Διπλή αποτυχία Μητσοτάκη «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Διπλή αποτυχία Μητσοτάκη «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

«Για πολλοστή φορά επιβεβαιώνεται στη χώρα μας πως ο πρώτος στις δημοσκοπήσεις δεν είναι τελικά και ο πρώτος στις κάλπες», τονίζει η Κουμουνδούρου

alexis_tsipras_main_again_dilwsi
Σε μία αποτίμηση της εκλογικής διαδικασίας στο Κίνημα Αλλαγής, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο μεγάλος χαμένος είναι ο… Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ είναι μία «διπλή αποτυχία του συστήματος Μητσοτάκη».

«Ένα πρώτο συμπέρασμα από τον πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ είναι η παταγώδης αποτυχία των δημοσκοπήσεων. Για πολλοστή φορά επιβεβαιώνεται στη χώρα μας πως ο πρώτος στις δημοσκοπήσεις δεν είναι τελικά και ο πρώτος στις κάλπες. Σημειώνεται ότι 14 στις 17 δημοσκοπήσεις όχι μόνο απέτυχαν να αποτυπώσουν τα τελικά ποσοστά, αλλά έδειχναν πρώτο για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τον κ. Λοβέρδο που απέτυχε να περάσει εν τέλει έστω στο δεύτερο γύρο. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι η καθαρή αντιΣΥΡΙΖΑ γραμμή την οποία εξέφραζε ο κ. Λοβέρδος ηττήθηκε. Σημειώνεται ότι οι άλλοι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ τόσο καιρό κατήγγειλαν προσπάθεια διαμόρφωσης του αποτελέσματος υπέρ του κ. Λοβέρδου από την κυβέρνηση μέσα από την μαζική προσέλευση στις κάλπες του μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας. Η αποτυχία Λοβέρδου συνιστά αποτυχία Μητσοτάκη, το μέγεθος της οποίας φωτίζεται ακόμα περισσότερο εάν συνδυαστεί με την εικόνα που είχαν δημιουργήσει το προηγούμενο διάστημα οι δημοσκοπήσεις», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τους επιτελείς της Κουμουνδούρου «ο συνδυασμός των παραπάνω στοιχείων είναι απολύτως φυσιολογικό να προκαλεί ανησυχία στο επιτελείο Μητσοτάκη. Πρώτα από όλα γιατί οι δημοσκοπήσεις χρεώθηκαν ακόμα μια σημαντική αποτυχία που θα οξύνει την δυσπιστία των πολιτών απέναντι τους. Ποιος θα πάρει στα σοβαρά την επόμενη έρευνα που θα δείχνει ότι παρά την δεδομένη κατάρρευση στα ποιότητα χαρακτηριστικά - που κανείς δεν αμφισβητεί – ο ίδιος συνεχίζει να είναι δέκα και δώδεκα μονάδες μπροστά; Επίσης η μη εκλογή του Λοβέρδου, που θα έκλεινε κάθε συζήτηση για προοδευτική διακυβέρνηση ειδικά σε μια εκλογική μάχη με απλή αναλογική, αντικειμενικά αφήνει ανοιχτές μια σειρά από πιθανές εξελίξεις. Και τέλος γιατί η παγίδα του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, που μάταια προσπαθεί να νεκραναστήσει ο κ. Μητσοτάκης, εγκυμονεί τον κίνδυνο να πέσει τελικά μέσα αυτός που τη στήνει».

Και η εκτίμηση που κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει ως εξής: «Είναι σίγουρο ότι μπροστά στα αδιέξοδα που συσσωρεύονται από την πανδημία, την ακρίβεια και τον αυταρχισμό της κυβέρνηση το αίτημα ανατροπή της πολιτικής Μητσοτάκη θα ενταθεί. Τα διλήμματα και η ανάγκη καθαρής πολιτικής τοποθέτησης από κάθε κόμμα σε όλα τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία θα έρχεται ως αίτημα από την ίδια κοινωνία και την πραγματικότητα, εντός και εκτός Βουλής. Προοδευτική πολιτική σήμερα μπορεί να υπάρξει μόνο σε σύγκρουση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αλλά και ιστορικά είναι επιβεβαιωμένο ότι κανείς δε μπορεί να μιλά στο όνομα της Δημοκρατικής παράταξης, αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης της Δεξιάς και μάλιστα της Δεξιάς του κου Μητσοτάκη».



Ειδήσεις σήμερα:

Προπληρωμή επιδομάτων ανεργίας ΟΑΕΔ - Δώρο Χριστουγέννων: Από αύριο η προπληρωμή τους

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα - ΟΠΕΚΑ: Στις 15 Δεκεμβρίου η πληρωμή της προσαύξησης στους δικαιούχους

Καιρός: Βροχές από το βράδυ στην Αττική, χειμωνιάτικες θερμοκρασίες στη χώρα από αύριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης