ΔΗΜΑΡ: Μετά την αποδοκιμασία των πολιτών ο Κουβέλης συγκαλεί τα... όργανα

ΔΗΜΑΡ: Μετά την αποδοκιμασία των πολιτών ο Κουβέλης συγκαλεί τα... όργανα

Προσπάθεια να εκτονωθεί η εσωκομματική κρίση - Οι αντάρτες έχουν προεξοφλήσει ότι στα κομματικά όργανα ο πρόεδρος ελέγχει την πλειοψηφία και άρα έχει τη δυνατότητα να καθορίσει τις εξελίξεις

ΔΗΜΑΡ: Μετά την αποδοκιμασία των πολιτών ο Κουβέλης συγκαλεί τα... όργανα
Διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς είχε σήμερα ο Φώτης Κουβέλης, έπειτα από την ήττα του κόμματός του στις Ευρωεκλογές.

Ο κ. Κουβέλης δέχτηκε στο γραφείο του, στην Αγίου Κωνσταντίνου τον Σπύρο Λυκούδη, τον Γιάννη Πανούση και τον Νίκο Τούκαλη, με τους οποίους συζήτησε την κρίση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα, αλλά και τα σενάρια τις επόμενης ημέρας.

Ο Φώτης Κουβέλης, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, αποφάσισε να δώσει διέξοδο στην κρίση με τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό. Ως εκ τούτου για την Παρασκευή προγραμματίζεται κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής και για το επόμενο Σάββατο συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Οι συνεδριάσεις των Οργάνων θα γίνουν εν όψει του έκτακτου συνεδρίου της Δημοκρατικής Αριστεράς, τη διεξαγωγή του οποίου επιθυμούν όλες οι πλευρές.

Παράλληλα μια νέα κόντρα βρίσκεται σε εξέλιξη στη Δημοκρατική Αριστερά. Οι πρωταγωνιστές της είναι ο εκπρόσωπος Τύπου Χρήστος Μαχαίρας και ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός. Ο τελευταίος μιλώντας στο «Βήμα FM», ανάμεσα στα στελέχη που καταλόγισε ευθύνη για το αποτέλεσμα ήταν και ο Χρήστος Μαχαίρας για τον οποίο είπε: «Δεν είναι όπως εγώ από το '68 στο χώρο και τη Διάσπαση και μπήκε από το παράθυρο όταν είδε φως».

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Μαχαίρα. Σε συνέντευξή του στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, οταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Ψαριανού ανέφερε:
Κλείσιμο
"Εννοεί, φαντάζομαι, ότι η κατάσταση στη Δημοκρατική Αριστερά ήταν ιδανική και εγώ σκέφτηκα να την εκμεταλλευτώ... Εν πάση περιπτώσει... Ανέλαβα την εκπροσώπηση της ΔΗΜΑΡ σε μια δύσκολη περίοδο και εγκατέλειψα τη δημοσιογραφία γιατί ήθελα να συμβάλλω με τις μικρές μου δυνάμεις στην ανασυγκρότησή της. Θέλω να πω στον φίλο μου τον Γρήγορη ότι δεν είδα κανένα "φως", γιατί ο ίδιος είχε φροντίσει να σπάσει τις λάμπες...».

Επίσης ο κ. Μαχαίρας λίγο πριν, είχε αναφερθεί στην πορεία ανασυγκρότησης του χώρου της λεγόμενης Κεντροαριστεράς και στις διαφορετικές απόψεις που κυριαρχούν, ενώ το κόμμα έχει μπει στην εντονότερη περιδίνηση που έχει περάσει από την ίδρυσή του:

«Στη δημόσια ζωή, κάθε πολιτικό πρόσωπο εκτός από τις απόψεις του, μεταφέρει το ήθος και την αισθητική του. Όσοι μιλούν στο όνομα της Δημοκρατικής Αριστεράς και των αρχών της ας το έχουν κατά νου. Η ανασυγκρότηση του χώρου μας δεν πρόκειται να γίνει ούτε με κραυγές, ούτε με ύβρεις. Θα γίνει μέσα από τις προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης