Κυμπουρόπουλος: Τι έγινε με την ψηφοφορία για τις αμβλώσεις - «Η θέση μου παρερμηνεύτηκε» εξηγεί

Κυμπουρόπουλος: Τι έγινε με την ψηφοφορία για τις αμβλώσεις - «Η θέση μου παρερμηνεύτηκε» εξηγεί

«Το δικαίωμα στην άμβλωση είναι απόλυτο και ως προς αυτό ήμουν, είμαι και θα είμαι κάθετος» δήλωσε ο ευρωβουλευτής μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ψήφος του στο Ευρωκοινοβούλιο και τις αποστάσεις της Νέας Δημοκρατίας 

kimpouropoulos_main
«Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους. Άλλωστε σε παρόμοια ψηφίσματα που έχουν μιλήσει για την άμβλωση στο παρελθόν, είμαι υπέρ γιατί σέβομαι και αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα, όταν μάλιστα η γυναίκα δεν έχει δώσει την έγκρισή της για να γίνει κάτι τέτοιο».

Αυτή ήταν η τοποθέτηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Στέλιου Κυμπουρόπουλου, σε δηλώσεις του λίγη ώρα από τις σαφείς αποστάσεις που έλαβε το κυβερνών κόμμα, καθώς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση.

Η στάση του προκάλεσε αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που τον κατηγορούν ότι συντάσσεται με την άκρα δεξιά στο θέμα της άμβλωσης. Μερίδα ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η «Αυγή» κατηγόρησαν τον ευρωβουλευτή, λέγοντας ότι συντάχθηκε «με τις πιο ακραίες φωνές του ευρωκοινοβουλίου, αυτές τις άκρας δεξιάς». Μεγάλες όμως είναι και οι αντιδράσεις χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η "μεταρρύθμιση" προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Πηγές από την πλευρά του κ. Κυμπουρόπουλου αναφέρουν ότι ο ευρωβουλευτής έχοντας υπερψηφίσει 15 φορές το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση, την περασμένη Παρασκευή ενέκρινε ψήφισμα για την προστασία του παιδιού, που σε ένα σημείο διατυπώνει ότι η προστασία του ξεκινά από την πλευρά της σύλληψης. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι αυτό αφορά τη μητέρα με το παιδί και προσθέτουν ότι ο θόρυβος γύρω από το ψήφισμα, το οποίο δεν έχει καμία νομοθετική αξία, οφείλεται καθαρά σε λόγους αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στο επίμαχο ψήφισμα, είπε: «Αυτή τη στιγμή μιλάμε για μία σπέκουλα η οποία ξεκίνησε από το ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ένα συνολικά ψήφισμα για τα δικαιώματα του παιδιού, αυτό ψηφίζαμε. Όταν το παιδί βρίσκεται στη μήτρα της μητέρας, όταν είναι μικρό, δεν έχει τη δύναμη να μιλήσει, δεν πρέπει να μιλήσουμε και εμείς για αυτό; Δεν μπορώ να ξέρω για την ανακοίνωση του κόμματός μου. Καταλαβαίνω απόλυτα όλο αυτό που έχει γίνει από την μεριά του κόσμου. Αυτό όμως που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι δεν ψήφισα και δεν θα ψήφιζα κάτι που αφαιρεί το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών».

«Πολλοί συνάδελφοι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ αυτής της τροπολογίας. Σκέφτομαι λίγο το θέμα και από αυτή τη θέση που σίγουρα με επηρεάζει, αν η μητέρα μου είχε δει ότι είμαι ανάπηρος θα με σκότωνε ή όχι; Θεωρώ ότι ναι υπάρχει το δικαίωμα στην άμβλωση και δεν είμαι κατά. Αλλά θέλω να δώσω και το δικαίωμα και στο παιδί που δεν μπορεί να μιλήσει. Και θέλω να το συζητήσουμε. Θέλω να υπάρχει και αυτό το δικαίωμα, ως δικαίωμα», πρόσθεσε.

Η απάντηση του κ. Κυμπουρόπουλου: Είμαι υπέρ των αμβλώσεων και του δικαιώματος των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους!

«Στη μέχρι τώρα θητεία μου, σε όλα τα ψηφίσματα, έχω ψηφίσει υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους και στο δικαίωμά τους και στην άμβλωση. Όπως, επίσης, έχω ψηφίσει για να υπερασπιστώ τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων και φυσικά και των παιδιών. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι η ψήφος μου για τα παιδιά θα ερμηνευόταν ως ψήφος κατά του δικαιώματος των γυναικών στην επιλογή, για λόγους πολιτικής σπέκουλας ή εκ δικού μου σφάλματος θα παρερμηνεύονταν η ψήφος μου και θα θεωρούνταν ότι επιθυμώ κάτι διαφορετικό. Το γεγονός ότι η θέση μου παρερμηνεύτηκε, με στεναχωρεί.

Δήλωσα προ ολίγου δημόσια και θα το κάνω όσες φορές χρειαστεί και με όποιον τρόπο μου επιτρέπει η πολιτική μου ιδιότητα πως το ανθρώπινο δικαίωμα και η υπεράσπισή του θα είναι πάντα ένας ακλόνητος προσωπικός μου πυλώνας. Το δικαίωμα στην άμβλωση είναι απόλυτο και ως προς αυτό ήμουν, είμαι και θα είμαι κάθετος!»

Κυμπουρόπουλος (ΘΕΜΑ 104,6): «Δεν ψήφισα πότε κατά των αμβλώσεων»

“Δεν ψήφισα πότε κατά των αμβλώσεων, ψήφισα θετικά την τροπολογία για το δικαίωμα του παιδιού στη ζωή” δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Ευρωβουλευτής ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ψήφος του στο Ευρωκοινοβούλιο και τις αποστάσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για άδικη συζήτηση ξεκαθαρίζοντας ότι είναι υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους. “Ήταν μια εσκεμμένη παρερμηνεία” πρόσθεσε. Μάλιστα ανέφερε ότι σε παλαιότερα ψηφίσματα έχει ψηφίσει για τα αναπαραγωγικά και σεξουαλικά δικαιώματα των γυναικών πάρα πολλές φορές.

Για την ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Κυμπουρόπουλος σχολίασε “έκανε αυτό που έπρεπε, μίλησε προς την κοινωνία γενικότερα ότι είμαστε ως ΝΔ υπέρ των αμβλώσεων. Και εγώ είμαι υπέρ του δικαιώματος των γυναικών να αυτοδιαθέτουν το σώμα τους όπως εκείνες νομίζουν, να έχουν το δικαίωμα στην επιλογή”.

“Η εν λόγω τροπολογία- η οποία δεν πέρασε – αναφερόταν στο δικαίωμα του παιδιού στη ζωή επί σύλληψης” διευκρίνισε, επισημαίνοντας ότι “μιλάει και για την άλλη πλευρά στην οποία θέλουν οι γυναίκες να κρατήσουν το παιδί και το κράτος θα πρέπει να παρέχει την ασφάλεια στην εργασία, στους ελέγχους και στο σπίτι ώστε να ναι ασφαλής η γυναίκα με το παιδί”.

“Θεωρώ ότι είναι αλληλοσυμπληρούμενα”, τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κάνοντας λόγο για εσκεμμένη παρερμηνεία γιατί "όλο αυτό ξεκίνησε από ένα tweet και πολλαπλασιάστηκε από εφημερίδες όπως η Αυγή κλπ".

“Ζητώ συγνώμη για αυτή την λαίλαπα που ξεκίνησε γιατί δεν ήταν ο σκοπός μου. Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε πολιτική αντιπαράθεση με αυτή τη σπέκουλα”, τόνισε.

Και κατέληξε λέγοντας: “Αν το ήξερα θα εξηγούσα την ψήφο. Δεν ήταν λάθος μου”.

Ειδήσεις σήμερα

Μπάιντεν: «Αν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ο Κουόμο οφείλει να παραιτηθεί»

Γέμισε το Νοσοκομείο Λαμίας - Ασθενείς με Covid μεταφέρονται σε άλλους νομούς


Θεοδωρίδου: Ανοίγουν τα ραντεβού των εμβολιασμών για τα άτομα με νοσήματα υψηλού κινδύνου 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης