Αλέξης Γεωργούλης: Θύελλα για την υπόθεση - Οι «φήμες» που διερεύνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και η καταγγελία

Αλέξης Γεωργούλης: Θύελλα για την υπόθεση - Οι «φήμες» που διερεύνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και η καταγγελία

«Υποκρισία» του ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» η κυβέρνηση - Να παραδώσει την έδρα του ο Γεωργούλης ζητά η Κουμουνδούρου

georgoulis_2xr
Χιονοστιβάδα εξελίξεων έχει πυροδοτήσει η υπόθεση του ανεξάρτητου πλέον Ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, καθώς η καταγγελία εις βάρος του για «βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης» από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Χρονοπούλου, έχει εκτοξεύσει στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, να παραδώσει την έδρα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά από τον κ. Γεωργούλη ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, στελέχη του οποίου παραδέχτηκαν χθες πως υπήρξαν προσπάθειες «διερεύνησης μιας φήμης» για την συμπεριφορά του Ευρωβουλευτή από το κόμμα, για χρονικό διάστημα τριών μηνών.

Παπαδημούλης: «Ζήτησα αρμοδίως» ενημέρωση

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε πως «επειδή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κυκλοφορούν κάποια πράγματα και ως κουτσομπολιά, όχι η συγκεκριμένη καταγγελία, όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εγώ ζήτησα αρμοδίως από τον κ. Γεωργούλη όταν ακούστηκε κάτι αόριστο να με ενημερώσει αν υπάρχει κάτι. Το διέψευσε κατηγορηματικά», προσθέτοντας παράλληλα για την συγκεκριμένη υπόθεση πως «δεν είχαμε καμία ενημέρωση, εγώ ενημερώθηκα για το θέμα χθες λίγη ώρα πριν γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη». «Όλο αυτό το χρονικό διάστημα προφανώς οι βελγικές αρχές έκαναν τις δικές τους έρευνες και διασταυρώσεις μυστικά», κατέληξε.

Από πλευράς του, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέλιος Κούλογλου υποστήριξε πως «υπήρχαν φήμες και για το λόγο αυτό ο κ. Γεωργούλης κλήθηκε αρμοδίως για να απαντήσει αν υπήρχε κάτι και το αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας». Στη συνέχεια, ο ευρωβουλευτής διευκρίνισε πως ο Αλέξης Γεωργούλης είχε κληθεί από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Παπαδημούλη, όταν υπήρξαν αυτές οι φήμες, και τις είχε διαψεύσει.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crzos86m96nl)

Κλείσιμο
Περιγράφοντας τη στάση του κόμματός της απέναντι στην συγκεκριμένη υπόθεση, η Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου υποστήριξε πως «μόλις χθες (σ.σ. προχθές) μάθαμε ότι ο κ. Γεωργούλης βαρύνεται με μια τέτοια καταγγελία και σε 15 λεπτά απομακρύνθηκε από το κόμμα και την Ευρωομάδα», γνωστοποιώντας ταυτόχρονα ότι «ο Αλέξης Τσίπρας άμεσα έδωσε την εντολή να απομακρυνθεί από το κόμμα και την Ευρωομάδα».

Τρεις μήνες διερεύνηση «φήμης»

Η ίδια, ωστόσο, εξήγησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε ασχοληθεί μήνες πριν με τα όσα ακουγόταν στους διαδρόμους των Βρυξελλών αναφορικά με την συμπεριφορά του κ. Γεωργούλη ως Ευρωβουλευτή, περιγράφοντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega πως η αξιωματική αντιπολίτευση είχε μπει σε διαδικασία «διερεύνησης» μιας «φήμης» για το πρόσωπό του και για χρονικό διάστημα τριών μηνών.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crzzlqd1rosh)

«Τον Ιούνιο 2022 είχε φτάσει σε εμάς μια φήμη και έγινε για τρεις μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 διερεύνηση σε δύο επίπεδα: Πρώτον, ζητήθηκε από τον κ. Γεωργούλη να δώσει εξηγήσεις και διέψευσε κατηγορηματικά τότε και μίλησε για συκοφαντίες. Δεύτερον, απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζητήσαμε να μάθουμε αν υπάρχει καταγγελία και δεν βγήκε κάτι τότε» εξήγησε από μέρους της κ. Τσαπανίδου. Και πρόσθεσε: «Δεν μπορέσαμε να μάθουμε κάτι συγκεκριμένο. Δεν μπορούσαμε να απομακρύνουμε κάποιον για μια φήμη. Δεν υπήρχε τότε σε γνώση μας καταγγελία. Δεν υπήρχε τότε τίποτα για καταγγελία ούτε στην Ευρωβουλή ούτε στον Τύπο. Μόλις χθες μάθαμε για καταγγελία που πήγε στο Ευρωκοινοβούλιο και αντιδράσαμε ακαριαία σε 15 λεπτά».

Ως προς τη στάση του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η ίδια είπε ότι «ο κ. Γεωργούλης οφείλει να δώσει εξηγήσεις και στις χιλιάδες πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν», διαμηνύοντας πως «πρέπει να επιστρέψει τη έδρα του στην Ευρωβουλή. Του έχουμε ζητήσει ήδη την έδρα του».

Κατά πληροφορίες, η εντολή της Κουμουνδούρου για «διερεύνηση» της «φήμης» που φέρεται να κυκλοφορούσε για τον κ. Γεωργούλη εκπορεύθηκε από την ηγεσία του κόμματος προς τον επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δημήτρη Παπαδημούλη με την κατεύθυνση της «μηδενικής ανοχής». Την ίδια χρονική περίοδο συνεργάτες της Ευρωομάδας του κόμματος φέρονται να αποτάνθηκαν προς τις υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου αναζητώντας επιμέρους στοιχεία για τον πρώην Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, χωρίς, ωστόσο, να έχει περιέλθει εις γνώση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε κάποια πληροφορία, σύμφωνα με την κ. Τσαπανίδου.

Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά»

Στο πλευρό των θυμάτων τάχθηκε χθες και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για την υπόθεση κατά τη διάρκεια περιοδείας του, στο Λαύριο. «Χθες ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για εμάς. Υπήρξε μια καταγγελία για τον ευρωβουλευτή Γιωργούλη. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κριθεί από την δικαιοσύνη και έχει το τεκμήριο της αθωότητας αλλά σε ό,τι μας αφορά, σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με σεξουαλική παρενόχληση, με εμφυλη βία, με σεξουαλική βία. Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις, εμείς είμαστε με τα θύματα και θα είμαστε με τα θύματα όχι με τους θύτες» τόνισε αναλυτικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και συνέχισε, λέγοντας πως «το μήνυμα που έστειλα και στείλαμε χθες ήταν απολύτως σαφές. Καμιά συγκάλυψη, καμία ανοχή καμιά σκιά. Όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, όποιος κι αν είναι αυτός». «Αυτό το μήνυμα θέλω σήμερα να το περάσω, δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί αυτή υπόθεση θα κρίνει δικαιοσύνη, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλοι μας οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όσοι έχουμε παιδιά και μάλιστα αγόρια να μάθουμε στα παιδιά μας πώς να συμπεριφέρονται. Να μάθουμε ότι μεγαλύτερη αξία από όλες είναι η αξιοπρέπεια και η ανθρώπινη ύπαρξη, την οποία πρέπει να σεβόμαστε. Και δεν χωράει η βία, δεν χωράνε σε αυτές τις καταστάσεις ανοχή απέναντι στη βία», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cs01vhtitmwh)

Μάντζος: «Ντροπή και όνειδος» η εργαλειοποίηση

Την ίδια ώρα, έντονη ενόχληση καταγράφεται στους κόλπους της Χαριλάου Τρικούπη, με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μάντζο να επισημαίνει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο «πώς παρουσιάζεται  η υπόθεση» και στα ΜΜΕ, τονίζοντας παράλληλα ότι «πρέπει πρώτα απ' όλα ο ίδιος ο εμπλεκόμενος να προσέχει πολύ στο πώς τοποθετείται. Εκείνος έδωσε πολιτικές προεκτάσεις από τις πρώτες κιόλας ώρες».

Ταυτόχρονα, ο κ. Μάντζος περιέγραψε με νόημα πως κάποιοι δήθεν υπέρμαχοι των δικαιωμάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ «που  κόπτονται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το κράτος δικαίου, τη διασφάλισης των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου αλλά και του θύματος, είναι οι ίδιοι που έσπευσαν να διαρρεύσουν ονόματα ουσιαστικά παραβιάζοντας οποιαδήποτε έννοια ποινικής προδικασίας».

«Για μία ακόμη φορά, κάποιοι δεν διστάζουν ακόμη και να εργαλειοποιήσουν μία ποινική υπόθεση για μικροκομματικό συμφέρον. Είναι ντροπή και όνειδος ακόμη και η προσπάθεια πολιτικής εργαλειοποίησης μίας πολύ σοβαρής ποινικής υπόθεσης», κατέληξε ο κ. Μάντζος. Παράλληλα, κατά  πληροφορίες, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη φέρεται να ενημέρωσε για την υπόθεση η ίδια η καταγγέλλουσα, προχθές Δευτέρα.

Για «άλλη μια υπόθεση κακοποίησης γυναικών που πρέπει να διερευνηθεί, άλλη μια αποκρουστική αντιπαράθεση, με στοιχεία κουτσομπολιού, που αφήνει στο απυρόβλητο το κρίσιμο ζήτημα, που είναι καταγγελίες να σέρνονται για χρόνια και τα θύματα να παραμένουν, εντελώς απροστάτευτα, ακόμη και για τη στοιχειώδη προστασία των προσωπικών τους δεδομένων» έκανε λόγο σε σχόλιό του και το ΚΚΕ.

«Υποκρισία» του ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» η κυβέρνηση

Επιπλέον, οι χειρισμοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρω από την υπόθεση Γεωργούλη προκάλεσαν αντιδράσεις και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης να εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για «υποκρισία».

Μιλώντας στο δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, «TV100», ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία «ο ΣΥΡΙΖΑ ορθώς έχει αποβάλει από τις τάξεις του τον κ. Γεωργούλη. Είναι μια υπόθεση την οποία δεν μπορούμε να σχολιάσουμε, είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. Πολύ ορθώς ο 'Αδωνις Γεωργιάδης είπε το προφανές. Ότι δεν πρέπει να πολιτικοποιούνται και να εργαλειοποιούνται τέτοιες υποθέσεις. Οι πράξεις του κ. Γεωργούλη - αν επιβεβαιωθούν από τη δικαιοσύνη - δεν προσδιορίζουν τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ -και αυτό πρέπει να ισχύει ως απαράβατος κανόνας για όλα τα κόμματα. Μεμονωμένες παραβατικές συμπεριφορές πολιτικών στελεχών δεν χαρακτηρίζουν πολιτικά κόμματα. Τελεία», επεσήμανε από μέρους του, ο κ. Σκέρτσος.

Από εκεί και πέρα, «κάθε πράξη έμφυλης βίας είναι απολύτως καταδικαστέα. Καμία γυναίκα δεν μπορεί να ζει μέσα στο φόβο, καμία γυναίκα δεν πρέπει να αισθάνεται μόνη. Υπάρχουν πολλά εργαλεία για να γίνονται τέτοιες καταγγελίες. Πρέπει να πάρουμε παραδείγματα και θάρρος, ειδικά οι γυναίκες να βγουν μπροστά να καταγγείλουν τέτοιες συμπεριφορές» τόνισε ο ίδιος, καταλήγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «πολύ ορθά έχει αποβάλει τον κ. Γεωργούλη, δεν έχει κάνει όμως το ίδιο με τον κ. Παππά. Οπότε, εδώ, πρέπει να καταδειχθεί αυτή η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ».

Οικονόμου: «Δεν θα κάνουμε πολιτική σπέκουλα»

«Εμείς δεν θα εργαλειοποιήσουμε, δεν θα προβούμε σε χαρακτηρισμούς, δεν θα γενικεύσουμε» ξεκαθάρισε από πλευράς του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως «η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Τελεία και παύλα. Η δικαστική αποτίμηση είναι αυτή που θα βγάλει τα συμπεράσματά της».

«Από την ώρα που η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε την οποιαδήποτε απόπειρα εργαλειοποίησής της» πρόσθεσε σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» 90,1. «Υπάρχουν ορισμένες καταγγελίες, υπάρχει μια διαδικασία. Δεν είμαστε ίδιοι, δεν θα γίνουμε ίδιοι. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως δικαιούταν σ’ αυτή τη φάση, που υπάρχει η έρευνα σε βάρος ενός στελέχους του για πολύ σημαντικές καταγγελίες και κατηγορίες, τον απομάκρυνε από την ευρωομάδα και από το κόμμα», παρατήρησε ακόμη ο κ. Οικονόμου και κατέληξε πως «δεν θα κάνουμε πολιτική σπέκουλα σε κάτι στο οποίο η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει».

Εν τω μεταξύ, τη βεβαιότητα ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για την καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη, εξέφρασε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε «ως προς την υπόθεση αυτή καθαυτή προφανώς κανείς μας δεν μπορεί να λάβει θέση, είναι μια εν εξελίξει δικαστική διαδικασία, ο κ. Γεωργούλης έχει το τεκμήριο της αθωότητας όπως κάθε κατηγορούμενος». Σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης «ήξερε και τον κάλυπτε ο Τσίπρας. Αυτό είναι βέβαιο 100%. Καταγγελία που είναι από το 2020 και δεν την έχει πάρει χαμπάρι ο ΣΥΡΙΖΑ; Να είμαστε σοβαροί, υπάρχει στοιχειώδης νοημοσύνη».

Ειδήσεις σήμερα:

Στενεύει ο κλοιός για τον Γεωργούλη - Πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες

Βίντεο: Τουλάχιστον ένας νεκρός και πέντε τραυματίες στην κατάρρευση πάρκινγκ στη Νέα Υόρκη

Survivor All Star: Ο Ασημακόπουλος είναι ο τελευταίος του τάκου πριν την ένωση - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης