Νίκος Ανδρουλάκης: Ήμουν πάντα στο κέντρο της παράταξης, αλλά συγχρόνως στο περιθώριο της εξουσίας

Νίκος Ανδρουλάκης: Ήμουν πάντα στο κέντρο της παράταξης, αλλά συγχρόνως στο περιθώριο της εξουσίας

«Πολλοί, στο βωμό του να μείνουν πολλά χρόνια στο προσκήνιο, επιλέγουν να είναι ευχάριστοι και όχι χρήσιμοι», υποστήριξε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑ

Ανδρουλάκης_Νίκος
«Ήμουν πάντα στο κέντρο την παράταξης αλλά συγχρόνως πάντα ήμουν στο περιθώριο της εξουσίας. Ας αναλογιστούμε, μήπως ο ελληνικός λαός θέλει πια ανθρώπους που ήταν στο περιθώριο της εξουσίας; Μήπως δεν ζητά ανανέωση μόνο με όρους ηλικίας αλλά και με όρους πολιτικής και ηθικής;», αναρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, απευθυνόμενος σε μέλη και φίλους της παράταξης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κόρινθο.

Προτάσσοντας την ανάγκη ενεργοποίησης στην παράταξη ανθρώπων που θα λειτουργήσουν πέρα από το πολιτικό κόστος χωρίς καθεστωτική αντίληψη για την πολιτική. «Μπορείς να είσαι πολιτικός, να προσφέρεις στην κοινωνία, χωρίς να είσαι 30 και 40 χρόνια σε θέσεις εξουσίας. Αυτό το μοντέλο υπηρετώ, ένα μοντέλο που θα δείξει άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία, που χτίζει μια νέα εμπιστοσύνη με τον ελληνικό λαό και θα σπάσει κατεστημένα που κρατάνε δεμένη την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω».



«Πολλοί, στο βωμό του να μείνουν πολλά χρόνια στο προσκήνιο, επιλέγουν να είναι ευχάριστοι και όχι χρήσιμοι. Ο χρήσιμος πολιτικός είναι αυτός που μπορεί να παίρνει αποφάσεις που μπορεί να δυσαρεστούν τον λαό πρόσκαιρα, αλλά έχουν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πολλά οφέλη για την κοινωνία και τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης, φέρνοντας ως παράδειγμα την πανδημία: «Δείτε λοιπόν το παράδειγμα της πανδημίας, έτσι έκανε η Ιταλία τον περασμένο Μάρτιο με την υποχρεωτικότητα στους υποχρεωτικούς , η Πορτογαλία με καμπάνια χωριό - χωριό από πέρυσι και η Γαλλία με το COVID pass από τον περασμένο Ιούλιο για να δημιουργήσει κίνητρα. Εάν η κυβέρνηση είχε κινηθεί με παρόμοιο τρόπο, δεν θα είχαμε τον τραγικό απολογισμό να θρηνούμε 50 και 60 συμπολίτες μας κάθε μέρα. Ένα κράτος πρέπει να σκέφτεται όλους τους πολίτες και οφείλει συνεχώς να υπερασπίζεται τα συμφέροντα τους, ακόμη και εάν κάποιοι από αυτούς βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα».

e2fdba61-b6c3-4240-a6ae-f3ff6c69febd
Κλείσιμο

Σχετικά με την αγροτική παραγωγή, για την ανάπτυξη του νομού της Κορινθίας είπε ότι «υπάρχει ανάγκη για ένα συνεκτικό σχέδιο που θα συνδέει τον τουρισμό με την αγροτική παραγωγή, ώστε να έχουμε πελάτες από όλο τον κόσμο που θα αγοράζουν τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά της περιοχής σας και τις 365 του χρόνου κι όχι μόνο τις 15 μέρες που θα έρχονται για διακοπές. Γιατί να μένουμε στο 10% της εξαγωγής της εγχώριας παραγωγής στο κρασί;».


Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξουν μέτρα στήριξης με φορολογικά κίνητρα και στα θέματα που αφορούν την ενέργεια, ώστε να πέσει το κόστος παραγωγής.


Ειδήσεις σήμερα:

Crash test σήμερα για τράπεζες και δημόσιο μετά το ρεκόρ ελέγχων στην πρεμιέρα

Ληστεία μετά φόνου στη Θεσσαλονίκη: Οι κάμερες «δείχνουν» και συνεργό - Δείτε βίντεο

Αλεξανδρούπολη: Παρουσία Πάιατ η μεγαλύτερη αμερικανική «απόβαση» στα Βαλκάνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης