Ιλχάν Αχμέτ: «Ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή οφείλει να σέβεται και τη χώρα που βρίσκεται και το πρωτόκολλο»

Ιλχάν Αχμέτ: «Ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή οφείλει να σέβεται και τη χώρα που βρίσκεται και το πρωτόκολλο»

Ο μειονοτικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχολίασε την απρεπή συμπεριφορά του Τούρκου πρόξενου στην Κομοτηνή, κατά την επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου – Αποχώρησε επειδή τον έβαλαν να καθίσει δίπλα στους νόμιμους μουφτήδες

sakellaropoulou_ilxan_ounal
«Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα και κάθε πρόξενος οφείλει να σέβεται και τη χώρα που βρίσκεται και το πρωτόκολλο» σχολίασε ο μειονοτικός βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ, την απρεπή συμπεριφορά του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή Αϊκούτ Ουνάλ, κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην περιοχή.

Ο Τούρκος πρόξενος αποχώρησε από το επίσημο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν της ΠτΔ το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής μετά την αναγόρευση της σε επίτιμη διδάκτορα την περασμένη Τετάρτη, επειδή ορίστηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους νόμιμους Τοποτηρητές Μουφτήδες της Θράκης.

Ζήτησε να του αλλάξουν θέση και αποχώρησε όταν του απέρριψαν το αίτημα

Όπως είθισται οι θέσεις των επίσημων στα επίσημα γεύματα καθορίζονται από το πρωτόκολλο και την Προεδρία της Δημοκρατίας και βάσει αυτού ορίστηκε που θα καθίσει και ο Τούρκος διπλωμάτης που προσεκλήθη στο γεύμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φωνή της Ροδόπης» ο Τούρκος πρόξενος έφτασε στο σημείο να απαιτήσει να του αλλάξουν θέση. Η απαίτηση του φυσικά δεν έγινε δεκτή με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από το επίσημο γεύμα, επιδεικνύοντας απρέπεια και έλλειψη σεβασμού απέναντι στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


«Αυτές οι συμπεριφορές δεν βοηθάνε καθόλου την προσπάθεια για καλύτερες σχέσεις»


Κλείσιμο
Μιλώντας στην ΔΕΛΤΑ τηλεόραση ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ, που αποτελεί «κόκκινο» πανί για το τουρκικό προξενείο και τους φανατικούς τουρκόφρονες της μειονότητας, καυτηρίασε την συμπεριφορά του κ.Ουνάλ, επισημαίνοντας με νόημα : «Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα και κάθε Πρόξενος οφείλει να σέβεται και τη χώρα που βρίσκεται και το πρωτόκολλο. Πριν από δύο χρόνια όταν είχε έρθει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, είχαμε πάλι το ίδιο συμβάν. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ορίστηκε να καθίσει εκεί. Κι εγώ για παράδειγμα που ήμουν στο γεύμα, βρέθηκα στο ίδιο τραπέζι με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουμε και τις καλύτερες σχέσεις αλλά καθίσαμε. Επειδή του υπόδειξαν να κάτσει στο τραπέζι που ήταν οι Μουφτήδες αντέδρασε, όπως είχε αντιδράσει και ο προκάτοχος του Μουράτ Ομέρογλου, και αποχώρησε επειδή δεν έγινε το δικό του».

Επίσης ανέφερε ότι : «Αυτές οι συμπεριφορές δεν βοηθάνε καθόλου την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του Ερντογάν, που όπως φαίνεται προσπαθούν να πιάσουν το νήμα των καλύτερων σχέσεων και να βελτιώσουν το κλίμα. Η συμπεριφορά του σχολιάστηκε αρνητικά και αυτό νομίζω δεν είναι καλό για την τουρκική εξωτερική πολιτική».





Ειδήσεις σήμερα:

Απολογείται η Βατίδου για το επεισόδιο στη Γλυφάδα - «Παραλίγο να μας σκοτώσει» λένε οι αναβάτες της μηχανής

Συναγερμός στη Ισλανδία για το ηφαίστειο Fagradalsfjal - Φόβοι για έκρηξη τις επόμενες ώρες

Η επόμενη ημέρα της διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ: Η έξοδος της «Ομπρέλας», η σειρά της Έφης και στο βάθος οι «προεδρικοί»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης