Κατρίνης (ΘΕΜΑ 104,6): «Με το ευρωπαϊκό πακέτο να στηριχθεί η μεταποίηση και ο πρωτογενής τομέας»

Κατρίνης (ΘΕΜΑ 104,6): «Με το ευρωπαϊκό πακέτο να στηριχθεί η μεταποίηση και ο πρωτογενής τομέας»

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 χαρακτήρισε τη ΝΔ «συντηρητική παράταξη με αλαζονεία»

katrinis_vouli
Την άποψη ότι χρειάζεται να εξεταστεί το οικονομικό μοντέλο που θα προκριθεί δεδομένων των νέων συνθηκών, εξέφρασε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης.

«Η μεταποίηση θεωρούμε ότι είναι από τα κομμάτια της ελληνικής οικονομίας που πρέπει να στηριχθούν γιατί μπορούν να πάρουν μερίδιο αγοράς στη μεγάλη ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά που αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι κλείνει για τις τρίτες χώρες, φοβούμενη τις επιπτώσεις μιας μελλοντικής πανδημίας, άρα πεδίον δόξης λαμπρό για να μπορέσουμε να ανασυγκροτηθούμε και ταυτόχρονα ψηφιακός μετασχηματισμός, εξ αποστάσεως εργασία, εκπαίδευση, όλα αυτά τα οποία γίνονταν με νωχελικά βήματα, αλλά αναγκαστήκαμε να προσαρμοστούμε και πλέον είναι η νέα πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρίνης προσθέτοντας ότι τα 50 δις χρηματοδότηση που θα λάβει η χώρα μας από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, να μπορέσουν να δοθούν για να έχουν πολλαπλασιαστική αξία και παραγωγικό αποτέλεσμα.

Ο κ. Κατρίνης εξέφρασε τον φόβο, ότι « παρά τον μανδύα στροφής στο κέντρο που προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να περάσει και στην ελληνική κοινωνία και στην παράταξη του, σε πολλές περιπτώσεις δείχνει τα παραδοσιακά αντανακλαστικά της συντηρητικής παράταξης με αλαζονεία, με συγκεντρωτισμό, με αυταρχισμό και πολλές φορές χωρίς να υπάρχει διάλογος και δημοκρατική διαδικασία και λέω για τις αποφάσεις που λαμβάνονται στη βουλή με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με όλη αυτή τη βροχή τροπολογιών, με την έλλειψη διαλόγου σε πάρα πολλά ζητήματα ,εμείς λοιπόν τώρα καλούμε την κυβέρνηση και εδώ θα αποδείξει ο κ. Μητσοτάκης κατά πόσο σέβεται και τους θεσμούς και τα κόμματα και τη δημοκρατία ενόψει του πακέτου του ταμείου ανάκαμψης που πραγματικά μπορεί να αναζωογονήσει τη χώρα το επόμενο διάστημα, να ξεκινήσει θεσμικά έναν δημοκρατικό διάλογο με τους παραγωγικούς φορείς, με τα κόμματα, με τους κοινωνικούς εταίρους, για το πώς θα αξιοποιηθούν καλύτερα τα χρήματα αυτά που πραγματικά πιστεύουμε ότι μπορούν να αλλάξουν τη φυσιογνωμία της χώρας».

Ειδήσεις σήμερα: 

Μητσοτάκης για Αμαλία Μεγαπάνου: «Μία άξια Ελληνίδα δεν είναι πια κοντά μας»

«Παίζει η Μισέλ Ομπάμα» για αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, λέει στον ΘΕΜΑ 104,6 καθηγητής Διεθνών Σχέσεων

Ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τα μέτρα αντιμετώπισης των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης