Στο ένα χέρι η Μις Τουρισμός, στο άλλο η σβάστικα

Στο ένα χέρι η Μις Τουρισμός, στο άλλο η σβάστικα

Πρώτη δημόσια εμφάνιση του προβεβλημένου παράγοντα της Χρυσής Αυγής με το κορίτσι των καλλιστείων Έλενα Κωνσταντινίδου και του αγκυλωτού σταυρού ψηλά στο μπράτσο

Η ώρα για “μαχαίρι” στο ασφαλιστικό στο Δημόσιο
Στο ένα χέρι η Μις Τουρισμός, στο άλλο η σβάστικα
Οτι ο γεμάτος νευρικά τικ και παραληρηματικά ξεσπάσματα, με ενδιάμεσες επιδείξεις μποξερικών ικανοτήτων, εκπρόσωπος Τύπου του ακροδεξιού κόμματος κινείται μονίμως στα όρια της λογικής συμπεριφοράς σε μια ευνομούμενη πολιτεία και κοινωνία ήταν από καιρό εμφανές.

Οτι θα έφτανε όμως να φέρει ακόμη και τατουάζ με σβάστικα, περιφέροντας έτσι το σύμβολο του ναζισμού εντός του ελληνικού κοινοβουλίου, δεν ήταν μέχρι τώρα γνωστό, όσο προβλέψιμο, ου μην και αναμενόμενο φαινόταν για κάποιους.

Οσο περνά ο καιρός και τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν όλο και περισσότερο πάνω στους αιφνίδιους, ακραίους πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής του τόπου, οι αποκαλύψεις για τις προτιμήσεις τους, τις δραστηριότητές τους, τις… αισθηματικές τους κατακτήσεις, αλλά και τη σταθερή προσήλωσή τους στον νεοναζισμό και τα σύμβολά του είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσες και ενίοτε ενδεικτικές της πραγματικής ιδεολογικής και πολιτικής τους ταυτότητας.

Κλείσιμο
Για τον κ. Κασιδιάρη έφτανε μια «άτυχη» στιγμή, μια «απροσεξία» ίσως, οφειλόμενη πιθανόν στο πνεύμα της καλοκαιρινής ραστώνης, για να αποκαλυφθούν ορισμένα από τα… μυστικά του. Ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε μόλις την περασμένη Πέμπτη σε απόμερη παραλία της Ραφήνας να χαριεντίζεται σε χαλαρή διάθεση με την εδώ και τουλάχιστον οκτώ μήνες σύντροφό του και εστεμμένη κατά το παρελθόν Μις Τουρισμός κυρία Ελενα Κωνσταντινίδου - παρέα μάλιστα με τον επίσης βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Παναγιώτη Ηλιόπουλο και την καλλίπυγο συνοδό του.

Κι αν κάποιος περίμενε ότι όντως η συντροφιά του θα ήταν ακόμη η πρώην συνεργάτιδα του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου -ο δεσμός τους αποκαλύφθηκε από τον περασμένο Ιανουάριο-, εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερο σάστισμα είναι το τατουάζ που φέρει ο κ. Κασιδιάρης στον αριστερό του ώμο και δεν είναι άλλο από μια εντυπωσιακή σβάστικα από μαιάνδρους.
Η αποκάλυψη ήρθε να δέσει με τα όσα έγιναν την ίδια ημέρα στην Ολομέλεια της Βουλής με πρωταγωνιστή τον κ. Κασιδιάρη, που φρόντισε να βάλει φωτιά στα… τόπια για μία ακόμη φορά, προκαλώντας την ιστορική συνείδηση της δεξιάς παράταξης, αλλά και δεχόμενος τα πυρά του κ. Γιάννη Δραγασάκη, με τον οποίο η Χρυσή Αυγή είναι σε μόνιμη βεντέτα.

Λίγο πριν πάει για το μπάνιο του ο εκρηκτικός βουλευτής είχε χαρακτηρίσει τον ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Καραμανλή «ψευτο-εθνάρχη», αποδίδοντάς του καίριες ευθύνες για τον «Αττίλα» το 1974, επικαλούμενος τη φράση του ιστορικού ηγέτη της συντηρητικής παράταξης «η Κύπρος κείται μακράν». Νωρίτερα είχε ζητήσει να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η χούντα των συνταγματαρχών δεν έφερε ευθύνες για την κυπριακή τραγωδία. «Λένε ότι φταίει η χούντα. Μην ξεχνάμε ότι οι χουντικοί πέθαναν στη φυλακή. Να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου για να φανεί ποιοι είναι οι πατριώτες και ποιοι οι προδότες».

Οι ρουκέτες αυτές έκαναν καταρχάς τη βουλευτή της Ν.Δ. κυρία Σοφία Βούλτεψη να εκραγεί, θυμίζοντας ότι ο Καραμανλής αντέδρασε βγάζοντας την Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Ο δε κ. Δραγασάκης επέκρινε τη Χρυσή Αυγή για αποπροσανατολιστική τακτική και ότι συμπεριφέρεται ως μακρύ χέρι της πιο σκοτεινής πλευράς του συστήματος.

Τίποτε από αυτά δεν πτόησε και δεν χάλασε τη διάθεση του κ. Κασιδιάρη. Ή ακόμη κι αν συγχύστηκε κάπως, βρήκε αμέσως το φάρμακο της παρηγοριάς στην αγκαλιά της κυρίας Κωνσταντινίδου και στα αυγουστιάτικα νερά της Ραφήνας. Η παρέα των δύο ζευγαριών έφτασε στην περιοχή στις 5 το απόγευμα, με το πολυτελές αυτοκίνητο του κ. Κασιδιάρη και οδηγό τον ίδιο. Προσπέρασε τις δεκάδες οικογένειες και τους λουόμενους στη μεγάλη παραλία της περιοχής και έφτασε στον χωμάτινο δρόμο, που οδηγεί στο γραφικό Πράσινο Λιμανάκι, το οποίο, λόγω του δύσβατου λόφου που μεσολαβεί, δεν δέχεται πολλές επισκέψεις. Προφανώς γι’ αυτό τον λόγο, όμως, επιλέχθηκε από τους δύο βουλευτές και τις συνοδούς τους.


Σβάστικα με μαιάνδρους και ρητό του Ηράκλειτου



Για πρώτη φορά από τότε που εμφανίστηκε στην κεντρική πολιτική σκηνή αποκαλύπτονται τόσο καθαρά τα τατουάζ στα χέρια του κ. Κασιδιάρη. Στον αριστερό του ώμο έχει έναν αγκυλωτό σταυρό φτιαγμένο από μαιάνδρους, όπου στο κέντρο είναι ζωγραφισμένο ένα πρόσωπο, ενώ από κάτω υπάρχει με κεφαλαία η λέξη «ΑΓΧΙΒΑΣΙΗΝ», η οποία είναι χαραγμένη σε σχήμα V. Πρόκειται, κατά τους μελετητές, για το πλέον βαθύ και δυσνόητο ρητό του Εφέσιου φιλοσόφου Ηράκλειτου, το οποίο μας παραδόθηκε μεμονωμένο, δίχως συμφραζόμενα. Σύμφωνα με την ερμηνεία του Διογένη Λαέρτιου, που από κάποιες πηγές θεωρείται η πιο εύστοχη, «αγχιβασίην» είναι «η εγρήγορση του όντος από τη Λήθη προς τον Συμπαντικό Λόγο, εξ ου αντλεί ενέργεια». Σύμφωνα με μια πιο «απλοϊκή» ερμηνεία που επιχειρούν σήμερα ειδικοί, «αγχιβασίην» είναι τα βήματα προς την αγχιστεία. Ο δρόμος του άγχους που διασχίζεται με βήματα προς το ξένο και το οικείο. Βήματα σε μια κατάσταση στην οποία είναι κάποιος βαθιά ξένος και οικείος μαζί, κάτι που συμβαίνει και στην υπνοβασία και την αϋπνία.




Το τατουάζ στο δεξί χέρι απεικονίζει μια νεκροκεφαλή  μέσα σε ένα περίεργο και δυσδιάκριτο πλαίσιο





Τη λέξη «αγχιβασίην» χρησιμοποιεί στον τίτλο ενός διαλόγου του το 1945 ο Γερμανός φιλόσοφος Μάρτιν Χάιντεγκερ, ο οποίος υπήρξε πρύτανης και σύμβουλος σε θέματα παιδείας της ναζιστικής Γερμανίας. Η βαρύτητα του φιλοσοφικού του έργου, αλλά και οι -σύμφωνα με τη γνώμη των επικριτών του- ρατσιστικές του αντιλήψεις επηρέασαν ένα από τα σημαντικότερα φιλοσοφικά ρεύματα της σύγχρονης εποχής, τον υπαρξισμό. Τη λέξη αυτή έδωσε στην ονομασία ενός δίσκου του και το συγκρότημα black metal μουσικής Naer Mataron, στο οποίο μάλιστα τραγουδιστής είναι ένας άλλος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο κ. Γιώργος Γερμενής, γνωστός στο ευρύτερο κοινό ως «Καιάδας».

Τα τατουάζ δεν τελειώνουν εδώ για τον κ. Κασιδιάρη. Στο αριστερό του μπράτσο έχει ένα σε σχέδιο tribal, ενώ στον δεξί ώμο δεσπόζει μια νεκροκεφαλή μέσα σε ένα περίεργο και δυσδιάκριτο πλαίσιο.



Ροζ μαγιό, σορτσάκι των Ειδικών Δυνάμεων  


Η ανάπαυλα των… πολεμιστών της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε με μια βουτιά στη θάλασσα. Η αγαπημένη του κ. Κασιδιάρη, Ελενα, ήταν πιο εντυπωσιακή από ποτέ. Το ροζ στράπλες με τα κρόσσια και το μαύρο μπραζίλιαν μαγιό αναδείκνυαν τα πλούσια προσόντα της 23χρονης ξανθιάς. Ο κ. Κασιδιάρης δίπλα της, αντί για μαγιό, επέλεξε να φορέσει ένα μπλε σκούρο σορτσάκι των λοκατζήδων της Μοίρας Καταδρομών. Εξάλλου έχει υπηρετήσει τη θητεία του στις Ειδικές Δυνάμεις.



Οι μαύρες σαγιονάρες και το τσαντάκι-μπανάνα ολοκλήρωναν την καλοκαιρινή του ενδυμασία. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και η Μις Τουρισμός έστρωσαν πετσέτες, απόλαυσαν το μπάνιο τους, αλλά και τον έρωτά τους, με «παιχνίδια» στην άμμο. Στη διπλανή πετσέτα ρουφούσαν στιγμές ξεγνοιασιάς ο επίσης βουλευτής κ. Ηλιόπουλος και η γοητευτική ξανθιά φίλη του. Λίγο μετά τις 6 τα δύο ζευγάρια αποχώρησαν μαζί από τον γραφικό κόλπο της Ραφήνας. Το απόμερο της παραλίας και η αίσθηση της απομόνωσης κάνει τον κ. Κασιδιάρη κάποια στιγμή ιδιαίτερα εκδηλωτικό με θωπείες σε… ευαίσθητα σημεία του σώματος της συνοδού του.




Ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης γνώρισε την κυρία Ελενα Κωνσταντινίδου στους διαδρόμους της Βουλής τον περασμένο Φεβρουάριο. Η 23χρονη καλλονή εργαζόταν ως επιστημονικός συνεργάτις στο πολιτικό γραφείο του πρώην υφυπουργού Υγείας και νυν βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου, εξαργυρώνοντας το πτυχίο της στις Πολιτικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά και τη φιλία που συνδέει την οικογένειά της με τον συντοπίτη -από την Πιερία- πολιτικό. Σε χρόνο ρεκόρ το φλερτ εξελίχθηκε σε σοβαρή σχέση, αφού το ζευγάρι μένει μαζί στο σπίτι του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, όποτε η Μις Τουρισμός κατεβαίνει στην Αθήνα.



Ερωτικά παιχνίδια στην άμμο για τον κ. Ηλία Κασιδιάρη και τη Μις Τουρισμός κυρία Ελενα Κωνσταντινίδου




Ωστόσο, η σχέση της κυρίας Κωνσταντινίδου με τον κ. Κασιδιάρη θα της στοιχίσει τη δουλειά, όπως αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» στις 16/6. Εναν μήνα πριν, οι φήμες για το φλογερό έρωτά της με τον Χρυσαυγίτη βουλευτή είχαν φτάσει στα αφτιά του προϊσταμένου της κ. Κωνσταντόπουλου, ο οποίος έδωσε αμέσως εντολή να παυθεί από τα καθήκοντά της. Σύμφωνα με πληροφορίες, κλονίστηκε η εμπιστοσύνη του -απαραίτητο συστατικό σε μια επαγγελματική σχέση- προς τη στενή συνεργάτιδά του, καθώς για τον ίδιο τέθηκε θέμα ασυμβίβαστου. «Δεν γίνεται ένα πρόσωπο που βρίσκεται καθημερινά στο γραφείο του και λαμβάνει γνώση περί σοβαρών υποθέσεων, αρχειοθετώντας σημαντικά έγγραφα, να διατηρεί σχέση με έναν πολιτικό του αντίπαλο και ειδικά της Χρυσής Αυγής, με την οποία ιδεολογικά τούς χωρίζει η άβυσσος», είναι η άποψη που εκφράζεται από το περιβάλλον του πρώην υφυπουργού Υγείας.



Το μπάνιο τελείωσε, οι πετσέτες μαζεύτηκαν και τα ζεύγη αναχωρούν


Στις 31/5 ο κ. Κωνσταντόπουλος με έγγραφό του προς το Τμήμα Προσωπικού της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Επιμορφώσεως της Βουλής ανήγγειλε τη διακοπή της εργασιακής του σχέσης με την κυρία Κωνσταντινίδου «έπειτα από άτακτη καταγγελία μου», όπως σημείωνε χαρακτηριστικά. Η 23χρονη ενοχλήθηκε από τον λόγο της απόλυσής της, όμως δεν μετάνιωσε για την επιλογή της. Μάλιστα την ημέρα που καταγγέλθηκε η σύμβασή της η ίδια βρισκόταν στο Γύθειο, συνοδεύοντας τονκ. Κασιδιάρη στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.








Η Μις Τουρισμός

Αν και κέρδισε τα καλλιστεία με μελαχρινή κόμη, σήμερα κυκλοφορεί με ξανθό μαλλί στο πλευρό του κ. Ηλία Κασιδιάρη



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης