Σαμαράς: Η κυβερνητική σταθερότητα δεν θα κινδυνεύσει μετά τις εκλογές

Σαμαράς: Η κυβερνητική σταθερότητα δεν θα κινδυνεύσει μετά τις εκλογές

- Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: Μας λέει «λεφτά υπάρχουν»
- Για Χρυσή Αυγή: Δεν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου, αλλά το θέμα είναι στη Δικαιοσύνη
- Για Ποτάμι: Κάθε τι καινούργιο είναι καλοδεχούμενο

Βέβαιος ότι την επομένη των ευρωεκλογών το πολιτικό πρόβλημα θα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Αnt1 και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Μαρία Χούκλη, ενώ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος από τη χθεσινή ανακοίνωση του Eurogroup, ενώ δεν έδειξε ανησυχία για τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Είπε ο κ. Σαμαράς: «Στην αρχή ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι θα σαρώσει στις εκλογές και στις περιφέρειες. Τώρα για τις ευρωεκλογές λέει θα δούμε και για τις περιφέρειες κατάπιε τη γλώσσα. Θέλω το αποτέλεσμα των εκλογών να μου δώσει το δικαίωμα να βγω για καλά από την κρίση. Το θέμα είναι, αν του κ. Τσίπρα δεν του βγει η αστάθεια στη χώρα. Η αστάθεια θα μετακομίσει όχι στην Ελλάδα, αλλά στο κόμμα του κ. Τσίπρα».

Για τις δηλώσεις Βενιζέλου είπε ότι «η κυβερνητική συνεργασία άντεξε στα δύσκολα, θα αντέξει και τώρα, η κυβερνητική σταθερότητα δεν θα κινδυνεύσει μετά τις εκλογές».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον κ. Τσίπρα, είπε ότι «θέλει θράσος να φυγομαχείς από την Ευρώπη, να μην πας στα ντιμπέιτ με τους συνυποψηφίους σου και να κατηγορείς άλλους ότι δεν κάνουν διάλογο».

«Θέλω τον κόσμο ενωμένο, δεν ξέρω αν πολιτικά ενηλικιωθεί ο κ. Τσιπρας, αλλά ας διαβάσει ιστορία, για να δει ότι, από το διχαστικό μήνυμα που έχουν στείλει κατά καιρούς διάφοροι ηγέτες, έχει υποφέρει ο τόπος» υπογράμμισε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε, λέγοντας χαρακτηρισικά ότι η ευαισθησία του κ. Τσίπρα είναι ψευδεπίγραφη, για να σημειώσει ότι «σήμερα δεν περνάει να πουλάς μιζέρια και διχασμό».

Για το θέμα της Χρυσής Αυγής, είπε ότι «δεν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου, αλλά το θέμα βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και δεν ασχολείται η κυβέρνηση».

Για τον κ. Τάκη Μπαλτάκο είπε ότι «ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι πια κυβερνητικό στέλεχος».

Για το Ποτάμι είπε ότι «κάθε τι καινούργιο είναι καλοδεχούμενο».

Ο κ. Σαμαράς πάντως άφησε να εννοηθεί ότι χρειάζεται τη συναίνεση του κ. Τσίπρα για τρία πράγματα:

- πρώτον, να μην υπάρχει ανασφάλεια για την παραμονή στην ευρωζώνη,

- δεύτερον, να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής από την παρούσα Βουλή, χωρίς εκλογές και

- τρίτον, να υπάρξει αναθεώρηση του Συντάγματος

Για την ανασύνθεση του κεντροδεξιού χώρου και τη Νέα Ελλάδα ο κ. Σαμαράς απέφυγε να πάρει θέση, αφήνοντας το θέμα ανοικτό. «Το πως θα προχωρήσουμε στη ΝΔ θα το δούμε, δεν είναι θέμα το οποίο επείγει» είπε χαρακτηριστικά. Πάντως, σημείωσε ότι «για να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο Σύνταγμα».

«Η χώρα γύρισε σελίδα»

«Η χώρα γύρισε σελίδα, η χώρα βγαίνει από την κρίση και δεν πρέπει να ξαναγυρίσει. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών» δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Εμείς προτείνουμε σταθερά βήματα που θα αποκλείσουν την αβεβαιότητα στο εσωτερικό και την ανυποληψία στο εξωτερικό. Ο κ. Τσίπρας μιλάει για ένα χθες που έχει χρεοκοπήσει, έχει μείνει στις πορείες και στις διαρκείς καταλήψεις. Δεν μπορείς να υπόσχεσαι στους πάντες τα πάντα, όπως υποσχέθηκε πρόσφατα ότι θα δώσει δωρεάν ρεύμα και ενέργεια σε χιλιάδες πολίτες. Αυτό που μας είπε ο κ. Τσίπρας, είναι ότι λεφτά υπάρχουν. Ο κ. Τσίπρας καπηλεύεται τον πόνο και την οδύνη του λαού. Όταν έρχεται το χαμόγελο στο λαό, χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Ο κ. Τσίπρας αναδείχθηκε και ζει από την κρίση, όταν φύγει η κρίση θα εξαφανιστεί και αυτός».

Ο κ. Σαμαράς απέκλεισε κατηγορηματικά ότι θα υπάρξει νέο μνημόνιο και νέα μέτρα, καθώς επίσης ότι θα υπάρξουν νέοι φόροι ή μείωση συντάξεων. Τα πρωτογενή πλεονάσματα θα είναι αυξανόμενα στην Ελλάδα, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, και αυτό επιβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.

Η τελευταία εκκρεμότητα είναι το χρέος, είπε και πρόσθεσε ότι θα ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού. «Η ελάφρυνση του χρέους θα είναι ανταμοιβή, γιατί η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της. Θα δούμε αν θα είναι μετάθεση πληρωμών στο μέλλον ή μείωση του επιτοκίου».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι από το 2015 η Ελλάδα θα μπορεί να καλύψει και το δημοσιονομικό κενό, ότι η χώρα έχει την ανεξαρτησία να βγει στις αγορές. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας, αν δεν υπάρξουν επενδύσεις.

«Εμείς αποενοχοποιήσαμε τις επενδύσεις, η Ελλάδα έγινε χώρα φιλική στις επενδύσεις, οι διεθνείς οργανισμοί μας δίνουν τα εύσημα» σχολίασε και επανέλαβε ότι πρέπει να μειωθεί η ανεργία και ότι η σταθερή του θέση είναι ότι «πρέπει να μειωθεί και η φορολογία και να εφαρμοστεί το flat rate tax».

Ο πρωθυπουργός αναφέθηκε στις διαρθρωτικές αλλαγές, λέγοντας ότι «μεταρρυθμίσεις γίνονται παντού και αλλάζουμε τα πάντα».

Για την ανεργία είπε ότι ξεπεράσαμε το σημείο καμπής και ότι έχει αρχίσει η μείωσή της. «Όταν άρχισει να μειώνεται η ανεργία, αρχίζουν και αυξάνονται και οι μισθοί. Η καμπύλη της ανεργίας θα συνεχίσει να μειώνεται και εγγυώμαι ότι η ανάπτυξη θα έλθει γρήγορα και το 2020 θα έχουμε κερδίσει το χαμένο επίπεδο» προσέθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ (253)

NAI MEN AΛΛΑ..

Αλλά είναι να απορεί κανείς, πως επιτέλους επιτρέπουν οι συνεργάτες του στον κ .πρωθυπουργό να χρησιμοποιεί την λέξη «οδύνη» όταν στηνΕλλάδα ακόμα και οι γάτες γνωρίζουν ποιος την προκάλεσε. Όσο για την κρίση και ποιος την εκμεταλεύτηκε ας αναζητήσουν όσοι τονακούν τον ίδιο και τους λίγους παρατράχαμενους που επωφελούνταιτα μέγιστα με αφορμή της ..Θα πρέπει να πούμε άλλωστε και σε αντίθεση με ότι λέει ότι, όσο είναι στην κυβέρνηση, η κρίση γιγαντώνεται, το αποδεικνύουν άλλωστε και οι δείκτες ύφεσης,ανεργίας ,ο πολλαπλασιασμός του χρέους, και η γιγάντωση της κοινωνικής εν γένη και διεθνώς πλέον ανεγνωρισμένης ..εξαθλίωσης…

ΑΑΒ

την "οδύνη" την προκάλεσαν οι πολιτικές των 30 προηγούμενων ετών, και όχι ο Σαμαράς. Αυτό που κάποιοι στο κεφάλι σας νομίζετε ότι τα "λεφτά" του ΓΑΠ όντως "υπάρχουν" αλλά ήρθε ο Σαμαράς σε μία πλούσια χώρα κ αποφάσισε να σας τα κόψει... τί να πω? κανένα iq test έχετε κάνει ποτέ?

ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕ

Tony, Beny, μπαρμπα φωτη, μιχαλοδιαολε κλπ, ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ και ΦΥΓΕΤΕ.... Η οργη του λαου θα σας φερει στη δικαιοσυνη για τον εμπαιγμο και την προδοσια που κανετε!!!!

ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ!

Θα'ρθω κι εγώ να τους ξεφωνίζουμε παρέα! Μας ρήμαξαν τη ζωή!!! Χάδια στους πλούσιους! Υποκλίσεις στη Μέρκελ! Τρίτος κόσμος η Ελλάδα (βλ. Focus) λες και δεν το ζούμε!.......

Με εντολη Σαμαρα

Η Ελλαδα παει μπροστα. Ολες οι ταβερνες γεμάτες ειναι. Τη Πρωτομαγιά δεν βρηκαμε εστιατόριο να κάτσουμε στα Βορεια προαστεια και φάγαμε τελικα σε σουβλατζίδικο. Η κριση περασε, οι συνταξη μου παραμένει στο ευρω και δεν θα ψηφισω τη νεολέρα του Ψυριζα για εκτυπωνει δραχμούλες. Η Ελλαδα δεν θα ψηφίσει και τους λαδωμενους καραφλες βόδυμπίλτερς της ΧΑ. Μονο ο Σαμαρας αποτελεί ελπιδα για να διατηρήσουμε αυτα που εχουμε

ΜΠΑΚΑΣ

Δεν περίμενα διαφορετικό σχόλιο από...ταβερνάτους-χορτασμένους μήπους και σκαφάτους??? Έτσι επέλεξε ο Αντώνης...να υποφέρουν οι πολλοί για να καλοτρώνε οι λίγοι των βορείων κ νοτίων προαστείων! Ευνομούμενη κυβέρνηση, δίκαιος Σαμαράς! ΘΑ ΣΚΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΕΥΤΥΧΙΑ !

ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ..

ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΑΣ ΦΙΡΙ ΦΙΡΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ.. ΟΤΑΝ ΑΛΛΟΙ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΣΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΑΒΕΡΝΑ.. ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟΕΠΙΔΟΜΑ ...

Μαυρογιαλούρος

Γαλάζιο Μάτριξ, φρούδες ελπίδες, πράσινη εικονική πραγματικότητα, ζαπειακές φανφάρες! Υπάρχει κάποιο φως στο τούνελ μόνο που είναι σαν τα αστέρια, απέχει έτη φωτός: «Θα δούμε αν θα είναι μετάθεση πληρωμών στο μέλλον ή μείωση του επιτοκίου». Δηλαδή εναπομείναντες νεοδημοκράτες που νομίζετε οτι ο ΘΑμαράς είναι 'δεξιός', ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΚΟΥΡΕΜΑ", ούτε καν μίλησε έστω και για πιθανό κούρεμα χρέους, αντ'αυτού τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα από αυτά που μας είπε ο Στουρνάρας προχθές. Ενώ προχθές μας λέγανε για επιμήκυνση 50 ετών ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ μείωση επιτοκίου και πιθανό κούρεμα 25δις, τώρα μας λέει οτι Ή μετάθεση πληρωμών, Ή μείωση επιτοκίου! Δηλαδή ένα από τα 2, άρα όχι μόνο 50, ούτε σε 100 χρόνια δεν ξοφλάμε! Τελειώσαμε αδέρφια, θα είμαστε εσαεί σιδηροδέσμιοι των αλυσίδων που εμείς οι ίδιοι βάλαμε στον λαιμό μας με τις ροζογαλαζοπράσινες επιλογές μας!!

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ! ΦΥΓΕ !

ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ....ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ??? ΟΧΙ, ΡΕ, ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΜΟΝΟ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!! ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΖΗΤΩ Κ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!!!!!

Τόνια

Εχεις φίλε μου κάτι καλύτερο, κάτι αληθινό, κάτι που να έχει αξία; Μη τα λέτε έτσι, κατευθυνόμενοι απο κομματικά σαλόνια!!!! Μόνο ένα κομματόσκυλο θα μπορούσε σήμερα να συνεχίζει να υπερασπίζεται το έργο του Τσίπρα. Ο κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει την ανεπάρκεια του Αλέξη

ΟΥΣΤ.

25 ΜΑΗ ΘΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΟΛΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ 13% ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΕΛΟΣ.

Τιμωρός

Το σύστημα σε θεωρεί αποβλακωμένο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ των προϊόντων που διαθέτει με διαφορετικά χρώματα στο Super Market της Πλατείας Συντάγματος και τις "εναλλακτικές" που σου ετοίμασε και ήδη δηλώνουν ότι ψάχνουν να συνεργαστούν με τους υπάρχοντες για να στα πάρει. Ότι και να ψηφίσεις από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, ΤΣΥΡΙΖΑ, ΕΛΙΑ, ΠΟΤΑΜΙ, 58 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΔΗΜΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ, όπως οι Amita ένα πράγμα: δεν σου αρέσει η μπλε, πάρε κίτρινη, ή κόκκινη, ή πορτοκαλί, ή κάτι εναλλακτικό με νέο όνομα από το ίδιο όμως εργοστάσιο παραγωγής. Προς τούτο διαφήμιση των ανωτέρω με τα ΜΜΕ του και τις φτιασιδωμένες δημοσκοπήσεις. ΦΤΥΣΙΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, είναι λαοπλάνοι. Διάολε, δεν μπορεί να μην το έχεις πάρει ακόμα χαμπάρι. Δεν είναι τιμωρία ούτε αντίσταση να ψηφίσεις οτιδήποτε από τα ανωτέρω, όπως και η αποχή-λευκό-άκυρο καθώς αυτό είναι που εξυπηρετεί τα μέγιστα. Αν δεν σε έχει πελάτη το σύστημα στα ανωτέρω συστημικά προϊόντα του, καλύτερα για αυτό να μείνεις εκτός ψήφου ώστε να διευκολυνθεί να καθορίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα από τους βολεμένους ή πλανεμένους που δεν αφήνουν να αλλάξει τίποτα. Ψηφίζεις και τους ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΕΣ, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ή τους τελειώνεις, ή σε τελειώνουν αυτοί, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ καλοπερνώντας με τα λεφτά σου και κάνοντας "αντίσταση" με πορείες και τσακωμούς στη Βολή τους όσο εσύ θα χάνεις τα ΠΑΝΤΑ. Το ΜΟΝΟ αντισυστημικό κίνημα που προς τούτο δεν διαφημίζεται από τα ΜΜΕ είναι η συμμαχία ΔΡΑΣΗΣ-ΔΗΞΑ (ΓΕΦΥΡΑ). Δεν έχουμε φιλελευθερισμό και μας λείπει η αριστερή προσέγγιση, έχουμε βαρβάτο κουμμουνισμό της πιο ακραίας μορφής που μισεί οτιδήποτε σχετικό με τον ιδιωτικό τομέα και θέλει να σου δημεύσει τα πάντα και όλα να εξαρτώνται από το κράτος πατερούλη και τους συντρόφους του. Αυτές οι σκηνές γίνονταν στην ΕΣΣΔ λίγο πριν την κατάρρευση. Αυτός είναι ο σοσιαλισμός, ο συγκεκαλυμμένος κουμουνισμός. ΞΥΠΝΑ επιτέλους, μπροστά στα μάτια σου γίνονται όλα...

Από στήλη Άγη Βερούτη - οι βολευτές σου 3

Όταν ένας νομοθέτης είναι τόσο στυγερός και σκληρός απέναντι στον πολίτη, δικαιούται άραγε να είναι τόσο ανεκτικός στη μίζα, στο φακελάκι, στην εθνική μειοδοσία; Αυτό αντίκειται στη βασική αρχή της Ισονομίας που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας. Δεν μοιάζει σαν κάποιοι να σκεπάζουν τα ίχνη του εγκλήματος φεύγοντας, και να κρύβουν τα κλοπιμαία με τρόπο που να μη μπορεί να τα ψάξει η δικαιοσύνη; Οι εκλεγμένοι βουλευτές μας, ψηφίζουν νομούς που αποποινικοποιούν την κλοπή από τους εκλεκτούς κομματικούς συντρόφους τους, και ποινικοποιούν το επιχειρείν, την ιδιωτική περιουσία, την ανέχεια και προάγουν την εξαθλίωση του Λαού; Πως είναι δυνατόν μια χούφτα από λίγους ανθρώπους να ρίχνουν μια χώρα τόσο χαμηλά; Ο Μπαστιά, επίκαιρος όσο ποτέ μετά από 150 χρόνια λέγει "Ο νόμος όταν αμνηστεύει κρατικό έγκλημα πρέπει να ανατραπεί από το Λαό." Και αν η συνταγματικότητα των νομών κρίνεται από το Συμβούλιο της Επικράτειας, πώς αυτό δεν έχει ακόμη ακυρώσει αυτούς τους νομούς ως αντίθετους στην Ισονομία που επιβάλλει το Σύνταγμα;

Από στήλη Άγη Βερούτη - οι βολευτές σου 2

Τη Siemens βέβαια την αμνήστευσαν εγκαίρως, πολύ πριν ασχοληθεί η δικαιοσύνη σοβαρά μαζί της. Επίσης αμνήστευσαν τις διοικήσεις τραπεζών που έδωσαν τις καταθέσεις των πολιτών δανεικά και αγύριστα στα κόμματα, ενώ μονομερώς διέγραψαν τις οφειλές από τόκους, και μείωσαν σε 2% το επιτόκιο των 275 εκατομμυρίων που χρωστάνε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα οποία κατά τον Όλι Ρέν δεν εξυπηρετούνται εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον. Την ίδια στιγμή που ψήφισαν ώστε το κράτος χρεώνει ως και 30% τόκο-πρόστιμα τους πολίτες σε ένα μόνο χρόνο και μια μέρα. Τι συμβαίνει άραγε τώρα για να χρειάζεται να δοθεί ασυλία σε χιλιάδες δήμαρχους που οι πολίτες έχουν υπόνοιες (ή αποδείξεις) πως πιθανόν έχουν λεηλατήσει τα δημόσια ταμεία; Με τις κρατικές προμήθειες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004; Όταν δίνει το κράτος ασυλία σε χιλιάδες ανθρώπους του αναδρομικά, προφανώς κρίνει πως την χρειάζονται, άρα κρίνει (ή γνωρίζει) ότι έχουν πράξει αξιόποινες πράξεις. Η αμνηστία δεν έχει έννοια ούτε χρηστικότητα αν όλα ήταν καμωμένα νόμιμα. Εφόσον αφορά δημόσιους λειτουργούς, τα εγκλήματα που αμνηστεύονται είναι εγκλήματα κατά της κοινωνίας και του Λαού. Με άλλα λόγια οι εκλεγμένοι από το Λαό εκπρόσωποί του ενεργούν με τρόπο που προστατεύει εκείνους που τον έβλαψαν, και σκλαβοποιεί το Λαό. Ποιος πολίτης έδωσε τέτοια εντολή με την ψήφο του; Και πώς την παίρνει πίσω; Τη ίδια στιγμή που η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δίνει ασυλία σε καταχραστές δημοσίου χρήματος, και καταργεί μια παράγραφο του άρθρου 263 του Ποινικού Κώδικα νομιμοποιώντας αναδρομικά το χρηματισμό δημοσίων υπαλλήλων, έχει ψηφίσει νόμους που ποινικοποιούν την οφειλή προς το κράτος (όχι κλοπή, αυτή έχει ασυλία) πάνω από 5.000 ευρώ, και μάλιστα με διαρκές αυτόφωρο! Χειρότερα από ότι στους δολοφόνους! Ψήφισαν νόμους που επιτρέπουν την κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών και πρώτης κατοικίας των πολιτών για οφειλές πάνω από 500 ευρώ. Και έκαναν με την τρόικα συμφωνίες για να βγάζουν στο σφυρί τα κατασχεμένα σπίτια κάτω από το 1/3 της αντικειμενικής αξίας τους, χωρίς καν να δίνουν τα ρέστα στους, άστεγους πλέον, χρεοκοπημένους πολίτες που αφήνουν πίσω τους. Αυτά, ενώ φαίνονται να χαρίζουν στον εαυτό τους 0,275 δις ευρώ από τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης που πληρώνει ο φορολογούμενος, απαγορεύοντας με νόμο (πάλι) στις τράπεζες να πληρωθούν μέρος των οφειλών τους από τα χρήματα των κρατικών επιχορηγήσεων προς τα κόμματα αυτά, καθιστώντας τις επιχορηγήσεις ακατάσχετες.

Από στήλη Άγη Βερούτη - οι βολευτές σου 1

Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει. Διαφορετικά δεν θα είχαμε εσπευσμένη ψήφιση διατάξεων που να παρέχουν το ακαταδίωκτο από ποινική ή άλλη δίωξη για στελέχη της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, ή ακόμη και για ουσιαστική αμνηστία σε ποινικές διαδικασίες που ήδη έχουν ξεκινήσει. Στο θέμα του ΟΑΕΕ, ο αποκλεισμός πάνω από 400.000 ελευθέρων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών καθώς και άλλου ενός εκατομμυρίου μελών των οικογενειών τους, από υπηρεσίες υγείας που έτσι κι αλλιώς τους χρεώνονται, θα ήταν αρκετός σε πολλές χώρες να ρίξει οποιαδήποτε κυβέρνηση, όμως στη χώρα μας δεν συμβαίνει αυτό. Τουναντίον. Η κοινωνία μας αδιαφορεί και αποδέχεται τη στοχοποίηση των παραπάνω πολιτών και την εξάντληση της σκληρότητας του καθεστώτος, με φορολόγηση και εισφορές αναντίστοιχες του αληθινού εισοδήματός τους σε μια οικονομία που έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της, κατά παράβαση του άρθρου 4.5 του Συντάγματος. Η κοινωνία μας κλείνει τα μάτια στην δήμευση της περιουσίας τους και ποινική τους δίωξη για χρήματα που αδυνατούν να πληρώσουν. Η δε δικαιοσύνη παριστάνει την άσχετη, λες και 400.000 ανασφάλιστοι και διωκόμενοι είναι αόρατοι ή χειρότερα ανύπαρκτοι! Με εξαίρεση ελάχιστους Πρωτοδίκες που τιμούν τον όρκο τους στο Σύνταγμα, τόσο η πλειοψηφία των δικαστών όσο και το Συμβούλιο της Επικράτειας αλλά και ο Άρειος Πάγος, αδυνατούν να αναγνωρίσουν την ύπαρξη Ελλήνων που από την κρίση να αδυνατούν να πληρώσουν όσα το κράτος αυθαίρετα απαιτεί από αυτούς, με την συλλογιστική των κεφαλικών φόρων. Από την άλλη 3 εκατομμύρια φορολογούμενοι και ασφαλισμένοι δεν έχουν να πληρώσουν αυτά που τους ζητάνε. Με βάση τις ψεύτικες υπέρογκες αντικειμενικές, μια μεγάλη ληστεία εναντίον αυτών είναι σε εξέλιξη. Έχουν κατάσχει δεκάδες χιλιάδες τραπεζικούς λογαριασμούς και σπίτια, και συνεχίζουν. Πέρασαν νόμους που αν χρωστάς 10 και το σπίτι σου κάνει 50, μπορούν να στο πάρουν και να το βγάλουν στο σφυρί για το 1/3 της αντικειμενικής του, ή και λιγότερα, όταν σε φορολόγησαν σε ολόκληρη την πλασματική υπέρογκη πλέον αντικειμενική αξία του 2007! Όμως σπεύδουν να αμνηστεύσουν τις ατασθαλίες των δημάρχων και παρατρεχάμενων στους ΟΤΑ. Αμνηστεύουν τις εν εξελίξει έρευνες των εισαγγελέων στις μίζες των εξοπλιστικών. Αμνηστεύουν τις διοικήσεις των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Και φυσικά αμνηστεύουν τα μαζικά εγκλήματα της διοίκησής του ΟΑΕΕ κατά των ασφαλισμένων του. Γιατί τόση βιασύνη, και γιατί τώρα;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_germania

Οι πρώτες 14 ημέρες διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έφεραν πολλές αλλαγές στην καθημερινή και πολιτική ζωή των Ελλήνων, γράφει ο γερμανικός Τύπος, επισημαίνοντας ότι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας έλαβε χθες ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική βουλή

petsas123-mesa

Την Τετάρτη το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, την Παρασκευή για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη Δευτέρα για την κατάργηση του ασύλου - Σε Κύπρο, Γερμανία, Ολλανδία και Γαλλία τα πρώτα ταξίδια του πρωθυπουργού - Μέχρι τις 10 Αυγούστου οι τρεις ΚΥΑ για το Ελληνικό

24