ήθελε να συμμετάσχει στη ΔΗΜΑΡ Β΄ και να συμβάλλει και πιθανόν με νέο ρόλο, ο οποίος μπορεί να είναι ο πρόεδρος της νέας κεντροαριστεράς ή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Απαντώντας σε όσους εκτίμησαν ότι με την προσφυγή του στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ο κ. Κουβέλης ουσιαστικά επιδιώκει να ανακτήσει εκ νέου τον έλεγχο της κατάστασης ο κ. Πανούσης υποστήριξε ότι «είναι ιστορικό και εμβληματικό στέλεχος. Δεν μπορεί και δεν θα ήθελε να παίξει ποτέ με τους θεσμούς και τις διαδικασίες».

«Δεν πετάει κουβέντες για να πει μετά κάντε ένα κείμενο και ζητήστε να γυρίσω πίσω. Μπορεί να έκλεισε έναν κύκλο για να ανοίξει έναν άλλο. Θα τον στηρίξω σε οποιοδήποτε αξίωμα, απλώς αυτή τη στιγμή θα θέσει την ίδια τη δημοφιλία του σε αμφισβήτηση αν γίνουν κόλπα. Και κανείς δεν θέλει κόλπα, ούτε ο ίδιος» συμπλήρωσε. 
Κλείσιμο

Δεν παρέλειψε, δε, να πετάξει καρφί προς άλλα στελέχη της ΔΗΜΑΡ για την πανωλεθρία στις ευρωεκλογές λέγοντας ότι «τον τιμά που πήρε πάνω του όλη την ήττα ενώ δεν έπρεπε να την πάρει πάνω του-άλλοι έφταιξαν περισσότερο- και πρέπει να μείνει στη θέση αυτή που έχει. Γι' αυτό και τον αγαπάμε όλοι».

Ερωτηθείς, τέλος, για το πώς θα έβλεπε το ενδεχόμενο νέος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ να γίνει ο Σπύρος Λυκούδης εμφανίστηκε θετικός αν και διευκρίνισε ότι «δεν είναι θέμα τι θα πω εγώ» ενώ για τα επόμενα βήματα του κόμματος τόνισε ότι «δεν θα γίνουμε ουρά της Ελιάς και του Ποταμιού, αλλά θα γίνουμε κι εμείς μέρος της νέας συζήτησης για συγκρότησης του κεντροαριστερού χώρου της σοσιαλιστικής δημοκρατίας». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης