Απάντηση Νικολάου στον Πολάκη: «Σε έχω. Όλοι σας και μόνη μου»

Απάντηση Νικολάου στον Πολάκη: «Σε έχω. Όλοι σας και μόνη μου»

Η απάντηση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής προς τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ για την προμήθεια γαντιών νιτριλίου στα σωφρονιστικά καταστήματα

nikolaou
Νέος γύρος αντιπαράθεσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξέσπασε με πρωταγωνιστές τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου και τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη. Μολονότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο «αψύς Σφακιανός» εξακοντίζει τα βέλη του κατά της κ. Νικολάου, αφού έχει πολλάκις ασχοληθεί με το χαρτοφυλάκιο της Γ.Γραμματέα (επικοινωνιακή καμπάνια, επιλογή συνεργατών κ.ά), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε χθες κάνοντας λόγο για «λαμόγια», με αφορμή την προμήθεια γαντιών νιτριλίου στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«Όταν πιάνεις τα λαμόγια στα πράσα ,το ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΟΥΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΛΑΣΠΗ σε αυτόν που τους αποκάλυψε!

Όσους χαρακτηρισμούς και να μου απευθύνεις κυρία Νικολαου ,μέσα στον πανικό που σε έχει πιάσει ,ένα πράγμα σου μένει να κάνεις:

:Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ,αφού ακυρώσεις την υπογραφή σου στην ΑΝΑΘΕΣΗ των 17,5 ευρώ,για να μπορέσουν να προμηθευτούν από τον επόμενο από σένα τα σωφρονιστικά καταστήματα γάντια νιτριλιου με 8,85 ευρώ το ανώτερο όπως τα αστυνομικά τμήματα της χώρας !!!!!

ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΗ «ΔΟΥΛΕΙΑ».

polakis_nikolaou


Ακαριαία υπήρξε η αντίδραση της Γ. Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, η οποία καταλογίζει «προφανή σκοπιμότητα» στον κ. Πολάκη αναφορικά με το διαγωνισμό, ενώ περνά στην αντεπίθεση, απαντώντας πως «ο ανοικτός, διεθνής διαγωνισμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την προμήθεια γαντιών νιτριλίου έγινε μήνες πριν όταν η ζήτηση ήταν ελάχιστη και γι’ αυτό η τιμή διαμορφώθηκε στα 8,85 ευρώ ανά συσκευασία». «Ο εθνικός συκοφάντης και γελωτοποιός της Αριστεράς, ο άθλιος Πολάκης, μου επιτίθεται για άλλη μια φορά. Απαντώ με στοιχεία σε ένα βασικό στέλεχος του παρακράτους του ΣΥΡΙΖΑ: «Σε έχω Πολάκη. Ολοι σας και μόνη μου…», σχολιάζει η κ. Νικολάου.

Η ανάρτηση της Σοφίας Νικολάου:

Κλείσιμο
«Για ακόμη μια φορά ο Παύλος Πολάκης επιβεβαιώνει ότι μετά τον πάτο υπάρχει και ο… απόπατος. Με την επίθεσή του εναντίον μου, με τις ύβρεις και τους άθλιους χαρακτηρισμούς του, με τις παντελώς ανυπόστατες κατηγορίες και τη λάσπη που σκοπίμως και κατά σύστημα εξαπολύει σε βάρος μου, δείχνει ότι είναι αδιόρθωτος και εμπαθής.

Εχει, όμως, το ηθικό βάρος ο Πολάκης να μου επιτίθεται ή απλά συνεχίζει να παίζει με επιτυχία το ρόλο του «γελωτοποιού» της Αριστεράς και του yes man του αρχηγού του;

Ποιο ηθικό ανάστημα να έχει κάποιος που ως υπουργός Υγείας κάπνιζε όπου και όποτε γούσταρε κι έγραφε τους νόμους στα παλιά του τα παπούτσια;

Ο γιατρός και βουλευτής Πολάκης που γλεντοκοπάει με φίλους του εν μέσω καραντίνας. Ο ίδιος που κυκλοφορεί χωρίς μάσκα στις ΜΕΘ ενώ πεθαίνουν κάθε ημέρα 100 άνθρωποι.

Αυτός που είχε διπλά βιβλία ως δήμαρχος, και μάλιστα χαιρόταν με το ρόλο του νεοέλληνα «απατεωνίσκου».

Αυτός που παράνομα ηχογραφούσε τον κεντρικό τραπεζίτη σαν … κοριός της τελευταίας υποστάθμης αλλά δεν τόλμησε να εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Ο Πολάκης που αποτελούσε βασικό στέλεχος του παρακράτους του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη και ήθελε να βάλει φυλακή πολιτικούς αντιπάλους για να κερδίσουν τις εκλογές.

Είναι ο ίδιος που έλεγε σε δημοσιογράφο «θα σε χώσω τρία μέτρα στη γη» ή που έκανε έκανε bullying σε βάρος γυναίκας δημοσιογράφου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και δεν ζήτησε ούτε καν συγγνώμη.

Αυτός, λοιπόν, που έχει κερδίσει επάξια τον χαρακτηρισμό «εθνικός πέτσακας» μου επιτίθεται με τόσο βρόμικα επιχειρήματα.

Κι επειδή ζήτησε την παραίτηση ή την αποπομπή μου θα του απαντήσω χρησιμοποιώντας μια προσφιλή του δήλωση: «Σε έχω Πολάκη. Όλοι σας και μόνη μου…»

Όμως, επειδή οι αθλιότητες του πρώην υπουργού και του συστήματος που υπηρετεί δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες, του απαντώ, λοιπόν, με στοιχεία.

Αν έχει το θάρρος ας πάμε στα δικαστήρια για να δούμε αν η τζάμπα μαγκιά του περνάει εκεί.

Αναφορικά, λοιπόν, με την προμήθεια γαντιών νιτριλίου για τα Καταστήματα Κράτησης έχω να πω στον κ. Πολάκη και την παρέα του τα εξής:

- Οι τιμές όλων των υγειονομικών υλικών τους τελευταίους μήνες διαμορφώνονται ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση. Εάν η ζήτηση παγκοσμίως δεν μπορεί να καλυφθεί από την παραγωγή, τότε υπάρχει άνοδος των τιμών.

- Το ίδιο συμβαίνει και με τα γάντια. Όταν η ζήτηση ήταν ελάχιστη οι τιμές παρέμεναν χαμηλές. Από την επιβολή της δεύτερης καραντίνας και μετά, οι ανάγκες παγκοσμίως αυξήθηκαν με αποτέλεσμα να πωλούνται ακριβότερα όλα τα υγειονομικά προϊόντα, σε σύγκριση με άλλες περιόδους.

- Χώρες όπως η Γερμανία, και ειδικά η Μαλαισία, «πάγωσαν» την παραγωγή γαντιών με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έλλειψη στην αγορά και να αυξηθούν οι τιμές.

- Οι συμβάσεις που επικαλείται ο κ. Πολάκης για την προμήθεια γαντιών στην τιμή των 8,85 ευρώ ανά συσκευασία, έγιναν σε διαφορετική χρονική περίοδο.

Συγκεκριμένα:

- Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, εν μέσω της πανδημίας και με τις ανάγκες στα Καταστήματα Κράτησης και σε όλη την κοινωνία να είναι εξαιρετικά αυξημένες, η Γενική Γραμματεία υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια γαντιών νιτριλίου.

- Η τιμή για κάθε συσκευασία των 100 γαντιών, ήταν 17,5 ευρώ.

- Η συγκεκριμένη σύμβαση υπεγράφη διότι η προμηθεύτρια εταιρεία κατέθεσε -αυτή τη χρονική στιγμή- την χαμηλότερη τιμή. Οι επόμενες προσφορές ήταν 20 ευρώ, 20,75 ευρώ, 20,35 ευρώ και η τελευταία ήταν 17,5 ευρώ ανά συσκευασία, την οποία και αποδεχθήκαμε ως την πλέον συμφέρουσα για το ελληνικό κράτος.

- Ας μας κατονομάσει ο κ. Πολάκης ποιες εταιρείες θα μπορούσαν να προσφέρουν χαμηλότερη τιμή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Γιατί δεν κατέθεσαν προσφορά στα 8,9 ή 10 ευρώ ανά συσκευασία προκειμένου να είναι αυτοί ανάδοχοι;

- Ας μας απαντήσει, βεβαίως, και ποιες εταιρείες αυτή την περίοδο δεσμεύονται ότι μπορούν να χορηγήσουν ΑΜΕΣΑ μεγάλες ποσότητες γαντιών.

- Με προφανή σκοπιμότητα ο κ. Πολάκης επιχειρεί να συγκρίνει ανόμοιες συμβάσεις. Αυτήν της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής και αυτήν του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα αστυνομικά τμήματα.

Ο ανοικτός, διεθνής διαγωνισμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την προμήθεια γαντιών νιτριλίου έγινε μήνες πριν όταν η ζήτηση ήταν ελάχιστη και γι’ αυτό η τιμή διαμορφώθηκε στα 8,85 ευρώ ανά συσκευασία.

Οι προσφορές των εταιρειών κατατέθηκαν τον Οκτώβριο, όταν η ζήτηση ήταν χαμηλή. Εκείνη την περίοδο οι τιμές στην αγορά κινούνταν μεταξύ 8,85 και 9,95 ευρώ ανά συσκευασία.

Μετά την έξαρση των κρουσμάτων και την αύξηση της ζήτησης για γάντια παγκοσμίως, οι τιμές δεν έχουν καμιά σχέση με αυτές του Οκτωβρίου ή οποιασδήποτε άλλης περιόδου.

Επομένως, αν η Γενική Γραμματεία προμηθευόταν τα γάντια τον Οκτώβριο, με ελάχιστα κρούσματα και χωρίς καραντίνα, η τιμή θα διαμορφωνόταν στα 8-9 ευρώ. Κι αν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκανε τον διαγωνισμό σήμερα με την Ελλάδα σε lockdown, θα έπαιρνε προσφορές στα 17 – 18 ευρώ.

Τα γνωρίζει όλα αυτά ο Πολάκης αλλά σκοπίμως τα κρύβει».

Και ψεύδεται ασύστολα όταν μιλάει για απευθείας αναθέσεις. Κατατίθενται προσφορές, επιλέγεται η χαμηλότερη τιμή και γίνεται νομικός και οικονομικός έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες, πριν την ανάθεση αλλά και κατά τη διάρκεια της τιμολόγησης.

Συμπερασματικά, ο κ. Πολάκης συνεχίζει απλά να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα γιατί ξέρει ότι απευθύνεται στα πιο ταπεινά ένστικτα των οπαδών και των έμμισθων troll του ΣΥΡΙΖΑ».

nikolaou_nd


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης