ΣΥΡΙΖΑ-Αυγή εναντίον σάτιρας

ΣΥΡΙΖΑ-Αυγή εναντίον σάτιρας

Κόντρα της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ με τα «Νέα», μέρον 3ον

ΣΥΡΙΖΑ-Αυγή εναντίον σάτιρας
Συνεχίζεται και σήμερα ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ της εφημερίδας «Τα Νέα» και ΣΥΡΙΖΑ-«Αυγής». Την Παρασκευή τα «Νέα» κυκλοφορούν με θέμα που φέρει τον τίτλο «Μαθήματα... χιούμορ στον ΣΥΡΙΖΑ», το οποίο συνοδεύεται και από γελοιογραφία του Δ. Χαντζόπουλου με τη λεζάντα: «Η διαφορά της λογοκρισίας από τον σεξισμό μπορεί να είναι και ένα ζευγάρι νάιλον κάλτσες».

Κλείσιμο



Το άρθρο των Νέων αναφέρεται τόσο στην επίθεση που εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα όσο και στα πυρά προς Κουμουνδούρου από Τατσόπουλο. Από την πλευρά της η Αυγή σήμερα κυκλοφορεί πάλι με βασικό θέμα στο πρωτοσέλιδο την κόντρα με τα Νέα και τίτλο: «Η εφημερίδα της κυβερνήσεως καταγγέλλει... λογοκρισία!». Οπως αναφέρεται στην Αυγή «Τα Νέα βαφτίζουν την κριτική εκφοβισμό για να πλήξουν την Αυγή και τον ΣΥΡΙΖΑ». Επίσης αναφέρονται στον Βενιζέλο ως «συνήγορο της διαπλοκής» και λένε για Τα Νέα ότι «υπερασπίζονται την ελευθερία έκφρασης των σκιτσογράφων, ενώ απέλυσαν σκιτσογράφο που δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις». Εχει δε και κεντρικό άρθρο για το θέμα που επιτίθεται πολύ σφοδρά στην εφημερίδα και λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου στην ενημέρωση.

Ακολουθούν τα άρθρα και των δύο εφημερίδων

Διαβάστε τι γράφουν σήμερα Τα Νέα

Μαθήματα... χιούμορ στον ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδράσεων συνέχεια στη στοχοποίηση των «ΝΕΩΝ» και του Δ. Χαντζόπουλου, με κριτική και από τον Π. Τατσόπουλο

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση μέσω της «Αυγής» στα «ΝΕΑ» και στον γελοιογράφο Δημήτρη Χαντζόπουλο ασκεί το ΠΑΣΟΚ. Την ίδια στιγμή όμως, για το ίδιο θέμα, η Κουμουνδούρου δέχεται και πυρά εκ των έσω, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Τατσόπουλο να διαφοροποιείται ανοιχτά από την αντίδραση του κόμματος.


ΤΟ ΣΟΟΥ. «Αναρωτιόμαστε: το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επεδείκνυε την ίδια ευαισθησία αν η γελοιογραφία δεν αφορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κάποιο άλλο κόμμα ή πρόσωπο;» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το «επίμαχο» σκίτσο που αφορούσε το επικοινωνιακό παιχνίδι της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Ραχήλ Μακρή έξω από το Ραδιομέγαρο. Και συνεχίζει: «Μάλλον όχι, γιατί αυτό που ενόχλησε τον ΣΥΡΙΖΑ και κατ' επέκταση την "Αυγή" ήταν η διακωμώδηση ενός κατασκευασμένου αλλά αποτυχημένου σόου, κομμένου και ραμμένου για τα δελτία των 8».

Οπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, η συμπαράταξη ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βρήκε και στο θέμα της φίμωσης της ελευθεροτυπίας κοινό βηματισμό. «Η δεξαμενή της "αντιμνημονιακής" πολιτικής στερεύει και μαζί με αυτήν και η "αντιμνημονιακή" επιχειρηματολογία. Λογικό είναι μέσα σε αυτή την σύγχυση να τους απασχολούν "γελοιογραφίες" και όχι τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών της χώρας».

Και ενώ η εφημερίδα «Αυγή» συνέχισε και χθες την επίθεση εναντίον των «ΝΕΩΝ» και του Δημήτρη Χαντζόπουλου για νέο του σκίτσο - το οποίο σε σχόλιο της τελευταίας σελίδας χαρακτηρίζεται ως «χαμηλού πολιτικού επιπέδου» - στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε ο βουλευτής του κόμματος και συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος. «Το δυνατό στο σκίτσο του Χαντζόπουλου είναι η ελευθερία του συνειρμού», είπε μιλώντας στον Βήμα FM. «Κάνει δηλαδή αναγωγές που δεν σκάει απλώς το χειλάκι σου, αλλά σε βάζει να σκεφτείς γι' αυτές τις αναγωγές. Να τον κατηγορήσουμε σήμερα για σεξιστικές αναγωγές;».

ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ. Μάλιστα ο κ. Τατσόπουλος υπενθύμισε ότι όλη την περίοδο της τρικομματικής κυβέρνησης ο Χαντζόπουλος σε μια σειρά από σκίτσα παρουσίαζε τους τρεις εταίρους ως ένα ιψενικό ερωτικό τρίγωνο που έφτανε με καβγάδες στην κρεβατοκάμαρα. «Δεν είδα τώρα να βγάλουν ανακοινώσεις ούτε η ΔΗΜΑΡ ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ, που θα έπρεπε να βγάζουν ανακοινώσεις κάθε μέρα... Είχε κάνει προσομοίωση πάλι του Πανεπιστημίου με μπορντέλο και του είχε κάνει και μήνυση ο πρύτανης, αν θυμάμαι καλά», είπε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «ή δεχόμαστε ότι το χιούμορ είναι μια ζώνη που έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση ταυτόχρονα να τους περνάει όλους και να ασχολείται με όλους, με την ίδια ωμότητα μερικές φορές και με την ίδια δικαιοσύνη απέναντι σε όλους, ή αρχίζουμε και λέμε όλα αυτά, τα οποία εγώ τα βρήκα πολύ σοσιαλρεαλιστικά για το γούστο μου. Οτι θα πρέπει να είναι πάντα με την πλευρά του αδικημένου και άλλα τέτοια που διάβασα στην "Αυγή"».

Ο κ. Τατσόπουλος εξέφρασε ακόμα την αντίθεσή του στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που επέκρινε το σκίτσο, υποστηρίζοντας ότι ναι μεν δεν πρέπει να είναι στο απυρόβλητο η ίδια η γελοιογραφία ή η σκιτσογραφία, «αλλά το να είμαι ένα κόμμα και να βγάζω ανακοινώσεις και να στοχοποιώ έναν σκιτσογράφο ως σεξιστή; Μη ορθά πολιτικά σχόλια κάνουν όλοι... Ή θα πρέπει όλους να τους κρίνουμε το ίδιο ή με δύο μέτρα και δύο σταθμά».



Κεντρικό άρθρο της Αυγής

«Τελευταίοι σπασμοί...»

Η υπόθεση με τις καταγγελίες των "Νέων" για απόπειρα λογοκρισίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και της "Αυγής", πέρα από τη γελοιότητά τους, αποκαλύπτει τον πανικό των εμπνευστών τους. Μπορεί επί τόσα χρόνια να συναλλάσσονταν με κόμματα - υπαλλήλους ή κόμματα - συνεταίρους, συνειδητοποιούν όμως τώρα ότι το πάρτι τελείωσε. Χρεωκοπημένοι πολιτικά και οικονομικά οι διαπλεκόμενοι καναλάρχες και μεγαλοεκδότες, με τρόμο αντιλαμβάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν μπαίνει σε παιχνίδια πολιτικής συναλλαγής, αλλά είναι αποφασισμένος να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου στην ενημέρωση και να αποδώσει στην κοινωνία το ευαίσθητο αυτό κοινωνικό δικαίωμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει εξαγγείλει πολλάκις και με κόστος, δεν θέλει ελεγχόμενη ενημέρωση. Θέλει καθαρούς κανόνες δημοκρατίας και ανεξαρτησίας στα ΜΜΕ. Γι' αυτό θα αντιμετωπίσει από μηδενική βάση το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών, που η κυβέρνηση έσπευσε να διευθετήσει και πάλι προσωρινά και με χαριστικούς όρους. Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα εργαστεί για μια νέα, δημόσια τηλεόραση, αξιόπιστη και μη ελεγχόμενη από το κράτος ή τα κόμματα. Επίσης θα επιμείνει να εφαρμοστεί και σε όλες τις επιχειρήσεις ΜΜΕ η νομοθεσία των Ανωνύμων Εταιρειών για τη διαφάνειά τους. Αν αυτό συνιστά λογοκρισία ή "λατινοαμερικάνικης έμπνευσης έλεγχο", τότε, ναι, είμαστε με τη "λογοκρισία"! Πληροφορούμε τους "έγκυρους" δημοσιογράφους ότι οι κανόνες αυτοί ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι η επίθεση της διαπλοκής θα σταματήσει. Θα κλιμακωθεί εντονότερα, όσο η κυβέρνηση Σαμαρά καταρρέει και ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει ως η εναλλακτική κυβερνητική λύση. Η διαπλοκή αποτελεί κυβερνητικό βραχίονα στην υλοποίηση της στρατηγικής της έντασης. Θα κλιμακώσει την παραπλάνηση και την παραπληροφόρηση. Δυστυχώς όμως γι' αυτούς, οι πολίτες τούς έχουν πάρει χαμπάρι!

Η ριζοσπαστική Αριστερά δεν θα παρασυρθεί σε τακτικές "αντιποίνων" ούτε θα συμμετάσχει στον πόλεμο λάσπης. Θα παραμείνει στις δημοκρατικές αρχές της, έτοιμη και αποφασισμένη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση, που θα προέλθει από το φάντασμα του ελληνικού μπερλουσκονισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης