Αλέξης Γεωργούλης: Ποιοι ήξεραν για τις καταγγελίες εναντίον του - Οι φήμες στον ΣΥΡΙΖΑ και η τριετής έρευνα των Βέλγων

Αλέξης Γεωργούλης: Ποιοι ήξεραν για τις καταγγελίες εναντίον του - Οι φήμες στον ΣΥΡΙΖΑ και η τριετής έρευνα των Βέλγων

Ανοίγουν στόματα μετά τις αποκαλύψεις Χρονοπούλου - Πολιτική σύγκρουση ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία - ΣΥΡΙΖΑ, ενω το ΠΑΣΟΚ βλέπει μόνο «σοβαρά ποινικά αδικήματα»

georgoulis_xronopoulou_new_xr
Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση που αφορά την καταγγελία κατά του πρώην πλέον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη. Η καταγγελία του στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Ελένης Χρονοπούλου σε βάρος του γνωστού ηθοποιού, έγινε το 2020 και κατά πληροφορίες αφορά βιασμό και ξυλοδαρμό.

Μπορεί το θέμα να ήρθε χθες στην επικαιρότητα μετά την αναφορά της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα και ο ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει ότι μόλις χθες ενημερώθηκε,  ωστόσο όπως προκύπτει από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου, η υπόθεση ήταν από την πρώτη στιγμή γνωστή στις Βρυξέλλες και στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ο ηθοποιός είχε κληθεί σε εξηγήσεις από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του εξέφρασε την άποψη πως δεν υπάρχουν πολιτικές προεκτάσεις στην υπόθεση και πως η υπόθεση «αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται».

«Υπήρχαν φήμες και για το λόγο αυτό ο κ. Γεωργούλης κλήθηκε αρμοδίως για να απαντήσει αν υπήρχε κάτι και το αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», είπε από πλευράς του ο Στέλιος Κούλογλου μιλώντας σήμερα το πρωί στον ANT1.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crzos86m96nl)

Στη συνέχεια, ο ευρωβουλευτής διευκρίνισε πως ο Αλέξης Γεωργούλης είχε κληθεί από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον Δημήτρη Παπαδημούλη, όταν υπήρξαν αυτές οι φήμες, και τις είχε είχε διαψεύσει.

Παπαδημούλης: Η υπόθεση θα κριθεί από τις βελγικές αρχές!

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης, όταν είδε το θέμα το φως της δημοσιότητας χθες έγραψε στο Twitter «Ο @syriza_gr και η Ευρωομάδα μας αντέδρασαν ακαριαία, μόλις μάθαμε την καταγγελία κατά του ΕΒ Γεωργούλη. Η υπόθεση θα κριθεί από τις Βελγικές αρχές με τις νόμιμες διαδικασίες. Απαράδεκτη η δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας. Μηδενική ανοχή στην σεξουαλική παρενόχληση!».
Κλείσιμο

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας γνώριζε

Εν τω μεταξύ, τη βεβαιότητα ότι ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε για την καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crznvtq1ri0h)

«Ως προς την υπόθεση αυτή καθαυτή προφανώς κανείς μας δεν μπορεί να λάβει θέση, είναι μια εν εξελίξει δικαστική διαδικασία, ο κ. Γεωργούλης έχει το τεκμήριο της αθωότητας όπως κάθε κατηγορούμενος. Ως προς τα πολιτικά ζητήματα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Θέλω να υπενθυμίσω ότι όταν έγινε η καταγγελία κατά του Λιγάδη και η δίωξη κατά του Λιγνάδη όλος ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου δολοφονία χαρακτήρα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του Μητσοτάκη από την Επίδαυρο και βεβαίως μια δολοφονία χαρακτήρος της Λίνας Μενδώνη. Για την Μενδώνη ήταν απαράδεκτο που δεν γνώριζε τον χαρακτήρα του Λιγνάδη. Της ζητούσαν να… εξαφανιστεί από την Ελλάδα επειδή δεν ήξερε το ποιόν του Λιγνάδη», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Ήξερε και τον κάλυπτε ο Τσίπρας. Αυτό είναι βέβαιο 100%. Καταγγελία που είναι από το 2020 και δεν την έχει πάρει χαμπάρι ο ΣΥΡΙΖΑ; Να είμαστε σοβαροί, υπάρχει στοιχειώδης νοημοσύνη», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και επανέλαβε τα περί τοξικότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

Φήμες για νέα υπόθεση

Την ίδια ώρα φαίνεται να προκύπτουν πληροφορίες και για νέα υπόθεση σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη από άλλη γυναίκα το 2020 η οποία φέρεται να μίλησε ανωνύμως, χωρίς ωστόσο αυτή η περίπτωση να έχει επιβεβαιωθεί.

H σελίδα «Υπέροχες Γυναίκες», αναφέρει συγκεκριμένα σε ανάρτησή της ότι «την τελευταία ώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχει και δεύτερη καταγγελία, καθώς στους διαδρόμους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κυκλοφορεί η πληροφορία ότι προ διετίας μια ασκούμενη στο Ευρωκοινοβούλιο από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε πως είχε βγει για ποτό με τον Αλέξη Γεωργούλη και την επομένη βρέθηκε κακοποιημένη σωματικά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες».


Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, η υπόθεση βρίσκεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ωστόσο πρόκειται για μία χρονοβόρα διαδικασία και μέχρι να ληφθεί απόφαση μπορεί να διαρκέσει από 2- 3 μήνες.

 Πολιτική σύγκρουση ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία - ΣΥΡΙΖΑ, ενω το ΠΑΣΟΚ βλέπει μόνο «σοβαρά ποινικά αδικήματα»

Με μια λιτή, διπλή ανακοίνωση, υπογεγραμμένη η μία από το Γραφείο Τύπου και η άλλη από την Ευρωομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρέθηκε χθες το απόγευμα με συνοπτικές διαδικασίες εκτός ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ο γνωστός ηθοποιός και μέχρι πρότινος Ευρωβουλευτής του κόμματος, Αλέξης Γεωργούλης.

Αιτία για την αιφνίδια αποπομπή του αποτέλεσε το αίτημα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας που κατέθεσαν οι εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου, εξέλιξη που γνωστοποίησε χθες, δρομολογώντας τη σχετική, θεσμική διαδικασία η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

Μετσόλα: «Έλαβα αίτημα»

Συγκεκριμένα, η κυρία Μετσόλα ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, περίπου στις έξι χθες το απόγευμα ώρα Ελλάδας, ότι υπάρχει αίτημα από την Εισαγγελία του Βελγίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξη Γεωργούλη, αναφέροντας σχετικά πως «έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων».

Εκείνη ακριβώς την ώρα και μέσω της ανακοίνωσης της Πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημερώθηκε, κατά πληροφορίες, για το ζήτημα και η αξιωματική αντιπολίτευση, στελέχη της οποίας δήλωναν κεραυνοβολημένα από την παραπάνω εξέλιξη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η είδηση του αιτήματος των εισαγγελικών Αρχών του Βελγίου τάραξε την εορταστική ανάπαυλα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος φέρεται να τηλεφώνησε εκείνες τις στιγμές στον Αλέξη Γεωργούλη, για να επικοινωνήσει απευθείας με τον Ευρωβουλευτή, προκειμένου να πληροφορηθεί την αιτία της διαβίβασης του σχετικού αιτήματος προς την Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Τότε, ο Ευρωβουλευτής φέρεται να απάντησε πως πρόκειται για ζήτημα προσωπικού χαρακτήρα, επιμένοντας στο ψευδές της καταγγελίας.

Γεωργούλης: «Ψευδής και προσβλητική επίθεση»

Ωστόσο, οι αρχικές εξηγήσεις του δεν φαίνεται να έπεισαν την Κουμουνδούρου, μολονότι μετά από το κομματικό τηλεφώνημα εξ’ Αθηνών, ο κύριος Γεωργούλης σε μια μακροσκελή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιχείρησε να εξηγήσει δημόσια την εμπλοκή του στην υπόθεση, κάνοντας παράλληλα λόγο για «καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία». Στην ίδια ανάρτηση, ο Αλέξης Γεωργούλης γνωστοποίησε πως κατέθεσε αίτημα άρσης της ευρωκοινοβουλευτικής του ασυλίας και παραίτησης του από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με δική του πρωτοβουλία, επισημαίνοντας πως:

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται - μάλλον όχι τυχαία - λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση

Αλέξης Γεωργούλης».

«Κλειδί» η Εισαγγελία

Έχοντας ακούσει τους ισχυρισμούς του Ευρωβουλευτή, τόσο τηλεφωνικά, όσο και δια της ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα, η Κουμουνδούρου έγειρε στη συνέχεια την πλάστιγγα υπέρ της άμεσης απομάκρυνσής του, καθώς εκτιμήθηκε κατά τις ίδιες πληροφορίες πως δύσκολα ένα θέμα προσωπικού χαρακτήρα θα προκαλούσε εισαγγελική παρέμβαση, προχωρώντας ως εκ τούτου στην ακαριαία αποπομπή του από το κόμμα. Πολύ περισσότερο, όταν ζητήματα έμφυλης βίας και σεξουαλικής κακοποίησης προσκρούουν μετωπικά στον αξιακό πυρήνα του κόμματος, όπως υπογραμμίζεται με κάθε ευκαιρία από την Κουμουνδούρου, που με δύο ανακοινώσεις έσπευσε να θέσει εκτός τον κ. Γεωργούλη από τους κόλπους της.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργούλης εξελέγη ως συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις Ευρωεκλογές του 2019 και ενεγράφη ως επισήμως ως μέλος του κόμματος με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές, στις 15 Μαΐου του 2022.

Η ανακοίνωση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

«Ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

Πάντως, την αρχική αμηχανία στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέτεινε και το απόρρητο του φακέλου της υπόθεσης, στον οποίο -ως εκ τούτου- δεν είχαν πρόσβαση ούτε κομματικά στελέχη, ούτε οι υπόλοιποι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με αποτέλεσμα η Κουμουνδούρου να μην γνωρίζει χθες ούτε τις ακριβείς κατηγορίες, αλλά ούτε και τυχόν ευρήματα, πάνω στα οποία βασίστηκαν οι Βέλγοι δικαστές.

Πέραν της ατομικής διάστασης, ωστόσο, το γεγονός ότι η φερόμενη ως καταγγέλλουσα και θύμα, Ελένη Χρονοπούλου είναι ταυτόχρονα στέλεχος της νομικής υπηρεσίας της Κομισιόν (παλιότερα υπάλληλος του Ευρωκοινοβουλίου), αλλά και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δεν φαίνεται να πέρασε απαρατήρητο από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Και αυτό, γιατί ο τελευταίος επιχείρησε να ξεκαθαρίσει δια της αποπομπής από την πρώτη αρχή τη στάση του, αποφεύγοντας τη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων, με πρώτο αποδέκτη τους το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

ΠΑΣΟΚ: Οι διαδικασίες δεν «υπαγορεύονται» από τρίτους

Από πλευράς της, η Χαριλάου Τρικούπη σχολίασε αργά χθες το βράδυ τις καταιγιστικές εξελίξεις, χωρίς να κατονομάζει το καταγγέλον στέλεχός του και φερόμενο ως θύμα, αλλά επισημαίνοντας την ίδια ώρα για την υπόθεση πως «αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα». Ωστόσο, φέρεται οργισμένη, επισημαίνοντας με νόημα πως "οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν «υπαγορεύονται» από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές".

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη. Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος. Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020. Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν «υπαγορεύονται» από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές. Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε: Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία. Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον. Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας».

Ερωτηματικά από την ΝΔ

Διευκρινήσεις και απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτηματικά ζήτησε από τα πρώτα λεπτά που έγινε γνωστή η υπόθεση και η Νέα Δημοκρατία, διερωτώμενη αν «έγινε σήμερα για πρώτη φορά;» σχετική καταγγελία κατά του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του.

Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία;

Έγινε σήμερα για πρώτη φορά;

Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ».
xronopoulou_mak

Το χρονικό

Κατά πληροφορίες, ο Αλέξης Γεωργούλης και το θύμα είχαν συνάψει σχέση πριν από τρία χρόνια, ωστόσο στη συνέχεια εκείνος φέρεται να διατηρούσε δεσμό με μια Ιταλίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία αφορά εκείνη τη χρονική περίοδο, δηλαδή τρία χρόνια πριν όταν και έγινε, αν και υποβλήθηκε μόλις χθες στο Ευρωκοινοβούλιο το αίτημα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας για τον κύριο Γεωργούλη. Σημειωτέον ότι η Επιτροπή θα ψηφίσει επ’ αυτού σε μία ή δυο εβδομάδες, προκειμένου το αίτημα να επιστρέψει στην Ολομέλεια και να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας του.
xronopoulou-eleni__6_
Η Ελένη Χρονοπούλου



Ειδήσεις σήμερα:

Στεγαστικά δάνεια: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πλαφόν στα επιτόκια


«Θα σας βρω» - Έκλεψαν τη μηχανή του Χρήστου Χολίδη


Ο βασιλιάς Κάρολος είχε θερμή τηλεφωνική συνομιλία με τον Χάρι λίγο πριν τη στέψη



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης