Η τουρκική εφημερίδα Τακβίμ... βλέπει «φοβισμένη» την Ελλάδα εξαιτίας της βάσης drone στα Κατεχόμενα

Η τουρκική εφημερίδα Τακβίμ... βλέπει «φοβισμένη» την Ελλάδα εξαιτίας της βάσης drone στα Κατεχόμενα

Τα εγκαίνια της βάσης θα γίνουν την ημέρα της επετείου της εισβολής

ερφογαν
«Η απόφαση της Τουρκίας για μια νέα βάση SİHA στην Ανατολική Μεσόγειο φοβίζει την Ελλάδα» γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Τακβίμ, για τα επικείμενα εγκαίνια τουρκικής βάσης Drone στην κατεχόμενη Κύπρο και στην περιοχή του Λευκόνοικου.

Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα: «Ο ελληνικός τύπος είναι προβληματισμένος από την εξέλιξή αυτή, φιλοξενώντας την είδηση σε πολλά πρωτοσέλιδα».

Τα εγκαίνια της παράνομης βάσης έχουν προγραμματιστεί για τις 20 Ιουλίου, ημέρα της 47ης θλιβερής επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, παρουσία του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει δηλώσει ότι θα λειτουργήσει μια μόνιμη βάση για την εγκατάσταση των εξοπλισμένων και μη εξοπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Ο ίδιος θα δώσει ένα νέο όνομα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο κατεχόμενο Λευκόνοικο. Αρχικά είχε αποφασιστεί να δοθεί το όνομα του Τουρκοκύπριου ηγέτη Φαζίλ Κουτσιούκ, που τελικά δεν έγινε αποδεκτό λόγω αντιδράσεων.

Η απόφαση της Τουρκίας για ίδρυση βάση με μη εξοπλισμένα και εξοπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (İHA και SİHA) στην Κύπρο, που κατέχει κυρίαρχη θέση στην Ανατολική Μεσόγειο, λήφθηκε αμέσως μετά τη συμφωνία οριοθέτησης των θαλάσσιων αρμοδιοτήτων με τη Λιβύη.

Τον Δεκεμβρίου του 2019, το εξοπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου «Kalkan Bayraktar TB-2» προσγειώθηκε στη στρατιωτική βάση στο κατεχόμενο Λευκόνοικο, μετά από πτήση διάρκειας πέντε ωρών από την ώρα απογείωσής του από τη βάση Ντάλαμαν της Τουρκίας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φοιτήτριες των ΜΜΕ καταγγέλλουν καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση - «Ζητούσε φωτογραφίες για να μας περάσει στο μάθημα»

Κρήτη: Πού εντοπίστηκαν τα τρία κρούσματα με τη νέα μετάλλαξη - «Αγώνας δρόμου» για την ιχνηλάτηση

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε ο 8χρονος Βασίλης - Τον είχε αρπάξει η μητέρα του από το σχολείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης