Γεννηματά από Ηλεία: Το δικό μας πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο έχει στην καρδιά του την Περιφερειακή Ανάπτυξη

Γεννηματά από Ηλεία: Το δικό μας πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο έχει στην καρδιά του την Περιφερειακή Ανάπτυξη

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής μαζί με τη Φώφη Γεννηματά βρέθηκε στο δάσος της Φολόης

IMG_6282
Μόλις μια μέρα μετά την παρουσίαση του δικτύου για το περιβάλλον «Πράσινος Κόσμος» του Κινήματος Αλλαγής, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση. Με παρουσία της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη μεταξύ των οποίων ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης, ο γραμματέας του τομέα Επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος και ο βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης επισκέφτηκαν το δάσος Φολόης. Εκεί συνομίλησαν με κατοίκους της περιοχής αλλα και περιοχές με πλούσιο περιβαλλοντικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Υπενθυμίζεται πως την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου το Κίνημα Αλλαγης το έχει αφιερώσει στην Κλιματική Αλλαγή.

Σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά, τόνισε πως με την παρουσία μας θέλουμε να αναδείξουμε  ότι το δάσος της Φολόης μπορεί να γίνει ένα πρότυπο για την προσβασιμότητα, αλλά και για την προστασία και ταυτόχρονα με ήπια οικολογική ανάπτυξη και τουριστική.

«Βεβαίως, όλα αυτά προϋποθέτουν σχέδιο, προϋποθέτουν βούληση, που δυστυχώς δεν βλέπουμε να υπάρχει αυτή τη στιγμή από την πλευρά της κυβέρνησης», τόνισε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πως «χρειάζονται υποδομές ολοκληρωμένες. Χρειάζονται οδικοί άξονες. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω, από το 2016 μέχρι σήμερα, ότι πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Πύργος – Πάτρα και για να γνωρίσει η περιοχή την ανάπτυξη που της αξίζει, αλλά και για να σταματήσει ο φόρος αίματος που έχει πληρωθεί».

Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους δημάρχους, τους τοπικούς συλλόγους, τη νεολαία, φυσικά τη Νίκη Φούντα που είναι επικεφαλής του δικτύου και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια να καθαρίσουν τα μονοπάτια. «Μέσα από αυτή τη συμβολική κίνηση να δώσουμε ένα μήνυμα ότι κάθε περιοχή της Ελλάδας και ειδικά η Ηλεία έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και το δικό μας πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο έχει στην καρδιά του την περιφερειακή ανάπτυξη», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ακίνητα: Αυξήσεις πάνω από 40% φέρνουν οι νέες αντικειμενικές - ΕΝΦΙΑ από τον Μάρτιο και νέα μείωση κατά 8% το 2022

Απόπειρα απαγωγής 16χρονης στη Θεσσαλονίκη: Στο «φως» καταγγελία εις βάρος του καθηγητή από το ΕΠΑΛ «Ευκλείδης» το 2020 

Πειραιάς: Ταξιδιώτες απομάκρυναν τους... επαγγελματίες συνδικαλιστές που εμπόδιζαν τον απόπλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης