Στο πλευρό Τσακαλώτου ο Σάκης Παπαδόπουλος: Να μάθουμε να συζητάμε στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλευρό Τσακαλώτου ο Σάκης Παπαδόπουλος: Να μάθουμε να συζητάμε στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρο του, χαρακτηρίζει άδικη την κριτική που έγινε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο από στελέχη του κόμματος

sakis_papdp
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κόντρα του Ευκλείδη Τσακαλότου με τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Αυτή τη φορά ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος, σε άρθρο του, χαρακτηρίζει άδικη την κριτική που έγινε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προτρέπει τους συντρόφους του «να συζητάνε ήρεμα και απλά».

«Τα σύνθετα ζητήματα που αφορούν την αποτελεσματικότητα της αντιπολιτευτικής τακτικής απαιτούν να ζωντανέψουμε το Κόμμα, τις συλλογικές προωθητικές διαδικασίες του και να μάθουμε "… αδελφέ μου να συζητάμε ήρεμα και απλά” και τα πιο επίμαχα και δύσκολα ζητήματα», αναφέρει στο άρθρο του ο Σάκης Παπαδόπουλος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Σάκη Παπαδόπουλου

Μπορεί ένας ηγέτης της Αριστεράς να χρησιμοποιεί υψηλούς τόνους και χαρακτηρισμούς κατά των πολιτικών της αντιπάλων ; Μπορεί. Εάν θεωρεί ότι αυτοί συνάδουν με τα επιχειρήματα που έχει παρουσιάσει για να αποδείξει ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι χρησιμοποίησαν κατά συρροήν χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και " απατεωνιές” ( ακόμη και χαρακτηρισμούς περί " εσχάτης προδοσίας” ) στη πολιτική τακτική τους.

Μπορεί ενα άλλο ηγετικό στέλεχος να θεωρεί λανθασμένους τους σκληρούς χαρακτηρισμούς; Μπορεί. Εάν εκτιμά ότι αυτοί δεν συνάδουν με τη τεκμηρίωση του αντιπολιτευτικού λόγου.

Προφανώς θεωρώ ότι η οξεία αντιπαράθεση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαφωνία του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον χαρακτηρισμό του Αλέξη Τσίπρα " πολιτικός απατεώνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης”, είναι άδικη.

Κλείσιμο
Στο μαζικό – λαϊκό – συμμετοχικό Κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς που θέλουμε να είναι ο ανασυγκροτημένος ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, και ο Αλέξης και ο Ευκλείδης δικαιούνται να χρησιμοποιούν τους τόνους που εκτιμούν ότι βοηθούν μια αντιπολιτευτική τακτική που θέλουμε να είναι και μαχητική και τεκμηριωμένη και υπεύθυνη και εναλλακτική προς το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ, προς το γαλάζιο " επιτελικό κράτος” που οικοδομεί, προς επιλογές της που θεωρούμε καταστροφικές για το λαό και τη χώρα.

Όμως τα σύνθετα ζητήματα που αφορούν την αποτελεσματικότητα της αντιπολιτευτικής τακτικής απαιτούν να ζωντανέψουμε το Κόμμα, τις συλλογικές προωθητικές διαδικασίες του και να μάθουμε "… αδελφέ μου να συζητάμε ήρεμα και απλά” και τα πιο επίμαχα και δύσκολα ζητήματα (αρκετά περιλαμβάνονται στον συνεδριακό απολογισμό δράσης της ΚΕ ) για να επανακτήσουμε την ηγεμονία ιδεών, που είχαμε στο διάστημα 2012-15 και να τεκμηριώσουμε την αναγκαιότητα της εναλλακτικής προοδευτικής διακυβέρνησης με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.


Ειδήσεις σήμερα:

Διάσημη Ρωσίδα αθλήτρια έγινε... έξαλλη με αεροπορική - Απαιτούσαν να αποδείξει ότι είναι γυναίκα!


Ραγίζει καρδιές η Κρισι Τέιγκεν: Ανακοίνωσε την αποβολή της στο Instagram με συγκλονιστική ανάρτηση

Sex shop χαρίζει... δονητές σε Αμερικανίδες που θα υποσχεθούν να ψηφίσουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης