Μάικλ Δουκάκης: Όλα θα είναι πολύ καλύτερα για την Ελλάδα με τον Μπάιντεν

Μάικλ Δουκάκης: Όλα θα είναι πολύ καλύτερα για την Ελλάδα με τον Μπάιντεν

Ο  πρώην υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ προέβλεψε ενίσχυση της παρουσίας των ΗΠΑ στη νοτιοανατολική Ευρώπη και ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ευρώπη 

doukakis111-1-681x383
«Bρισκόμαστε μπροστά σε κάτι τόσο διαφορετικό και τόσο καλύτερο από αυτό που είχαμε με τον Τραμπ. Δεν θα υπάρχει καμία σύγκριση», δήλωσε ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικλ Δουκάκης, μιλώντας για τις αλλαγές που σηματοδοτεί για την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο η εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία της Αμερικής.

Όπως επεσήμανε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, «ο Μπάιντεν ήταν πάντα κοντά στην Ελλάδα. Και ήταν αναμεμειγμένος σε όλη την δουλειά που κάναμε αυτά τα χρόνια για την Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Δουκάκης ανέφερε ότι τόσο η εσωτερική όσο και η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ θα αλλάξει «άμεσα» επί Μπάιντεν σε σχέση με την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.

«Διότι ο Τραμπ ήταν τόσο συχνά τόσο λάθος σε όλα κι επιστρέφουμε σε κάτι που είναι τόσο λογικό και φυσιολογικό. Με έναν άνθρωπο σαν τον Τζο Μπάιντεν που είναι πολύ καλός και είναι κι ένας εξαιρετικός φίλος της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δουκάκης, ο οποίος ήταν υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 1988.

Ο Μάικλ Δουκάκης προέβλεψε μια ενίσχυση της παρουσίας των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μια ενδυνάμωση των σχέσεων με το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη γενικότερα.

«Εύχομαι ειλικρινά να σημάνει μια νέα φάση στη σχέση μας με την Ελλάδα. Και θεωρώ ότι έτσι θα γίνει. Ο Μπάιντεν ήταν πάντα κοντά στην Ελλάδα. Και ήταν αναμεμειγμένος σε όλη την δουλειά που κάναμε αυτά τα χρόνια για την Ελλάδα», σημείωσε.

Κλείσιμο
«Είμαι αισιόδοξος, ο Μπάιντεν είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος κι έχει αυτή την ιστορική σχέση με την Ελλάδα. Και ξέρει την εξωτερική πολιτική. Και ο νέος υπουργός Εξωτερικών του είναι ένας ωραίος τύπος», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα

Ντιέγκο Μαραντόνα: Από τις αλάνες της Βίλα Φιορίτα στην κορυφή του κόσμου

Θεραπεία με πλάσμα ιαθέντων το φάρμακο του Ιερώνυμου

Εγκλημα στη Μάνη: Πυροβόλησε τη γυναίκα του στο κεφάλι με φυσίγγια για αγριόχοιρους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης