Κρίση στην Ουκρανία: Ο «διάλογος αλά ρωσικά» του Πούτιν με τον Μακρόν

Κρίση στην Ουκρανία: Ο «διάλογος αλά ρωσικά» του Πούτιν με τον Μακρόν

Εκτενές ρεπορτάζ της «Libetation» στη χθεσινή συνάντηση του Γάλλου προέδρου με τον Ρώσο ομόλογό του - Συνομιλούν επί πέντε ώρες για το ουκρανικό σε απόσταση τεσσάρων μέτρων  - Οι διερμηνείς ήταν έξω από την αίθουσα - Τι περιελάμβανε το μενού, μετά τη συνάντησή τους

putin-macron-a-la-russe
«Διάλογος αλά ρωσικά», είναι ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας «Liberation» αποτυπώνοντας το κλίμα στις χθεσινές μαραθώνιες συνομιλίες που είχαν χθες στη Μόσχα ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν.

«Ο Μακρόν στο τραπέζι μήκους τεσσάρων μέτρων με τον Πούτιν: επί πέντε ώρες συζητούσαν οι δύο πολιτικοί άνδρες αλλά από τις συνομιλίες τους δεν διαφαίνεται καμία αποκλιμάκωση στο ουκρανικό μέτωπο».

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Κρεμλίνο, Πούτιν και Μακρόν έδειξαν την κοινή τους επιθυμία να κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά πάνω απ' όλα δεν έκαναν πίσω στις επίσημες θέσεις τους.

liberation1


Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα «Liberation», οι δύο αρχηγοί κρατών κάθονταν σ' ένα τραπέζι μήκους τεσσάρων μέτρων, δίνοντας στο όλο θέμα τον αέρα μιας τηλεδιάσκεψης με μετάφραση διερμηνέων που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα.

Οι δύο ηγέτες απόλαυσαν στη συνέχεια ένα «λουκούλλειο δείπνο» που περιελάμβανε πατάτες βουτηγμένες σε λαγγούστα, σούπα με πέντε είδη ψαριών, μπριζόλα οξύρρυγχου, κρέας ταράνδου...

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους κράτους υποστήριξε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ρώσο ομόλογό του ότι «ο Πρόεδρος Πούτιν με διαβεβαίωσε για την επιθυμία του να διατηρήσει τη σταθερότητα και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

«Από την πλευρά μας, θα κάνουμε τα πάντα για να βρούμε συμβιβασμούς που μπορούν να ικανοποιήσουν τους πάντες», είπε ο Πούτιν, διαβεβαιώνοντας ότι ούτε ο ίδιος, ούτε ο Μακρόν επιθυμούν έναν πόλεμο Ρωσίας-ΝΑΤΟ που «δεν θα έχει νικητή».

Επί της ουσίας, χθες, δεν υπήρξε σαφές σημάδι «αποκλιμάκωσης» της ουκρανικής κρίσης, όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα.

Σήμερα, ο Εμανουέλ Μακρόν μεταβαίνει στο Κίεβο, όπου θα μεταφέρει στον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τα όσα συζήτησε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κλείσιμο
Αύριο ο Γάλλος πρόεδρος μεταβαίνει στο Βερολίνο όπου θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Ειδήσεις σήμερα:

Βολές και fake news Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας

Νίκος Κάτσικας: Θύμα δολοφονίας ο Έλληνας δημοσιογράφος στην Αίγυπτο – Έχει συλληφθεί ύποπτος

Δολοφονία Άλκη: Ο δράστης έχει τραύμα από το μαχαίρι του φόνου στη παλάμη - Δεν πείθουν οι εξηγήσεις του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης