Σκουρλέτης για υπόθεση Κατσαφάδου: Δεν έχουν σημασία οι δικαστικές αποφάσεις!

Σκουρλέτης για υπόθεση Κατσαφάδου: Δεν έχουν σημασία οι δικαστικές αποφάσεις!

Για fake news ΣΥΡΙΖΑ μιλά ο υφυπουργός Ναυτιλίας ο οποίος κατέθεσε δικαστικές αποφάσεις που τον δικαιώνουν - «Δεν έχουν σημασία οι δικαστικές αποφάσεις» απάντησε ο Πάνος Σκουρλέτης

katsafados
Αίσθηση προκαλεί η επιμέρους τροπή που έλαβε η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στη Βουλή για την φύλαξη των πανεπιστημίων από καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά του νυν υφυπουργού Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδου.

Ο κ. Τσίπρας προκειμένου να υποστηρίξει ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ασφάλεια των πανεπιστημίων είναι προσχηματικό κατήγγειλε ότι πριν από περίπου 15 χρόνια ο κ. Κατσαφάδος ως φοιτητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και μέλος της ΔΑΠ συμμετείχε σε επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και νοσηλεία του τότε πρύτανη του πανεπιστημίου.

Ο κ. Κατσαφάδος αντέκρουσε την καταγγελία και κατηγόρησε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ωμά ψέματα. Κατέθεσε μάλιστα στην Βουλή την αθωωτική απόφαση του πανεπιστημίου αλλά και ανακοίνωση του νυν πρύτανη Πειραιά και αυτόπτη μάρτυρα των τότε επεισοδίων που αναφέρει ότι ο κ. Κατσαφάδος όχι μόνο δεν συμμετείχε στην επίθεση αλλά δεν ήταν καν στον πανεπιστήμιο την ημέρα των επεισοδίων.

Η απάντηση όμως του βουλευτή της ΝΔ δεν έπεισε τον ΣΥΡΙΖΑ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης είπε προκειμένου να υπερασπιστεί την καταγγελία του αρχηγού του: «Δεν έχει σχέση η αθωωτική απόφαση ή έχει μικρή σχέση. Αυτό αφορά το δικαστήριο. Εμείς δεν δικάζουμε. Συνέβη ή όχι το γεγονός;»

«Μα είναι δυνατόν να λέτε δεν έχει σημασία μια δικαστική απόφαση που αθωώνει έναν άνθρωπο. Και τι έχει σημασία; Η δική σας «δικαστική απόφαση»; Ντροπή» ανταπάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Κλείσιμο
Πιο αναλυτικά, η αρχή έγινε με την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Εγώ πάντως, κύριε Μητσοτάκη, αν είχα κάνει υπουργό που είχε κατηγορηθεί ότι έστειλε τον Πρύτανη της Σχολής του στο νοσοκομείο δεν θα μπορούσα να σταθώ. Δεν θα μπορούσα να σταθώ, εσείς μπορείτε. Αν είχα κάνει υπουργό κάποιον που είχε κατηγορηθεί και είχε διαγραφεί και από τη φοιτητική παράταξη του κόμματος μου, επειδή είχε στείλει τον πρύτανη στο νοσοκομείο δεν θα μπορούσα να σταθώ. Θα ήταν πρώτο θέμα στις ειδήσεις, στις εφημερίδες. Εσείς μπορείτε, όμως, όπως μπορείτε να κάνετε κι άλλα πράγματα και να μας κουνάτε και το δάχτυλο. Διότι όχι στο παλιό παρελθόν, πριν λίγες μέρες, πριν λίγες εβδομάδες κάνατε υφυπουργό Ναυτιλίας τον κ. Κατσαφάδο. Τι έκανε ο κ. Κατσαφάδος; Τίποτα τρομερό. Έστειλε μαζί με άλλους συναγωνιστές του της ΔΑΠ τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, διότι ήθελε να διαλύσει μια συνεδρίαση εκλεκτορικού σώματος και όταν έκλεισαν οι καθηγητές την πόρτα για να μην προπηλακιστούν άδειασαν τα πρωτοπαλίκαρα αυτά τους πυροσβεστικούς κρουνούς μέσα στην αίθουσα με αποτέλεσμα να πάνε στο νοσοκομείο καθηγητές με αναπνευστικά προβλήματα. Μια μέρα μετά, βεβαίως, η ΔΑΠ με αίσθηση ευθύνης προς την ακαδημαϊκή κοινότητα αποφάσισε τη διαγραφή του κ. Κατσαφάδου, αλλά εσείς σήμερα, που μας παριστάνεται τον ευαίσθητο για θέματα βίας στα πανεπιστήμια, τον επιβραβεύσατε, τον κάνατε υφυπουργό πριν από λίγες εβδομάδες. Τόσο υποκριτής είστε».

Απαντώντας ο κ. Κατσαφάδος είπε: «Είμαι εδώ όχι για να απολογηθώ αλλά για να μιλήσω και για να εκπροσωπήσω την γενιά των φιλελεύθερων νεολαίων που αγωνίστηκαν για να είναι τα πανεπιστήμια ανοικτά και ελεύθερα όταν η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε το κλείσιμο γιατί δεν της άρεσε το σχήμα της τυρόπιτας. Καταθέτω λοιπόν την απόφαση του Δικαστηρίου Πειραιά. Είχε γίνει μήνυση του τότε πρύτανη του πανεπιστημίου Πειραιά κατά όλων των φοιτητικών συλλόγων. Όχι μόνο της ΔΑΠ αλλά και της ΠΑΣΠ και των υπολοίπων. Σας καταθέτω και την αμετάκλητη αθώωση όλων μας» ενώ πρόσθεσε: «Σας καταθέτω και την σημερινή ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Πειραιά που μετά τον οχετό ψεμάτων από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση. Την ανακοίνωση υπογράφει ο νυν πρύτανης που είναι και αυτόπτης μάρτυρας εκείνων των περιστατικών. Να σημειωθεί ότι ο πρύτανης δεν συμφωνεί με το σημερινό νομοσχέδιο. Λέει λοιπόν ότι όχι μόνο δεν έχω σχέση με το περιστατικό αλλά ότι δεν ήμουν καν εκεί.

Δεν μπορείτε να χωνέψετε ότι είμαι γιος ενός μπάτσου, όπως αποκαλείτε τους αστυνομικούς, από μια οικογένεια της μεσαίας τάξης, που αγωνίστηκα στα πανεπιστήμια και είμαι υπερήφανος για τις απόψεις μου. Είμαι υπερήφανος γιατί είμαι γιος μπάτσου όπως λέτε και όχι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης όπως ο γιος ενός στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πάμε ως μάρτυρες υπεράσπισης στους μπαχαλάκηδες, στους τρομοκράτες και όσους καταστρέφουν την δημόσια περιουσία. Έρχομαι εδώ να μιλήσω για το αυτονόητο. Έχοντας μια υποχρέωση απέναντι στην κληρονομία που μου άφησε η μάνα μου και ο πατέρας μου και απέναντι στην κόρη μου. Όχι σε εσάς που λέτε ψέματα»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Νίκος Φίλης ο οποίος επιχειρώντας να υποβαθμίσει την ανακοίνωση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πειραιά είπε ότι «το περιεχόμενό της ανταποκρίνεται στο σημερινό πολιτικό status».

«Ο κ. Κατσαφάδος προσπάθησε από κατηγορούμενος να γίνει κατήγορος. Επιστρέφω τον οχετό. Εδώ δεν είναι πανεπιστήμιο Πειραιά να πετάτε πυροσβεστήρες. Ο εν λόγο κύριος έδωσε σήμερα παράσταση για τον χαρακτήρα του. Προσπάθησε να μας πει ότι η ψήφος πολιτών είναι πλυντήριο. Και την χρυσή αυγή ψήφισε ο λαός. Διεγράφη τότε από την παράταξή του ή όχι; Διεγράφη για τον τραμπουκισμό του στον πρύτανη που ήταν πιο φασιστικός από την επίθεση στον Μπουραντώνη;» είπε ο κ. Φίλης.

«Για την ουσία θα πείτε; Σας έφερα την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου. Για την ανακοίνωση του σημερινού πρύτανη έχετε να πείτε κάτι; Όσο για την απόφαση της ΔΑΠ τότε δεν κατανοείτε την διαφορά μας. Όταν σε ένα μέλος ασκείται δίωξη τότε αφαιρείται προσωρινά η ιδιότητα του μέλους» ανέφερε ο κ. Κατσαφάδος.

Επίσης ο κ. Βρούτσης είπε: «Σε αυτή την αίθουσα η τιμή και υπόληψη είναι καθήκον όλων μας. Χθες είδαμε τον κ. Τσίπρα να προσπαθεί να αποκαταστήσει το ολίσθημα της συνέντευξή τους για την ανάληψη του ρίσκου. Σήμερα εστίασε την κριτική του στον Κώστα Κατσαφάδο. Και εσείς αντί να ζητήσετε συγγνώμη συνεχίζετε το ολίσθημα του προέδρου σας. Αυτή είναι η Αριστερά. Το δικαστήριο απάλλαξε ομόφωνα τους κατηγορούμενους ενώ σήμερα ο πρύτανης λέει ότι ο κ. Κατσαφάδος δεν είχε σχέση με το περιστατικό. Δεν έχετε το φιλότιμο να ζητήσετε συγγνώμη που κατηγορήσατε άδικα έναν άνθρωπο; Ντροπή σας».

Επανερχόμενος ο κ. Σκουρλέτης επέμεινε: «Αποκαλύφθηκε η μέγιστη υποκρισία ενός μηχανισμού που δήθεν νοιάζεται για την ασφάλεια ενώ προσπαθεί να διαψεύσει τα αδιάψευστα. Δεν έχει σχέση η αθωωτική απόφαση ή έχει μικρή σχέση. Αυτό αφορά το δικαστήριο. Εμείς δεν δικάζουμε. Συνέβη ή όχι το γεγονός;»

Ειδήσεις σήμερα 

Απολύθηκε από το «Mandalorian» η Τζίνα Καράνο - Η ανάρτηση για τους εβραίους που προκάλεσε οργή!

Και η «Ρος» του Game of Thrones κατηγορεί τον Μέριλιν Μάνσον για κακοποίηση - «Με κυνήγησε με τσεκούρι»

Μπλόκα σε δρόμους από νωρίς: Ποιες βεβαιώσεις ισχύουν - Τι προβλέπεται για τηλεργασία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης