Απάντηση Δένδια σε Τσαβούσογλου: «Φίλε μου Μεβλούτ... δεν αφήνετε τις απειλές;»

Απάντηση Δένδια σε Τσαβούσογλου: «Φίλε μου Μεβλούτ... δεν αφήνετε τις απειλές;»

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ καλεί την Άγκυρα να απέχει από προκλήσεις και παράνομες ενέργειες - Δείτε τι έγραψε στο Twitter

1dendias-cavusoglu-nea
Απάντηση στις προκλήσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου έδωσε, μέσω Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Σε ανάρτησή του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε προς τον Τούρκο ομόλογό του την ελπίδα η Άγκυρα «να εγκαταλείψει τις απειλές για πόλεμο κατά της Ελλάδας, να γίνει πιο ευρωπαϊκή και λιγότερο νεο-οθωμανική και να απέχει από προκλήσεις και παράνομες δραστηριότητες» -ήτοι, τα τρία «Α», όπως γράφει χαρακτηριστικά, στην αγγλική γλώσσα («abandon», «aspire», «abstain»).

Κλείνοντας, δε, φρόντισε να «υπενθυμίσει» στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι η μόνη βάση διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών είναι το Διεθνές Δίκαιο.

Κλείσιμο









Τελευταίο επεισόδιο της προκλητικής συμπεριφοράς του Τσαβούσογλου και αφορμή για την ανάρτηση-απάντηση Πέτσα υπήρξε  μία ανάρτησή του στο Twitter, με την οποία καλεί τον Έλληνα ΥΠΕΞ να «σταματήσει να ζητά βοήθεια από άλλους, προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ απάντησε σε ανάρτηση του Νίκου Δένδια, λέγοντας πως «θέλει να του δώσει μία φιλική συμβουλή». Εύχεται μάλιστα το 2021 να είναι η χρονιά που θα διευθετήσουμε τις διαφορές μας με δίκαιο τρόπο, μιλώντας ευθέως, ειλικρινά και σοβαρά».
Δένδιας: Δεν θα γίνει δεκτή η διεύρυνση ατζέντας που επιθυμεί η Άγκυρα

Υπενθυμίζεται πάντως, πως ο Νίκος Δένδιας, την Κυριακή με συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην πιθανότητα επανέναρξης του διμερούς διαλόγου πως «η Αθήνα αναμένει μία ημερομηνία από την Τουρκία αλλά η τελευταία θέλει μάλλον να είναι σίγουρη ότι δεν θα εισπράξει μία άρνηση». Αυτή δεν θα υπάρξει, ξεκαθαρίζει ο κ. Δένδιας «εφόσον το κλίμα είναι κατάλληλο, το Ορούτς Ρέις “δεν κόβει βόλτες” και θα έχουμε μία σταθερότητα, όχι κινήσεις τακτικής».

Με τη συνεχή επίκληση του αιτήματος για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, η Άγκυρα δείχνει να επιθυμεί εκ των προτέρων διεύρυνση της ατζέντας. «Αυτό δεν θα γίνει δεκτό» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας και υπογραμμίζει ότι καμία τρίτη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας δεν έχει θέσει τέτοιο ζήτημα.

Ειδήσεις σήμερα: 

«Ελευθερία»: Πάνω από ένα εκατ. δόσεις εμβολίων αναμένονται τον Ιανουάριο - Νέο «δίδυμο» στην καθημερινή ενημέρωση

Πανευρωπαϊκή ανησυχία για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού - Μέχρι τα μεσάνυχτα πτήσεις από την Μ.Βρετανία στην Αθήνα

ΟΓΑ: Με τροπολογία ρυθμίζεται η συνταξιοδότηση χιλιάδων αγροτών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης