Πιέζει η αντιπολίτευση για διαγραφή Μπογδάνου

Πιέζει η αντιπολίτευση για διαγραφή Μπογδάνου

Η ΝΔ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα επισήμως

kostantinos-mpogdanos-500
Οι εξηγήσεις που έδωσε δημοσίως, με ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος για την υπόθεση με την πρωτοφανή δημοσιοποίηση καταλόγου με ονόματα παιδιών από νηπιαγωγείο της Αθήνας, -το δημοσίευμα έγινε από το ιδρυθέν από τον ίδιο site meaculpa και αναπαρήχθη από τον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter-, δεν έπεισαν την αντιπολίτευση, που επιμένει να τον αποδοκιμάζει και να καλεί το κόμμα του να πράξει το ίδιο, ακόμα και να τον διαγράψει.

Η ΝΔ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα επισήμως, ούτε απάντησε στο αντιπολιτευτικό κρεσέντο για τον βουλευτή της και υπό αυτή την έννοια έχει ενδιαφέρον εάν στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου θα υπάρξει κάποια δήλωση, έστω κι αν τυπικά δεν εκπροσωπεί το κόμμα, αλλά την κυβέρνηση.

Πάντως το κλίμα για τον κ. Μπογδάνο δεν είναι και το καλύτερο στους κόλπους της ΝΔ, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά, που αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις του βουλευτή έχει προκαλέσει πολιτικό θέμα.

Η ακατανόητη έως και αδιανόητη δημοσιοποίηση έγινε προχθές, όπως και το retwit του βουλευτή, όμως στη συνέχεια και μετά από αντιδράσεις, υπήρξε ανασκευή. Ο ίδιος ο κ. Μπογδάνος επιχείρησε επανόρθωση, αποδίδοντας την αναπαραγωγή του δημοσιεύματος σε λάθος και διευκρινίζοντας ότι δεν του ανήκει το meaculpa, από το οποίο υπήρξε επίσης σχετική ανακοίνωση περί ατοπήματος και λάθους που διορθώθηκε.

Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο στον κ. Μπογδάνο, όσο και στον πρωθυπουργό, γιατί δεν διαγράφει τον βουλευτή του, ενώ σκληρές ανακοινώσεις εξέδωσαν και τα υπόλοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της Ελληνικής Λύσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέει μάλιστα την περίπτωση Μπογδάνου με εκείνη του Γιάννη Καλλιάνου, -ο οποίος είχε σχολιάσει την υπόθεση με την καταγγελία 17χρονης για βιασμό από γνωστό ποδοσφαιριστή- για τον οποίο είχε ζητήσει επίσης τη διαγραφή του, χαρακτηρίζοντας τη στάση του κ. Μητσοτάκη «τραγική».

«Η σιωπή Μητσοτάκη επικροτεί τη φασιστική αποκάλυψη ονομάτων νηπίων από τον Μπογδάνο – Δεν τόλμησε να τον διαγράψει γιατί και ο Μητσοτάκης Μπογδάνος είναι» σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «έχοντας μαζέψει ό,τι ακροδεξιό απολειφάδι υπάρχει στη ΝΔ και υπουργοποιώντας τους υμνητές της Χούντας ο κατά τα άλλα ''κεντρώος'' κ. Μητσοτάκης ψαρεύει στα θολά νερά της Χρυσής Αυγής».

Κλείσιμο
Το ΚΙΝΑΛ ζήτησε έμμεσα την απομάκρυνση του κ. Μπογδάνου, επισημαίνοντας ότι «η παραμονή του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα σημάνει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως οι ιδέες και οι πρακτικές του είναι ανεκτές – η ευθύνη ανήκει πλέον στον κ. Μητσοτάκη».

Το ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφύγει τις βαριές πολιτικές ευθύνες για το ποιόν του βουλευτή της, προσθέτοντας πως «είναι προφανές ότι ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μπογδάνος, εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ».

Το ΜΕΡΑ25 αναρωτήθηκε αν «ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να έχει στις τάξεις του κόμματος και της Κυβέρνησης του, Βουλευτές που αναπαράγουν τρισάθλιες και μισάνθρωπες πρακτικές», τονίζοντας ότι «φαίνεται πως ο κ. Μπογδάνος «σοκαρισμένος» με την παρουσία μεταναστόπουλων στα νηπιαγωγεία, μαζί με την μέχρι πρότινος ιστοσελίδα του και πλέον σελίδα της γυναίκας του, αναπαράγει ευθέως ρατσιστικές και χρυσαυγήτικες πρακτικές που μας θυμίζουν αηδιαστικά την στοχοποίηση, τα πογκρόμ και τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης».

Ειδήσεις σήμερα

Καιρός: Στους 34 βαθμούς θα ανέβει σήμερα ο υδράργυρος - Άνεμοι έως 7 μποφόρ

Νέο «εργαλείο» Ερντογάν για το προσφυγικό οι Γερμανοί ψηφοφόροι

Κορωνοϊός: Αισιοδοξία για πιο... ήπιο φθινόπωρο φέρνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα - Παραμένει ο συναγερμός για τα σχολεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης