«ΝΑΤΟ 2030» - Παναγιωτόπουλος: «Ναι» στην υλοποίηση νέας γενιάς επιχειρησιακών σχεδίων

«ΝΑΤΟ 2030» - Παναγιωτόπουλος: «Ναι» στην υλοποίηση νέας γενιάς επιχειρησιακών σχεδίων

Η Ελλάδα υποστηρίζει τα σχέδια της Συμμαχίας που λαμβάνουν υπόψη τις νέες εστίες ανησυχίας των νότιων συμμάχων, όπως η τρομοκρατία και το φαινόμενο των μαζικών μεταναστευτικών ροών ανέφερε ο υπουργός Άμυνας

5314578
Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε, σήμερα 1 Ιουνίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη θερινή Σύνοδο των υπουργών 'Αμυνας του ΝΑΤΟ, κατά την οποία συζητήθηκε η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας στις 14 Ιουνίου.

Όπως ανακοινώθηκε, στη συζήτηση τέθηκε επί τάπητος η διαδικασία «ΝΑΤΟ 2030» για την οποία ο Ν. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η χώρα μας υποστηρίζει την υλοποίηση νέας γενιάς επιχειρησιακών σχεδίων, που θα καλύπτουν όλη την Ευρώπη, και θα λαμβάνουν υπόψη και νέες εστίες ανησυχίας των νότιων συμμάχων, όπως η τρομοκρατία και το φαινόμενο των μαζικών μεταναστευτικών ροών.

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας υποστήριξε τους φιλόδοξους στόχους που αναμένεται να εγκρίνει η Συμμαχία, όσον αφορά στη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών στην ανθεκτικότητα κρίσιμων κρατικών δομών και υπηρεσιών, και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην ασφάλεια.

Όσο για τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, ο Ν. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι η χώρα μας θα υποστηρίξει τις σχεδιαζόμενες πρωτοβουλίες που θα έχουν στόχο την πολυμερή συνεργασία σε νέα προγράμματα αμυντικών δυνατοτήτων μεταξύ Συμμάχων.

Εκτίμησε, δε, ότι ο σαφής προσανατολισμός του ΝΑΤΟ στις ονομαζόμενες «αναδυόμενες τεχνολογίες» προσφέρει νέες ευκαιρίες εξωστρέφειας στην αμυντική βιομηχανία των χωρών της Συμμαχίας και ειδικά σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας υπογράμμισε την υποστήριξη της χώρας μας στην προοπτική επέκτασης του συμμαχικού συστήματος διανομής καυσίμων στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι οι υποδομές στην Βόρειο-Ανατολική Ελλάδα προσφέρουν σημαντικές και οικονομικά βιώσιμες επιλογές για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Λευκορωσία: Ακτιβιστής πήγε να κόψει τον λαιμό του στη διάρκεια δίκης

Κρήτη: Είπαν το τελευταίο «αντίο» στην 44χρονη που «έφυγε» μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca

Πάτρα: Στο νοσοκομείο εκτάκτως, για άλλη μια φορά, ο Νίκος Παλαιοκώστας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης