Εκλογές 2023: Στο 31,52% η συμμετοχή έως τις 14:00 - Στις 19:00 κλείνουν οι κάλπες (βίντεο και φωτογραφίες)

Η πρώτη ενημέρωση αφορά στο 80% περίπου των τμημάτων - Στις 19:00 κλείνουν οι κάλπες - Στις 20:30 η πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα των εκλογών - Βίντεο και φωτογραφίες

ekloges-paravan

Ομαλά εξελίσσεται από τις επτά το πρωί της Κυριακής η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα με τις κάλπες να κλείνουν στις επτά το απόγευμα. Λίγο μετά τις 14:00, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης ενημέρωσε πως η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές ανέρχεται στο 31,52%.

Σύμφωνα με την ενημέρωση μέχρι τώρα στις εκλογές έχει ψηφίσει το 31,52% των εγγεγραμμένων σε 16.520 εκλογικά τμήματα. «Αποφασίσαμε να δώσουμε μία και καλή τη δεύτερη ανακοίνωση, όπου σε αυτή συμμετέχουν περίπου το 80% των εκλογικών τμημάτων» ανέφερε ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών. Την ίδια ώρα σύμφωνα με τις πληροφορίες η επόμενη ενημέρωση αναμένεται περί τις 17:00.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csrwq6xs2o6h)

Τα πρώτα λεπτά αμέσως μετα το κλείσιμο της καλπης, στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής, θα καταχωρηθούν τα πρώτα αποτελέσματα από 200 μικρά εκλογικά τμήματα ενώ περίπου στις 19:30 θα ξεκινήσει η μαζική αποστολή αποτελεσμάτων απο τα εκλογικά τμήματα προς το κεντρικό συστημα του ΥΠΕΣ.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Singular Logic, περίπου στις 20:30 το βράδυ θα γίνει η πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και εως τις 10 η εκτίμηση θα επικαιροποιηθει καθως θα εχει ενσωματωθεί μεγαλύτερο ποσοστο ψήφων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο κ. Σταυριανουδάκης, είπε πως πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, θα γίνουν γνωστές και οι σταυροδοσίες των βουλευτών. 

Η μείωση των χρόνων για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην πλήρη κάλυψη ολων των εκλογικων τμημάτων με ταμπλετ που θα προμηθευτούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ωστε να καταχωρουν αμεσα τα αποτελέσματα, πρωτα των συνδυασμών και στη συνέχεια των υποψηφίων βουλευτών.

Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Στο μεταξύ η πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν όλοι ασκήσει το εκλογικό τους δικαιώματο μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

«Η συμμετοχή η καλύτερη επιβεβαίωση για τη Δημοκρατία», δήλωσε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι  «θα ξημερώσει μία ακόμη καλύτερη μέρα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Κυψέλη όπου ψήφισε
τόνισε ότι «η αλλαγή είναι σήμερα στα χέρια του λαού μας». Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στο Αρκαλοχώρι και επεσήμανε ότι «ήρθε η ώρα του κυρίαρχου λαού».

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος ψήφισε στη Λαμία «ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα, τον καλούμε να ψηφίσει ΚΚΕ».  Τέλος ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης από το Πέραμα όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα κάλεσε τους πολίτες να μην απέχουν ενώ τους προέτρεψε να ψηφίσουν ακόμη και «λευκό».

Κατερίνα Σακελλαροπούλου - «Η συμμετοχή η καλύτερη επιβεβαίωση για τη Δημοκρατία»

Το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε στο 104ο εκλογικό τμήμα, στο 44o δημοτικό σχολείο Αθηνών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η συμμετοχή θα είναι η καλυτερη επιβεβαίωση για τη Δημοκρατία» ήταν το μήνυμα που έστειλε λίγο αφότου ψήφισε.

Μητσοτάκης: «Θα ξημερώσει μία ακόμη καλύτερη μέρα» - Ψήφισε με τα παιδιά του στην Κηφισιά

Την σιγουριά του πως αύριο θα ξημερώσει μία καλύτερη ημέρα εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κηφισιά, όπου και βρέθηκε μαζί με τον εορτάζοντα γιο του Κωνσταντίνο και την κόρη του Δάφνη οι οποίοι και ψήφισαν για τις εκλογές.

Εκλογές 2023: Ψήφισε στην Κηφισιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης (3)

Ο πρωθυπουργός εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους ευχήθηκε χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζοντες και όπως είπε «Κατ’ αρχάς χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες, στις Κωνσταντίνες, στους Κωνσταντίνους, στις Ελένες.

Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας. Ψηφίζουμε για ψηλότερους μισθούς, ψηφίζουμε για περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Ψηφίζουμε για ένα πιο αποτελεσματικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, για μία κοινωνία με λιγότερες ανισότητες, για μία πατρίδα πιο ισχυρή, με σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη, με προστατευμένα σύνορα.

Οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Σήμερα, η ευθύνη για τη διακυβέρνηση του τόπου περνά σε εσάς, στους πολίτες, αλλά είμαι απολύτως σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει μία ακόμα καλύτερη ημέρα για την πατρίδα μας.

Να είστε καλά, χρόνια πολλά και καλή ψήφο. Ευχαριστώ πολύ...»

Κλείσιμο
Εκλογές 2023: Ψήφισε στην Κηφισιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης (6)

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csrsiw74s6k1)

Ελάχιστα λεπτά νωρίτερα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, στο 361ο εκλογικό τμήμα. Πολλά ήταν από νωρίς τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας που περίμεναν τον πρωθυπουργό στο εκλογικό κέντρο. Όταν έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα. 

Εκλογές 2023: Ψήφισε στην Κηφισιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης (4)

Η στιγμή που ο πρωθυπουργός ψηφίζει:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csrsausylbuh)

Δείτε φωτογραφίες:

IMG_3724
IMG_3725
Screenshot_40
Ο πρωθυπουργός συνοδεύθηκε και από τα δύο παιδιά του, τον εορτάζοντα γιο του Κωνσταντίνο και τη μικρή του κόρη Δάφνη.
mitsotakis-paidia-5
mitsotakis-paidia-3
mitsotakis-paidia-4
mitsotakis-paidia-2
mitsotakis-paidia-1
Εκλογές 2023: Ψήφισε στην Κηφισιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Εκλογές 2023: Ψήφισε στην Κηφισιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης (2)
mitsotakis
mitsotakis-123
Screenshot_39
Δείτε βίντεο Κυριάκος Μητσοτάκης : Με την κόρη του Δάφνη και τον γιο του Κωνσταντίνο ψήφισε στην Κηφισιά
Κυριάκος Μητσοτάκης : Με την κόρη του Δάφνη και τον γιο του Κωνσταντίνο ψήφισε στην Κηφισιά

Στην Κυψέλη ψήφισε ο Τσίπρας - «Η αλλαγή είναι σήμερα στα χέρια του λαού μας»

Στην Κυψέλη, στο 27o & 30o Δημοτικά Σχολεία, ψήφισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για τις εκλογές 2023. «Σήμερα είναι μια μέρα ελπίδας» με αυτή τη φράση ξεκίνησε το μήνυμά του ο κ.Τσίπρας.

Τόνισε ειδικότερα ότι οι πολίτες «έχουν στα χέρια τους τη δυνατότητα να γίνει πράξη το πλειοψηφικό αίτημα να αλλάξει πορεία η χώρα. Να αφήσουμε πίσω μια σκληρή, δύσκολη τετραετία ανισοτήτων, αδικίας, αισχροκέρδειας, εργασιακής ανασφάλειας, πλειστηριασμών, αναξιοπρέπειας για τους συνταξιούχους, στοχοποίησης για τους νέους ανθρώπους. Να αφήσουν πίσω τους μια κυβέρνηση αλαζονική που δεν νιώθει τις ανάγκες των πολλών και να ανοίξουν το δρόμο για μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Για να υπάρξει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Μια κυβέρνηση η οποία θα έχει νέα πρόσωπα, κυρίως όμως νέο ήθος και ύφος διακυβέρνησης».

tsipras-ekloges-9
tsipras-ekloges-7
tsipras-ekloges-4

«Η Αλλαγή είναι σήμερα στα χέρα του λαού μας», υπογράμμισε καταληκτικά ο Αλέξης Τσίπρας.

tsipras-ekloges-3
tsipras-ekloges-2
tsipras-ekloges-1


Ο κόσμος τον υποδέχθηκε με χειροκροτήματα στο εκλογικό κέντρο. 

Ψηφίζει ο Αλέξης Τσίπρας
Δείτε βίντεο: Στην Κυψέλη ψήφισε ο Τσίπρας - «Η αλλαγή είναι σήμερα στα χέρια του λαού μας»
Στην Κυψέλη ψήφισε ο Τσίπρας - «Η αλλαγή είναι σήμερα στα χέρια του λαού μας»
Στο Αρκαλοχώρι ψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης - «Ήρθε η ώρα του κυρίαρχου ελληνικού λαού»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λίγο μετά τις 10 το πρωί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα επιστρέψει το απόγευμα στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των εκλογών.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csrs0xwfrkch)

«Και τώρα ήρθε η ώρα του κυρίαρχου ελληνικού λαού. Καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη ψήφο για τις Εκλογές 2023

«Και τώρα ήρθε η ώρα του κυρίαρχου λαού. Δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, καλώ τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στην τοξικότητα και όσους τα κάνουν όλα για την εξουσία. Γίνονται ικέτες της Χρυσής Αυγής. Ήρθα στον τόπο καταγωγής μου στο Αρκαλοχώρι», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ υποδέχτηκαν μέλη του κόμματος και ο πατέρας του.

Στη Λαμία ψήφισε ο Κουτσούμπας - «Ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα, τον καλούμε να ψηφίσει ΚΚΕ»

Στο 152ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Λαμιέων ψήφισε ο γγ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.«Ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα. Ιδιαίτερα την τελευταια δεκαετία έχει αποκτήσει τεράστια πείρα» το μήνυμα που έστειλε λίγο αφότου ψήφισε. «Καλούμε τον κάθε Έλληνα να έρθει να ψηφίσει δυναμώνοντας το ΚΚΕ που θα είναι δύναμη για τον ελληνικό λαό» πρόσθεσε.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csrs1dfsqhgp)

Στο Πέραμα ψήφισε ο Βαρουφάκης: «Όχι στην αποχή, ακόμα και λευκό ψηφίστε»

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης άσκησει το εκλογικό του δικαίωμα, στις 09.30, στη Λεωφόρο Ειρήνης και Αγίου Νικολάου 2 στο Πέραμα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-csrqk7hcrmtt)

Μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε μεταξύ άλλων, «είναι μια μαγική στιγμή κυρίαρχης απόφασης. Θυσιάστηκαν πολλές γενιές για να ζουμε αυτό. Όχι στην αποχή, ακόμη και λευκό, ψηφίζουμε».

«Καλές κάλπες σε όλες και όλους», ευχήθηκε αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. «Στην πολιτική δεν υπάρχουν αδιέξοδα», είπε για την επόμενη ημέρα.

Η δήλωσή του: «Μαγική στιγμή πίσω από το μπλε παραβάν, εξασφαλίζει μια ελπίδα τίποτε παραπάνω. Μια ελπίδα κυρίαρχης απόφασης του λαού μας μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Τα λαϊκά εισοδήματα είναι λιγότερο από τα μισά από εκείνα που ήταν πριν από 13 χρόνια. Έχουμε "χάσει" σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά που συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό. Έχουμε δεκάδες χιλιάδες, για να μην πω εκατοντάδες χιλιάδες, που αυτή τη στιγμή δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας στη Ρόδο, στην Κρήτη, στα τουριστικά θέρετρα. Στους οποίους η εξουσία έχει στερήσει το δικαίωμα που εγώ είχα σήμερα, να ψηφίσω. Παρόλ' αυτά η ελπίδα αυτή, πιστεύω, σήμερα να ευοδωθεί. Θα δώσει τη θέση της σε κάτι πιο στέρεο. Πάντως, μέχρι να τελειώσει η διαδικασία, καλές κάλπες σε όλες και όλους. Η Δημοκρατία είναι ατελής, κολοβή, αλλά είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να έχουμε. Θυσιάσθηκαν γενιές ολόκληρες, πρέπει να την κάνουμε πραγματική».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα σενάρια της επόμενης ημέρας ανέφερε «πάντα η ζωή έχει Plan B» σημειώνοντας πως «δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ιδίως στην πολιτική».

Ειδήσεις σήμερα:

Διεθνή ΜΜΕ: Οι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες με την οικονομία να έχει ανακάμψει

Στην Κυψέλη ψήφισε ο Τσίπρας - «Η αλλαγή είναι σήμερα στα χέρια του λαού μας»

Live Update: Η Ελλάδα ψηφίζει - Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξει
-------------

Εκλογές 2023

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης