Σπαρτιάτες: «Κωλοτούμπα» προέδρου και βουλευτών - Επέστρεψαν στα έδρανα της Βουλής

Σπαρτιάτες: «Κωλοτούμπα» προέδρου και βουλευτών - Επέστρεψαν στα έδρανα της Βουλής

Σαν... καλοί μαθητές οι αντάρτες βουλευτές επέστρεψαν στα έδρανα του κόμματος στη Βουλή

spartiates_05092023
Ερωτήματα και προβληματισμό, αν όχι θυμηδία, προκαλεί η ξαφνική κυβίστηση των βουλευτών των Σπαρτιατών, αλλά και του Βασίλη Στίγκα, οι οποίοι επέλεξαν -λίγα 24ώρα μετά την πρωτοφανή ανταλλαγή αντεγκλήσεων, που έφτασε ακόμα και στην αποστολή εξωδίκου- να αλλάξουν στάση και να προχωρήσουν σε μια αμοιβαία υποχώρηση.

Μετά την κοινή δήλωση τους, με την οποία στηρίζουν τον Βασίλη Στίγκα, οι βουλευτές επέστρεψαν στα βουλευτικά τους έδρανα, προσπαθώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.

Χθες το βράδυ ο Βασίλης Στίγκας, αιφνιδίως, έκανε γνωστό ότι εφόσον δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις οι διαγραφέντες βουλευτές… επιστρέφουν. Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και ο βουλευτής Γιώργος Μανούσος ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε το Σάββατο. Ο Κωνσταντίνος Φλώρος, για την ώρα, υποστηρίζει ότι θέλει να το σκεφτεί λίγο ακόμα επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Ωστόσο, και εκείνος υπέγραψε την κοινή δήλωση των βουλευτών.

Σε αυτά τα πρωτόγνωρα κοινοβουλευτικά φαινόμενα, αναφέρθηκαν εκπρόσωποι των κομμάτων. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, από το βήμα της βουλής ανέφερε ότι του κάνει μεγάλη εντύπωση ότι σε μια εβδομάδα ήρθαν διαγραφές αλλά και ανεξαρτητοποιήσεις σε ένα κόμμα μετά από καταγγελίες του ίδιου του προέδρου του κόμματος. «Ο Ηλίας Κασιδιάρης, όχι μόνο ασκεί επιρροή, αλλά ελέγχει την κοινοβουλευτική ομάδα» τόνισε ο κ. Πλεύρης, προσθέτοντας με νόημα ότι όλα ξεχάστηκαν μετά την κλήση από την εισαγγελία.

Είχε προηγηθεί νωρίς το μεσημέρι η τοποθέτηση του Μιχάλη Κατρίνη ο οποίος δήλωσε από το βήμα της βουλής πώς: «Έχουμε πλέον ξεκάθαρα ενδείξεις, αλλά και ομολογίες, για την πραγματική ηγεσία αυτού του κόμματος, που παραπέμπει στον προφυλακισμένο Κασιδιάρη. Ένα ερώτημα έχω να απευθύνω μόνο στην κυβέρνηση: Θα εφαρμόσει επιτέλους το νόμο; Θα συνεχίσει η Ελληνική Πολιτεία να χρηματοδοτεί ένα κόμμα που καθοδηγείται από έναν καταδικασμένο και έγκλειστο αρχηγό ή θα εφαρμόσει τη νομολογία του ΣτΕ;».

Η δήλωση του κ. Κατρίνη, προκάλεσε την αντίδραση του Στίγκα, ο οποίος επιτέθηκε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ. Αναρωτήθηκε «εάν ο κ. Κατρίνης είναι δικαστής ή εισαγγελέας» και πρόσθεσε «υπάρχει καμία απόφαση; Τι έχει στα χέρια του και μιλάει έτσι».

Κλείσιμο
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης απάντησε στον πρόεδρο των Σπαρτιατών υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του ίδιου εντός της ολομέλειας περί Greek Mafia και κυκλωμάτων που επηρεάζουν ή διαμορφώνουν απόψεις.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, στην δική του παρέμβαση είπε, μεταξύ άλλων, ότι το ΚΚΕ «πρωτοστατεί στη μάχη να τσακιστούν κάθε είδους φασιστικά και ναζιστικά μορφώματα και συνδυασμοί, τα οποία δεν είναι αντισυστημικά κόμματα αλλά τα μαντρόσκυλα του συστήματος, που τα αξιοποιεί το σύστημα κατά το δοκούν».

«Αυτό επιβεβαιώνεται από τον καταδικασμένο Κασιδιάρη που εξακολουθεί να αξιοποιεί παράθυρα και δυνατότητες αυτών των νόμων για να εντείνει την δηλητηριώδη παρέμβασή του. Επιβεβαιώνεται από την περίπτωση του ναζιστικού μορφώματος των «Σπαρτιατών» και όσα βλέπουμε να γίνονται», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «Daniel»: Απίστευτες εικόνες - Γέφυρα καταστρέφεται μέσα σε δευτερόλεπτα από τα ορμητικά νερά

Βασίλης Στίγκας: Στηρίζει Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθήνας, επιμένει στα περί «Μαφίας» ο αρχηγός των «Σπαρτιατών»

Burning Man: Βίντεο καταγράφει τη «μαζική έξοδο» των επισκεπτών του φεστιβάλ που «πνίγηκε» στη λάσπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης