Ματαιώνονται οι επισκέψεις Μητσοτάκη σε Ρώμη και Κάιρο λόγω των πυρκαγιών

Ματαιώνονται οι επισκέψεις Μητσοτάκη σε Ρώμη και Κάιρο λόγω των πυρκαγιών

Ο πρωθυπουργός επρόκειτο να μεταβεί την Κυριακή στην Ιταλία προσκεκλημένος της Τζόρτζιας Μελόνι προκειμένου να συμμετάσχει σε διεθνή διάσκεψη για το μεταναστευτικό - Πήγε ξανά στο Συντονιστικό

5934222
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ματαιώνει το ταξίδι του στη Ρώμη λόγω των πυρκαγιών.

Ο πρωθυπουργός επρόκειτο να μεταβεί τη τη Δευτέρα στην Ιταλία προσκεκλημένος της Ιταλίδας ομολόγου του Τζόρτζιας Μελόνι προκειμένου να συμμετάσχει σε διεθνή διάσκεψη για το μεταναστευτικό. Ωστόσο τα ανεξέλεγκτα μέτωπα στις πυρκαγιές και το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα ανάγκασαν τον πρωθυπουργό να ματαιώσει την επίσκεψή του στη γειτονική χώρα. 

Πληροφορίες του protothema.gr, αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάλλει και την προγραμματισμένη επίσκεψή που θα πραγματοποιούσε την Τρίτη στην Αίγυπτο. 

Η ανακοίνωση που ξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) της Πολιτικής Προστασίας.

Ενημερώθηκε από τον Αρχηγό και τους επιτελείς του Πυροσβεστικου Σώματος, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης στα μέτωπα των πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, κυρίως στη Δυτική Αττική.

Με δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ακραία υψηλές θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, γεγονός που δημιουργεί συνθήκες για νέες πυρκαγιές ή αναζωπυρώσεις στις ήδη υπάρχουσες, ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε επικοινωνία με ομολόγους του προκειμένου να εξασφαλιστεί βοήθεια τόσο σε ενάεριες όσο και σε επίγειες δυνάμεις που θα συνδράμουν το έργο των πυροσβεστών που βρίσκονται ήδη στο πεδίο υπό αντίξοες συνθήκες από την περασμένη Δευτέρα.

Η αυριανή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καλαμάτα μετατίθεται για το επόμενο διάστημα ενώ ο Πρωθυπουργός δεν θα παραστεί την Κυριακή στη Διεθνή Διάσκεψη για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη.

Ειδήσεις σήμερα:

Καύσωνας: Μέχρι και 45°C θα φτάσει η θερμοκρασία στο νέο κύμα - Το νέο δελτίο της ΕΜΥ

Νότης Σφακιανάκης: Δεν πήγε στην κηδεία του μαέστρου του, Μανώλη Σουβατζή, αλλά έστειλε στεφάνι - Φωτογραφίες

Άγιος Παντελεήμονας: Ο Μπαγκλαντεσιανός με αίματα λίγη ώρα μετά τη δολοφονία της τρανς - Βίντεο ντοκουμέντο




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης