Καστελόριζο: Το θέμα της «τουρκικής επιθετικότητας» φέρνουν στο Ευρωκοινοβούλιο οι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Καστελόριζο: Το θέμα της «τουρκικής επιθετικότητας» φέρνουν στο Ευρωκοινοβούλιο οι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Θα υπάρξει προφορική παρέμβαση κατά τη διάρκειά της αυριανής ολομέλειας για το Ταμείο Ανάκαμψης

evrovouli
Εν όψει της αυριανής έκτακτης ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 και, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, συνεδρίασε, σήμερα, η ΚΟ της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έπειτα από πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και «για την επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να εξασφαλίσει για τη χώρα μας περισσότερα από 70 δισ. ευρώ». Επισήμαναν, ωστόσο, ότι «αν και δεν επετεύχθη πλήρως ο στόχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ύψος του Δημοσιονομικού Πλαισίου, είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι εισακούστηκε το αίτημα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε το Ταμείο Ανάκαμψης να περιλαμβάνει κυρίως επιδοτήσεις». 

Όσον αφορά την κλιμάκωση των εξελίξεων στο Αιγαίο, οι ευρωβουλευτές υπογράμμισαν ότι «ο κ. Ερντογάν συνεχίζει επί μακρόν επιθετική πολιτική κατά της Ελλάδος και της Κύπρου, παραβιάζοντας κατάφορα τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και στρεφόμενος τελικά εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 

Οι ευρωβουλευτές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία και αποφάσισαν «στην αυριανή Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να θέσουν το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας», μετέχοντας με φυσική παρουσία, αλλά και με προφορική παρέμβαση κατά τη διάρκειά της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΚΟ της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο θα εκπροσωπηθεί από την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Εντυπωσιακές εικόνες από άσκηση Ελλήνων και Αμερικανών των ειδικών δυνάμεων

Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Αλάσκα - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Χαμός στη Βουλή: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε «έτσι σας έχουμε κάνει τον κ...» στον Κωνσταντινόπουλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης