Κασσελάκης: «Ο αγώνας μας έχει αρχίσει, ο κόσμος το βλέπει, και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω»

Κασσελάκης: «Ο αγώνας μας έχει αρχίσει, ο κόσμος το βλέπει, και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω»

Θέλουμε ένα κράτος, μια κοινωνία, με ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς αστερίσκους, για να υπάρχει ισότητα στην Ελλάδα, είπε σε συγκέντρωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

kasselakis-hrakleio-arthrou
Κοντά στους πολίτες του Ηρακλείου κατά την εν εξελίξει περιοδεία του στην Κρήτη, βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε εισαγωγικά ότι η αποδοχή του κόσμου είναι «το μόνο το οποίο με εμπνέει και το οποίο μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε», και γι’ αυτό «δεν θα σας προδώσω ποτέ», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τους πολίτες του Ηρακλείου (3)


Κλείσιμο
Και εξήγησε: «Και τι σημαίνει δεν προδίδω; Σημαίνει ότι θα συνεχίσω να ακούω τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, τη βάση του κόμματος, η οποία δουλεύει μέρα νύχτα, αγκαλιάζει τόσο νέο κόσμο και βλέπετε τι γίνεται: η λάσπη της προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας, μετά από τόση προσπάθεια, αδυνατεί να προσάψει σε μένα κατηγορίες, επιχειρώντας δολοφονία χαρακτήρα, όπως προσπάθησαν να κάνουν και στον Αλέξη Τσίπρα, και ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τα πάνω του».

Αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής, ο κ. Κασσελάκης τόνισε στη συνέχεια ότι «ο λαός δεν είναι πρόβατα στο μαντρί, σαν τους 157 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που χειροκροτούσαν ξεδιάντροπα τον Κώστα Αχ. Καραμανλή όταν εκείνος έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό ότι δεν υπήρχαν προειδοποιήσεις για το έγκλημα των Τεμπών».

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τους πολίτες του Ηρακλείου

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τους πολίτες του Ηρακλείου (2)


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφερόμενος και την πρόσφατη καταδίκη της Ελλάδας για την κατάσταση του κράτους δικαίου από το Ευρωκοινοβούλιο, έθεσε στη συνέχεια το ερώτημα:

«Για πόσους από εσάς είναι η δικαιοσύνη το τελευταίο αποκούμπι σας; Για πόσους; Ξέρετε ότι είμαστε μια χώρα η οποία είναι δεύτερη από τον πάτο στην Ευρώπη σε αγοραστική δύναμη; Ξέρετε ότι είμαστε μια χώρα η οποία είναι δεύτερη από την οροφή, από ψηλά, στους έμμεσους φόρους; Πάνω από εμάς εκεί είναι η Σουηδία, κάτω από εμάς στην αγοραστική δύναμη είναι η Βουλγαρία».

Ο Στέφανος Κασσελάκης έστρεψε τα βέλη του και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη που μιλά για «ρεαλιστική κυβερνητική πρόταση και σταθερότητα», όταν «η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στην Ευρώπη σε ιδιωτικές επενδύσεις ως μέρος της οικονομίας». «Αν αυτό είναι σταθερότητα, να μας λείπει το βύσσινο», είπε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Υπάρχει άλλη λύση. Και η άλλη λύση είναι:

- Ανοιχτές αγορές,

- Εργασιακά δικαιώματα,

- Κοινωνικό κράτος, με ποιοτική δημόσια παιδεία και δημόσια υγεία

- Κράτος πρόνοιας, το οποίο σημαίνει ότι δεν αφήνουμε τους συνανθρώπους μας στα πρόθυρα του αποκλεισμού, τις ευπαθείς ομάδες, τους συνανθρώπους μας με αναπηρία, μόνους τους. Τους βοηθάμε».

«Θέλουμε ένα κράτος, μια κοινωνία, με ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς αστερίσκους, για να υπάρχει ισότητα στην Ελλάδα, όχι μόνο για κάθε πολίτη, αλλά ισότητα στην ευκαιρία: ένα παιδί το οποίο γεννιέται εδώ στην Κρήτη να έχει παρόμοιες ευκαιρίες με όποια και όποιον γεννιέται στην Αθήνα», σημείωσε και συνεχίζοντας την εξειδίκευση των προτάσεών του τόνισε:

-«Θέλουμε μια χώρα με εγκρατή εξωτερική πολιτική, η οποία ναι μεν ανήκει στη Δύση, αλλά δεν μπλέκει σε περιπέτειες της Αμερικής χωρίς έλεγχο και χωρίς λογοδοσία στον Έλληνα πολίτη.

- Θέλουμε μια χώρα με ασφάλεια. Η εγκληματικότητα στη χώρα μας έχει ξεφύγει. Η ελληνική αστυνομία δομικά χρειάζεται ανασυγκρότηση. Και παρουσίασα προχθές στα Χανιά ξεκάθαρες προτάσεις για το πώς θα αρχίσει αυτή η ανασυγκρότηση. Με πρώτη απ’ όλες, η ηγεσία της αστυνομίας να αποφασίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Να μπορεί να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ πολίτη και αστυνομίας.

- Χρειαζόμαστε μια χώρα με αμυντική ασφάλεια. Και το λέω ξεκάθαρα: ναι, κανείς δεν θέλει να δαπανάμε χρήματα σε εξοπλιστικά. Αλλά βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε, σπατάλη με εμάς δεν θα υπάρξει, όπως έχει υπάρξει σπατάλη στις αμυντικές δαπάνες με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη είναι αδιαπραγμάτευτη για εμάς. Και όποιος αμφιβάλλει γι’ αυτό, ας δει τη θητεία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό Αμύνης τον Ευάγγελο Αποστολάκη, που με τιμά σήμερα με την παρουσία του εδώ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τους πολίτες του Ηρακλείου (4)


«Μια πράσινη, δίκαιη, κοινωνική Ευρώπη»

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε ότι «είναι σημαντικές εκλογές. Όχι επειδή είναι μια αντικειμενική δημοσκόπηση, που είναι, αλλά επειδή η Ευρώπη είναι σημαντική για τις ζωές μας. Οι ευρωπαϊκές οδηγίες και οι κανονισμοί επηρεάζουν τους νόμους στην Ελλάδα. Και πρέπει εμείς να πούμε το μήνυμά μας στην κοινωνία. Να διαμηνύσουμε ότι επιλέγουμε μια πράσινη, δίκαιη, κοινωνική Ευρώπη».

«Πρώτ’ απ’ όλα», πρόσθεσε, «δεν πρέπει η Ευρώπη να έχει αυτή την τυφλή λιτότητα που μας αναγκάζει να έχουμε η Γερμανία και άλλες χώρες του Βορρά», και έθεσε το ερώτημα: «Για ποιο λόγο συμφώνησε η κυβέρνηση σε 2,5% πρωτογενές πλεόνασμα, χωρίς διαπραγμάτευση, σε μια περίοδο που το χρέος της χώρας μειώνεται, και λόγω πληθωρισμού, όταν φτωχοποιείται ο Έλληνας πολίτης, με το 40% της δαπάνης του να πηγαίνει για την υγεία του, από την τσέπη του, πέρα και πάνω από τους φόρους που πληρώνει; »

«Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που να είναι κοινωνική όσον αφορά τη δημοσιονομική της πολιτική», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, «και μέσα σ’ αυτό, να δημιουργήσει και τα κονδύλια, και τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία, για την κλιματική προσαρμογή. Το βλέπετε ότι στην Ελλάδα πληρώνουμε πολύ μεγάλο τίμημα για την κλιματική προσαρμογή, εν μέρει επειδή οι τοπικοί άρχοντες δεν έχουν επιτελέσει το έργο τους σωστά. Δεν χτίζουν αντιπλημμυρικά με τα 500 εκατομμύρια ευρώ που παίρνουν, και αντ’ αυτού η νέα γενιά θα πληρώσει, και αναφέρομαι στη Θεσσαλία, τα 3 δισ. που έχουμε ζημιωθεί».

«Αλλά, όπως βλέπετε και με την πυρκαγιά στο Λασίθι, η κλιματική αλλαγή είναι υπαρκτή. Και χρειαζόμαστε μια πολιτική προστασία η οποία θα δουλεύει, θα αποδίδει για τον Έλληνα πολίτη. Η Ευρώπη έχει λόγο να παίξει σε αυτό», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τόνισε ότι χρειαζόμαστε «μια πράσινη μετάβαση η οποία δεν θα τιμωρεί τις κοινωνίες. Εδώ στην Κρήτη, στο βωμό της πράσινης μετάβασης, χωρίς συναίνεση των τοπικών κοινωνιών, υπάρχει ένα σχέδιο ώστε λίγες οικογένειες να πιστωθούν τα υπέρογκα κέρδη από τις ανεμογεννήτριες που θα γεμίσουν το νησί μας. Πρέπει να υπάρξει επιτέλους συμμετοχή της κοινωνίας, και ευαισθητοποίηση του κράτους για τον πολίτη σε αυτή την πράσινη μετάβαση. Και η Ευρώπη έχει ρόλο να παίξει σ’ αυτό».

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τους πολίτες του Ηρακλείου (5)


«Οι ευρωεκλογές αυτές είναι σημαντικές επειδή θα καθορίσουν την προοπτική για μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη», είπε ο κ. Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Γνωρίζω ότι σ’ αυτόν εδώ τον τόπο το ΠΑΣΟΚ έχει βαθιές ρίζες. Και το σέβομαι απόλυτα. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια η οποία είχε πιστέψει τότε στον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Όντως έγιναν μεγάλες αλλαγές τη δεκαετία του ’80. Έκτοτε, έχουν αλλάξει οι συνθήκες, έκτοτε χρεοκόπησε η χώρα, με ευθύνη και του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Πέντε χρόνια μνημονίων με ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, πριν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, άφησαν τη χώρα με μηδέν ευρώ στα ταμεία της χώρας. Τα πέντε χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ άφησαν 37 δισεκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της χώρας».

«Με σεβασμό στη δημοκρατική ιστορία αυτού του τόπου, ζητώ τη στήριξή σας στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για να γίνει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη του τόπου μας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και σε μια αιχμηρή αναφορά του στα τεράστια δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τόνισε:

«Το κόμμα μας δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες, όταν οι άλλοι έχουν μια ρύθμιση χρέους που βλέπει μισό δισ. να μεγαλώνει επ’ άπειρον, και πληρώνουν επικοινωνιακούς συμβούλους για να χειραγωγούν τον Έλληνα πολίτη».

«Τιμάμε τους θεσμούς, εμπιστευόμαστε την κοινωνία»

«Εμείς με καθαρότητα σας λέμε ότι θα τιμήσουμε τους θεσμούς, εμπιστευόμαστε την κοινωνία, και γι’ αυτό έχουμε ανοίξει το εθνικό μας ψηφοδέλτιο σε σας, στους φίλους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε εσείς, κι όχι η κλίκα του προέδρου, να αποφασίσετε ποιον επιθυμείτε να εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιό μας για τις ευρωεκλογές», πρόσθεσε καταληκτικά ο Στ. Κασσελάκης και τόνισε:

«Είμαι σίγουρος ότι οι πόρτες που θα χτυπήσετε, οι πόρτες που θα χτυπήσουν οι υποψήφιοί μας από εδώ και πέρα, θα αποδώσουν. Θέλω να φύγετε από εδώ με χαμόγελο. Γιατί ο αγώνας μας έχει αρχίσει, ο κόσμος το βλέπει, και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Να ‘στε καλά, θα πάμε καλά, έχουμε μήνυμα, έχουμε κίνημα!».Ειδήσεις σήμερα:

71 πυρκαγιές σε 12 ώρες - Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία σε έξι περιοχές λόγω των ισχυρών ανέμων

Συνέδριο ΝΔ: Τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας σε έκθεση στο Ζάππειο - Δείτε φωτογραφίες

Αλεξανδρούπολη: «Δωμάτιο αποσυμπίεσης της έντασης» χαρακτήρισε το αποθηκάκι που έκλεινε τα παιδιά η παιδαγωγός
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης