Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Δεν πιάσαμε τον στόχο, οι πολίτες μας είπαν «σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο», νέα διαδρομή από σήμερα

Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Δεν πιάσαμε τον στόχο, οι πολίτες μας είπαν «σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο», νέα διαδρομή από σήμερα

Δεν έχει σημασία ότι η διαφορά μας από το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

mitsotakis-euroekloges-xr_2
Το μήνυμα «σας εμπιστευόμαστε, αλλά προσπαθήστε περισσότερο» έστειλαν οι πολίτες στην κυβέρνηση, όπως επισήμανε στην πρώτη του δήλωση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως μάλιστα σημείωσε, η ΝΔ δεν έφτασε τον στόχο που είχε θέσει, παρόλο που επέτυχε τη μεγαλύτερη διαφορά από το δεύτερο κόμμα στην ιστορία των ευρωεκλογών.

Δείτε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού:

Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών
«Ευχαριστώ από καρδιάς όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που μας εμπιστεύτηκαν για άλλη μια φορά» είπε ξεκινώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι «οι ευρωβουλευτές μας θα δώσουν τον καλύτερο εαυτο στην αποστολή που τους περιμένει σε ένα ευρωκοινοβούλιο όπου δυστυχώς η άνοδος της ακροδεξιάς είναι μια πραγματικότητα από την οποία δεν εξαιρείται η πατρίδα μας»

«Δεν θα κρύψω την αλήθεια, το κόμμα δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει, ούτε με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών» συνέχισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος σημείωσε πως «γνωρίζαμε από την αρχή ότι οι εκλογές θα ήταν δύσκολες».

«Παρά και τις δικές μου προσπάθειες έλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για την Ευρώπη και το μέλλον που θέλουμε» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ακούω την φωνή και την εντολή: Σας εμπιστεύομαστε, αλλά προσπαθείστε περισσότερο και αυτό θα κάνουμε για να βαδίσουμε πιο γρήγορα προς την Ευρώπη» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ιστορική αποχή των φετινών ευρωεκλογών στην Ελλάδα.

Αφού παρατήρησε, δε, ότι «στη Γαλλία και τη Γερμανία κυβερνητικά κόμματα υποχώρησαν σημαντικά» στη συνέχεια τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία παραμένει ισχυρή και ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη. Είναι η μοναδική που μπορεί να προσφέρει σταθερότητα».

«Από τώρα οι εκλογές αυτές γίνονται αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027. Από αύριο στεκόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα για μεγαλύτερη δουλειά, για μεγαλύτερη προσπάθεια και λιγότερες αστοχίες. Έχουμε 3 χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές. Όπως η Ελλάδα του 2024 είναι πολύ καλύτερη από το 2019 θα συμβεί το ίδιο και το 2027. Το θέλουμε, το μπορούμε και θα το πετύχουμε» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχώρησε από τα γραφεία της ΝΔ στην οδό Πειραιώς με οπαδούς του κόμματος να τον χειροκροτούν.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1vpnjauz37t)
Κλείσιμο

Ολόκληρη η δήλωση:

«Σήμερα οι πολίτες μίλησαν στις κάλπες, αναδεικνύοντας και πάλι τη Νέα Δημοκρατία καθαρά στην πρώτη θέση. Με ποσοστό, μάλιστα, μεγαλύτερο από το άθροισμα του δεύτερου και του τρίτου κόμματος.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που μας εμπιστεύθηκαν για ακόμα μία φορά.

Οι ευρωβουλευτές μας θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στην αποστολή που τους περιμένει. Σε ένα Ευρωκοινοβούλιο όπου, δυστυχώς, η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί μια πραγματικότητα, από την οποία δεν εξαιρείται ούτε η πατρίδα μας.

Δεν θα κρύψω την αλήθεια: το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο τον οποίο είχαμε θέσει. Ούτε με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως ότι η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών.

Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι αυτή η εκλογή θα ήταν πολύ δύσκολη. Πολίτες που μας στήριξαν το 2023 ήξεραν ότι τώρα δεν εκλέγεται κυβέρνηση και αντιμετώπισαν ίσως διαφορετικά αυτή τη μάχη. Προεκλογικά, επίσης, και παρά τις δικές μου προσπάθειες, έλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης και για τη θέση της πατρίδας μας σε αυτήν.

Ενώ σίγουρα υπήρξαν και πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους, με σημαντικότερο, με κυριότερο, την ακρίβεια.

Σέβομαι αυτή την επιλογή τους, είτε αυτή εκφράστηκε με μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας αποχή, που δυσκολεύει ίσως την εξαγωγή συμπερασμάτων, είτε με επιλογή μικρότερων σχημάτων.

Αλλά κυρίως ακούω τη φωνή τους και την εντολή τους και την ακούω δυνατά: «Σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο». Και αυτό θα κάνουμε, ώστε να βαδίσουμε πιο γρήγορα σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη.

Σημειώνω ότι στις δύο μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, στη Γαλλία και τη Γερμανία, κραταιά κυβερνητικά κόμματα υποχώρησαν δραματικά. Όμως στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη και ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη.

Πενήντα χρόνια από την ίδρυσή της αποτελεί τη μόνη δύναμη στη χώρα που μπορεί να προσφέρει στο πολιτικό σύστημα σταθερότητα σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, κάτι που το οφείλει στα μέλη της, στα στελέχη της, στους φίλους μας. Θέλω να τους ευχαριστήσω ακόμη μία φορά από καρδιάς.

Από τώρα οι εκλογές αυτές γίνονται αφετηρία μίας νέας διαδρομής προς το 2027. Γι’ αυτό από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα, για περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες, για μεγαλύτερη προσπάθεια και για μικρότερες αστοχίες.

Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές. Όπως, λοιπόν, η Ελλάδα του 2024 είναι, πιστεύω, πολύ καλύτερη από εκείνη του 2019, έτσι και η Ελλάδα του 2027 θα είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή. Το θέλουμε, το μπορούμε και θα το καταφέρουμε. Σας ευχαριστώ».Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο από το «ευχαριστώ» των Coldplay στα ελληνικά - Όλα όσα ζήσαμε στην ιστορική συναυλία

Xάος, μακελειό και διαμελισμένα πτώματα στην επιχείρηση διάσωσης των 4 Ισραηλινών ομήρων, λένε Παλαιστίνιοι


Είπα στον καμεραμάν «δεν τραβάς φωτογραφίες, μήπως δούμε κάτι που δεν βλέπουμε με τα μάτια;», λέει ο δήμαρχος της Σύμης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης