Σωσίβιο στα think tanks ψάχνει ο Κασσελάκης μετά τα τρακτέρ και τις κόντρες με Παππά και Πολάκη

Σωσίβιο στα think tanks ψάχνει ο Κασσελάκης μετά τα τρακτέρ και τις κόντρες με Παππά και Πολάκη

Να αναθερμάνει το ηγετικό προφίλ του προσπάθησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο στη Δυτική Μακεδονία - Τι είπε για τις φωτογραφίες πάνω στα τρακτέρ

kasselakis_trakter_xr_2
Σκηνικό αντεπίθεσης σε όλα τα μέτωπα στήνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης μετά την ηχηρή διαφοροποίηση κορυφαίων στελεχών του κόμματος, όπως ο Νίκος Παππάς, αλλά και την εσωστρέφεια που προκάλεσε η κόντρα του με τον Παύλο Πολάκη στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, επιχειρώντας να φρενάρει την εσωκομματική κριτική.

Μήνυμα στα… εμπόδια

Από την Κοζάνη, κλείνοντας τις εργασίες του 1ου Περιφερειακού Συνεδρίου, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε πως «δε θα προδώσω ποτέ τον κόσμο και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος σταθεί απέναντι σε μια πορεία από την κοινωνία για την κοινωνία, θα βρει πολύ κόσμο απέναντί του», απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς, στο εσωτερικό του κόμματος. Σε ένα Σαββατοκύριακο, το οποίο ξεκίνησε με την επίσκεψή του στην κλαδική έκθεση Agrotica, τις επαφές με εκπροσώπους των μπλόκων από όλη τη χώρα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τις συνομιλίες με αγρότες στην Κουλούρα πάνω στο τρακτέρ, ο κ. Κασσελάκης επιχείρησε να αναθερμάνει το ηγετικό προφίλ του, ακολουθώντας τη «συνταγή» του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα, στη σκιά των δημοσκοπήσεων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισκέφθηκε τις κομματικές οργανώσεις στην Καστοριά, ενώ συνομίλησε με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη δυτική Μακεδονία, στη διάρκεια του χθεσινού 1ου Περιφερειακού Συνεδρίου στην Κοζάνη, τονώνοντας τους δεσμούς του με την κομματική βάση, ενόψει του κρίσιμου 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στις 23-25 Φεβρουαρίου.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «εθνικό στοίχημα» την ενίσχυση της περιφέρειας, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού που απεύθυνε στην έναρξη του περιφερειακού συνεδρίου στη Δυτική Μακεδονία, σημειώνοντας πως «έχει έρθει η στιγμή που ένα παιδί που γεννιέται εδώ πρέπει να μπορεί να μεγαλώσει εδώ, να διαπρέψει εδώ, να αισθανθεί ισότιμος συμπολίτης εδώ, να μη γίνει ούτε απόδημος, ούτε εγχώριος μετανάστης» .

Κλείσιμο
Για την Κουμουνδούρου, άλλωστε, οι εργασίες του περιφερειακού συνεδρίου στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, προσδίδοντας ένα πανηγυρικό κλίμα, καθώς συμμετείχαν σε αυτό τόσο οι τοπικές Αρχές, όσο και οι φορείς της Δυτικής Μακεδονίας, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. Συγκεκριμένα, παρόντες ήταν και οι 13 δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Αμανατίδης, οι οποίοι είχαν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, μεταφέροντάς του τα προβλήματα της περιοχής, όπως η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των υπηρεσιών.

Ενέσεις εξωστρέφειας

Ταυτόχρονα με τις εργασίες του 1ου Περιφερειακού Συνεδρίου, ο κ. Κασσελάκης, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πραγματοποίησαν συναντήσεις με αντιπολίτευσης είχαν μπαράζ συναντήσεων με συνδικαλιστές του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, τους προέδρους των επιμελητηρίων, αυτοδιοικητικά στελέχη τη Δυτικής Μακεδονίας, Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και φορείς, Εμπορικούς συλλόγους, αλλά και με την Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Βολές στην ΝΔ

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τοποθέτησε το συνέδριο ως το πρώτο βήμα σε ένα μακρόπνοο και εμπεριστατωμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας την ίδια στιγμή δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για εγκατάλειψη της περιοχής. Όπως είπε, «η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι ξεχασμένη, μαραζωμένη, δεν ενδιαφέρει το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι η πρώτη περιφέρεια σε ανεργία. Εδώ οφείλει να ξεκινήσει η αποκέντρωση, η ανάταξη της χώρας. Είναι δίκαιο και ηθική μας υποχρέωση», για να προσθέσει πως «εμείς θέλουμε να χτίσουμε, δεν θα γκρεμίσουμε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να γκρεμίσει με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση της περιοχής, όπως ανακοίνωσε από το βήμα του ΟΗΕ».

«Ειρωνεία» για τη φωτογραφία

Από το βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε και στη φωτογραφία του από την Κουλούρα Ημαθίας, όπου απαθανατίστηκε να κάθεται πάνω στο τρακτέρ, λέγοντας πως «η Νέα Δημοκρατία δεν μπορούσε να συγκρατήσει την ειρωνεία της για τη χθεσινή μου φωτογραφία πάνω σε τρακτέρ στο πρώτο από τα τρία μπλόκα που επισκέφθηκα». Επιπλέον, εγκάλεσε την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, υποστηρίζοντας ότι «έχουμε γίνει η χώρα που δεν σπουδάζει τα παιδιά της». Στην κατεύθυνση αυτή, «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έρθει Ivy League πανεπιστήμιο, με αυτό που πάει να κάνει η ΝΔ σας λένε ψέματα» ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, συμπληρώνοντας πως «αντί να μιλάει η κυβέρνηση για το υποτιθέμενο Harvard που θα έρθει, ας ανοίξει τα ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών που ήταν απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση δεν τα έχει ανοίξει».

kasselakis_trakter_maketa
kasselakis_trakter_arthrou


Στο ίδιο μοτίβο, τη σκυτάλη αναμένεται να λάβει από τη σκυτάλη το επόμενο Σαββατοκύριακο το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη Θεσσαλία, ενώ οι εργασίες χθες ολοκληρώθηκαν με την μουσική επιμέλεια της Βουλευτή, Καλλιόπης Βέττα, που τραγούδησε το «Φεγγάρι μάγια μου 'κανες» του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και ένα ακόμη τραγούδι, ρίχνοντας αυλαία στη διοργάνωση.

Ες αύριον τα think tanks

Πέρα από την κοινωνική και κομματική συσπείρωση, στην οποία απέβλεπε κατά κύριο λόγο το 1ο Περιφερειακό Συνέδριο, κομβικό ρόλο στη διεξαγωγή του διαδραμάτισαν στελέχη της νέας γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως ο Άγγελος Τόλκας, πρώην Υφυπουργός του Γιώργου Παπανδρέου και στέλεχος του κόμματος επί Αλέξη Τσίπρα, ενώ η Κουμουνδούρου ετοιμάζεται να παρουσιάσει αύριο μια νέα φουρνιά προσώπων, με επίκεντρο τα 29 think tanks που έχει οργανώσει.

Την αρχή θα κάνουν οι δεξαμενές σκέψεις για την Παιδεία, την έρευνα και την καινοτομία, μετά την ανοιχτή πρόσκληση του απηύθυνε ψηφιακά ο Στέφανος Κασσελάκης, αναζητώντας νέο επιστημονικό δυναμικό προς «αιμοδοσία» του κομματικού μηχανισμού.

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός 56χρονος οδηγός μοτοσικλέτας σε τροχαίο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης

Άγριος θάνατος για 68χρονη στην Αγγλία: Την κατασπάραξαν σκυλιά μπροστά στον εγγονό της - «Θα κάνω ό,τι θέλω» έλεγε ο ιδιοκτήτης τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης