Κακοκαιρία Ιανός: Στην Καρδίτσα μέσα στις επόμενες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κακοκαιρία Ιανός: Στην Καρδίτσα μέσα στις επόμενες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς, κατά τις οποίες θα γίνει αποτίμηση των ζημιών και θα αναλυθούν τα μέτρα και το σχέδιο αποκατάστασης

mitsotakis_karditsa
O Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες, πριν από τη Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην Καρδίτσα, μία από τις περιοχές της χώρας που επλήγησαν πιο σφοδρά από την κακοκαιρία «Ιανός».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς, κατά τις οποίες θα γίνει αποτίμηση των ζημιών και θα αναλυθούν τα μέτρα και το σχέδιο αποκατάστασης.

Δύο νεκρούς, μία αγνοούμενη και τεράστιες καταστροφές σε υποδομές, επιχειρήσεις, κατοικίες και στην αγροτική παραγωγή, έχει αφήσει πίσω του ο «Ιανός» από το πέρασμά του στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, με την τοπική κοινωνία να μην έχει ακόμα συνέλθει από αυτό το πρωτόγνωρο φυσικό φαινόμενο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες από τις αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό, σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας, μιας 43χρονης οδηγού, η οποία αγνοείται στην περιοχή του Μουζακίου, αν και το αυτοκίνητό της βρέθηκε χθες. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες βοσκοί που βρίσκονται σε κτηνοτροφική μονάδα στο Μακρυχώρι, παραμένουν στον χώρο και δεν επιθυμούν να τους μεταφέρουν σε άλλο σημείο. Σήμερα θα γίνει προσπάθεια από τις αρμόδιες αρχές να τους προμηθεύσουν με είδη πρώτης ανάγκης.



Ειδήσεις σήμερα

«Το τεράστιο στήθος μού καταστρέφει τη ζωή» λέει 20χρονη Βρετανή και απευθύνει έκκληση για βοήθεια

Τρεις οι νεκροί από την κακοκαιρία: Η ΕΜΑΚ βρήκε τον 62χρονο στην Καστανιά Καρδίτσας

Ξαναμοιράζεται η τράπουλα στη Λιβυή - Τι σηματοδοτεί η παραίτηση Σάρατζ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης